Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Będą selekcje imigrantów w UK.

Polecane posty

Imigranci spoza Unii Europejskiej muszą "wnieść wkład w jakość życia w Wielkiej Brytanii", a nie jedynie liczyć na to, że sami odniosą korzyści - powiedział minister stanu ds. migracji Damian Green, zapowiadając "bardziej selektywną" politykę migracyjną. W przemówieniu wygłoszonym w ośrodku badawczym Policy Exchange, Green zaznaczył, że imigranci nie mogą być zależni od państwowego systemu świadczeń socjalnych (obecnie reformowanego w ramach uzdrawiania finansów publicznych). Dotychczasowy system punktów premiujący zawody, na które jest zapotrzebowanie na brytyjskim rynku pracy, jest stosunkowo mechaniczny; powinien on zostać uzupełniony o system dający wyobrażenie o tym, jaki wymierny wkład do gospodarki wniosą imigranci - wskazał Green. Nie zarabiasz, nie zostajesz W praktyce oznacza to, że imigranci zarabiający poniżej 31 tys. funtów rocznie, przy obecnie obowiązującej ogólnokrajowej średniej szacowanej na ok. 26 tys. funtów, nie dostaną zgody na stały pobyt. Wymóg ten dotyczy także współmałżonka obywatela brytyjskiego przyjeżdżającego w ramach łączenia rodzin. - Wielka Brytania nie potrzebuje kolejnych menedżerów średniego szczebla zarządzania. Chce tylko imigrantów najlepszych - sprecyzował Green. Wymienił wśród nich profesjonalistów najwyższego kalibru, wysokiej rangi menedżerów, specjalistów techników, przedsiębiorców oraz utalentowanych naukowców i artystów. Jednym z celów rządu jest zmniejszenie migracji netto z obecnego poziomu ok. 242 tys. rocznie (stan na wrzesień 2010 roku) do kilkudziesięciu tysięcy. Rząd zapowiedział, że przyjrzy się wszystkim kanałom, którymi napływają imigranci, w tym uczelniom, programowi łączeniu rodzin, prawu do osiedlenia, wizom z prawem pracy itd. Studenci? Nie, dziękuję Zmniejszyć ma się także napływ zagranicznych studentów spoza UE; od pewnego czasu są oni ściślej kontrolowani i rząd zadeklarował, że dopilnuje, by wyjechali z kraju po ukończeniu studiów. - Musimy dopilnować nie tylko tego, by liczba ludzi uzyskujących prawo pobytu w Wielkiej Brytanii była właściwa, ale także tego, by byli to właściwi ludzie - wyjaśnił Green. - Chodzi o ludzi, którzy W. Brytanii przyniosą korzyść, a nie tych, którzy tylko skorzystają. Bez względu na to, czy ludzie przyjeżdżają uczyć się, pracować czy w celach rodzinnych, jako rząd mamy prawo dopilnować, że wniosą wkład w jakość życia - dodał minister. Przeświadczenie, że imigranci służą rozwojowi gospodarki, ponieważ pomnażają PKB, nazwał "założeniem nieaktualnym", ponieważ prowadzi do fałszywego wniosku, że im więcej imigrantów, tym lepiej dla gospodarki i pomija społeczne konsekwencje migracji. PAP, dodano: 2012-02-02 (15:33)

Gość niebieskooka kafeterianka
Nie moge sie doczekac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oj to sie forumowe imigracjuszki zmartwia;-))) one tak ladnie sie tutaj wymieniaja "poradami" pt ktoredy po pieniadze?;-) bo im "sie nalezy" - przypominaja mi te osoby co chodza do darmowych jadlodajni , nawet w pl sa w wiekszych miejscach jednak nie kazdy z nich korzysta - wiekszosc ludzi sama "sponsoruje" sobie obiad - ale jak wyjezdzaja do UK to im sie nagle zmienia na niemusze p[lacic=nalezy mi sie bedzie zabawa;-))

ciekawe co z tymi polkami co sa z pakolami bez papierow. pakola deportuja, a pozniej beda szukac polaka glupiego :(

Gość anulqa z west
mi sie nalezy!!! i moga mi skoczyc bo ma legalnie wszystko buhahahah

Gość niebieskooka kafeterianka
Prezesie, czy To u gory wstawione przez kogos zdjecie to twoje?

Gość fgd
umiecie czytac?? imigranci SPOZA unii europejskiej..cos mi sie wydaje, ze polska jeszcze w unii jest?

Gość numerowaaa
Przeciez to Polakow i tak nie dotyczy, tylko imigrantow spoza Unii.

"mi sie nalezy!!! i moga mi skoczyc bo ma legalnie wszystko buhahahah" no skoro aspekt wlasnej nieudolnosci cie tak cieszy to tez dobrze;-)) wazne, zeby przez z zycie z usmiechem isc;-) a kazdy sie cieszy na poziomie wlasnych mozliwosci;-) "umiecie czytac?? imigranci SPOZA unii europejskiej..cos mi sie wydaje, ze polska jeszcze w unii jest?" oczywiscie - ale takie zmiany pokazuja pewien trend spoleczny;) "Przeciez to Polakow i tak nie dotyczy, tylko imigrantow spoza Unii" na razie nie dotyczy wschodniej europy, racja;-)

Gość pomaranczowa kolezanka
Do ROR jakich nieudolnosci? pokaz mi przepisy ktore mowia o tym! BENEFITY SA DLA WSZYSTKICH! Trzeba spelniac warunki,zeby moc je otrzymywac. Wiesz cos o tym??

