Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionyMichal

Wczesny objaw ciazy??? nuvaring..

Polecane posty

Gość zmartwionyMichal

Witam. Zwracam się do was z nst. sprawą. Moja dziewczyna od około 2 lat prawie używa NuvaRing ( taki krążek dopochwowy). Zawsze działał, nigdy nie nie zawiódł. Opiszę co mnie martwi. Otóż od pewnego czasu ( 3, 4 dni) moja dziewczyna jest ciągle zmęczona i nie wyspana, ale to ciągle. Mówi, że budzi się wręcz zmęczona. Do tego ma różne wahania apetytu tzn jeden dzień ( akurat wtedy sie pokłóciliśmy) zjadła tylko 2 bułki, a drugiego dnia już je normalnie. Zastanawiam się czy nie może to być jeden z najwcześniejszych objawów ciąży. Pierwszy dzień ostatniego krwawienia to 16.01 (poniedziałek), a 20.01 włożyła krążek. Dzisiaj (19 dc) juz podobno wyspana i jest niby ok... Kochaliśmy się dopiero 21 bodajże. Średnio kochamy się raz dziennie w większości z finałem w środku. Martwi mnie ta jej senność. Co innego, że od tygodnia zgrzyta zębami, co ją czasem przebudza w nocy, i przez co rano wstaje wcześnie, a od 3, 4 dni ma taką specjalną nakładkę na zęby na dolną szczękę, żeby nie zgrzytać. Mówi że jej przeszkadza, przez co sie budzi w nocy, zdejmuje ja i zasypia dalej ale i tak spi niespokojnie i nie moze sie wyspac itd.. . Moze zmeczona jest po intensywnym semestrze na studiach i zmeczenie z niej schodzi, tym bardziej ze ferie bedzie miala bardzo krotkie w tym roku, albo moze stresuje sie przeprowadzka do nowego miasta, gdzie jeszcze nic nie jest pewne...Wiem, że może się to wydawać schizą i w ogóle, ale od momentu kiedy tak niedosypia czytałem różne artykuły w internecie i to niby jest pierwszy objaw...poza tym innychc nie zauważyłem...

Gość mania3333
Nie pozostaje nic innego jak zrobić test ciążowy w terminie miesiączki lub iść na badanie Beta HCG czyli test ciążowy z krwi jest dokładny. A teraz nie stresować się i czekać. Pozdrawiam

Gość zmartwionyMichal
ale myslisz ze to wskazuje na ciaze???

Gość zmartwionyMichal
up up

Gość rumianek dzbanek
No to czytaj więcej i się stresuj :O U mnie pierwszym objawem było totalne wkurzenie i zmiana smaku. Test i tyle, po co to życie w dziwnych domysłach? Zgrzytanie zębami jako objaw ciąży? :D Niech lepiej sprawdzi, czy nie ma w organizmie pasożytów.

Gość loulou0009999
Pamiętaj że Nuvaring wydziela hormony które wywołują różne skutki uboczne.

Gość Perw w przelocie XV
Jest milion objawów ciąży, z czego każdy z nich może być oznaką również miliona innych rzeczy. 😴