"pomaranczowa kolezanka Do ROR jakich nieudolnosci?" no pobieraja je ci najnizej stojacy w spoleczenstwie ktorzy nie potrafia samodzielnie zaspokoic swoich potrzeb - as easy as it is;) "BENEFITY SA DLA WSZYSTKICH! " tak samo jak darmowe obiady w wiekszosci wiekszych miast , w tym w pl, nie legitymuja przy wejsciu wioec wejsc i zjesz za darmo moze kazdy - ale nie kazdy z tej opcji korzysta - ot, kwestia wyboru standardow zyciowych;-) "Trzeba spelniac warunki,zeby moc je otrzymywac. Wiesz cos o tym??" z ktorych glowny to zapewne jest nieposiadanie wystarczajacych srodkow do zycia, co nie?;-)) wiec wracam do pktu wyjscia - adresowane sa do nieudolnych/niesamodzielnych a wiec i niedojarzalych jednopstek w spoleczenstwie

Gość numerowaaa
Wiesz co ROR, jeszcze nie wiadomo jak Ci sie zycie ulozy i czy ty kiedys nie bedziesz musiala porposic o pomoc. System pomocy socjalnej zostal stworzony by pomoc tym, ktorzy z roznych wzgledow nie moga pracowac. Kiedys takie osoby byly zdane same na siebie i to doprowadzalo do wielu tragedii ludzkich. Problemem nie jest samo istnienie benefitow tylko naduzywanie ich przez spoleczenstwo.

numerowana - zgadzam sie z toba, ale nie przestaja mnie smieszyc takie tanie tupeciary co biora w kraju ktoreggo nawet nie sa obywatelkami itd. - uwazam ze to zenada, jak tu kiedys wspominalam mam sporo znajomych ktorzy sa roznych narodowosci a mieszkaja/mieszkali w UK i znam tez druga strone medalu, te mniej oficjalna... po drugie - mowiac nie wiesz jak mi sie zycie ulozy - oczywiscie moge jutro w wypadku stracic obie rece i nogi z nieuwagi pijanego kierowcy itp. - na to sa inne metody - takie jakby postepowanie sadowe, ale oczywoiscie przypoadkow jest nieskonczenie wiele - spadajace z nieba cegly itd. tyle, ze dziwne ze wwiekszosci to sa osoby ktore swoim celowym i bardzo z reszta nieudolnym zyciem doprowadzaja sie do sytuacji w ktorej obciazaja podatnikow (wszytsko jedno w kt kraju;/)

Gość hahahaha....
ROR " oj to sie forumowe imigracjuszki zmartwia" ROR, przeczytaj pierwsze zdanie tego wklejonego tekstu ZE ZROZUMIENIEM :P Chodzi o osoby nie nalezace do UE. Ogolnie co do wyciagania benefitow przez nasze gwiazdt kafeterii to sie zgadzam :D Tepe toto, jezyka nie zna ale dobrze wie gdzie po benefity sie udac. I NIE, NIE ZAZDROSZCZE wam. Zarabiam i stac mnie na wiele wiecej niz was na tych benefitach :D

Gość o co wam kurna chodzi
''Imigranci spoza Unii Europejskiej muszą "wnieść wkład w jakość życia w Wielkiej Brytanii", a nie jedynie liczyć na to, że sami odniosą korzyści - '' Informacja z ostatniej chwili- POLSKA JEST W UNII!!! druga informacja z osttaniej chwili-Imigranci "wnieść wkład w jakość życia w Wielkiej Brytanii- takie zalozenie istnieje od DAWNA . :O

Gość manamana manamana
w koncu moze cos sie ruszy! bo wszyscy sie zaczynaja dusic troche w UK. uwazam, ze wszyscy, nawet obywatele UE, powinni byc jakos selekcjonowani wjezdzajac do UK. pierwsze co powinni sprawdzac poziom jezyka angielskiego wpuszczajac do kraju! to na dobry poczatek

"hahahaha.... ROR " oj to sie forumowe imigracjuszki zmartwia" ROR, przeczytaj pierwsze zdanie tego wklejonego tekstu ZE ZROZUMIENIEM Chodzi o osoby nie nalezace do UE." no przeczytalam - to poczatek pewnej tendencji, moim zdaniem - as easy as it is;-))) a poza tym - w przeciwienstwie do ciebie - nie mysle zgodnie ze stereotypami ze wszyscy kt mowia po polsku maja polskie opbywatelstwo;-) "Informacja z ostatniej chwili- POLSKA JEST W UNII!!!" i jak sie tym ekscytuja;-))) "uwazam, ze wszyscy, nawet obywatele UE, powinni byc jakos selekcjonowani wjezdzajac do UK. pierwsze co powinni sprawdzac poziom jezyka angielskiego wpuszczajac do kraju! to na dobry poczatek" tak robia m.in. w australii;-)))) osobiscie uwazam to za bardzo dobre rozwiazanie;)

Gość vfvf
uffff zaliczylismy sie:PPP co za szczescie:P:P

"vfvf uffff zaliczylismy sie PP co za szczescie" to serdecznie gratuluje;-) kazdy ma takie szczescie jakie sobie wybierze;-))