Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakijanos

zbyt długi kaszel

Polecane posty

Gość jakijanos

witam,moja coreczka 2,5 l. kaszle juz ponad miesiac,bylam 4 razy u roznyvh lekarzy,zmian zapalnych nie stwierdzono,wynik przeswietlenia płuc-serce i płuca bez zmian,dostałąm skierowanie do alergologa,czekam na wizytę (najblizszy termin za 2 tyg.),co jeszcze moge zrobic? robie jej inhalacje,daję syropy.czy komus dziecko tak długo kaszlało?

Gość jakijanos
kochani moze cos podpwoecie? dzis kupiłam nastepny syrop.

Gość mufinka..............
mój synuś tak kaszle...ostatnio miał kaszel ponad miesiąc mokry, urywający że aż sie dusił w nocy...dodam że ma alergie na grzyby i plśnie.

Gość hvmjolka
a jakie do tej pory podawałaś syropy ? wiele syropów pobudza ośrodek kaszlu i często kaszel jest spowodowany zbyt długim podawaniem syropów jaki jest ten kaszel ?

Gość hvmjolka
czy dziecko dostawało leki rozkurczające oskrzela lub przeciwzapalne ? np. ventolin, flixotide, pulneo ?

Gość takajakasja
moj synek(2 lata) kaszle juz od swiat tez dawalam najrozniejsze syropy itp i nic nie pomagalo,po 3 tyg poszlam z nim do lekarza,bo najgorzej bylo w nocy,kaszlal az wymiotowal pani doktor stwierdzila,ze to moze byc spowodowane niedoleczonym zapaleniem oskrzeli (fakt,mial 2 razy,wtedy chodzilam do innego lekarza) i zostal juz taki jakby odruch w oskrzelach-czytalam tez o tym na necie dostal 2 rozne syropy,jedne krople i saszetke z takim proszkiem niestety nie bylo opcji,zeby podac mu ta saszetke,bo rozpuscic tego w plynie nie mozna,a z jedzeniem nie wezmie,sila podane zwymiotuje na czas podawania tych syropow sie uspokoilo,ale nie przeszlo do konca wczoraj bylismy znow u lekarza i tym razem zapisala steryd,kazala jednak poczekac do konca tyg,bo ma mocno zaczerwienione gardlo,na razie podajemy tantum verde no i zobaczymy.. dostawal wlasnie m.in ventolin

Gość a może kaszle od suchego
powietrza? masz nawilżacz?

Gość jakijanos
mufinka.............. wlasnie mamy zrobic testy zapisalam się do specjalisty. do tego czasu musze jakos przezyc. hvmjolka pulneo,prawoslazowy i teraz wykupiłam jje jakis ponoc dobry-flavamed. ten kaszel jest taki,ze prawie wymiotuje hvmjolka daje jej bedocort ( w kroplach) do inhalacji. na takie jak wymieniłas jeszcze lekarz nie przepisał recepty. zapalenia oskrzeli moja nie ma,robiłysmy jej przeswietlenie płuc. a może kaszle od suchego nie mam nawilzacza. ale od suchego tak długo by nie kaszlala-kaszle juz przed swietami.

Gość kaszel kaszle
ja też takie coś miałam, tylko że ja już stara jestem, ale pomógł mi telfast i thiocodin oraz scorbolamid

Gość takajakasja
no moj tez nie ma zapalenia oskrzeli,ten kaszel to powiklanie po pierwsze zapalenie oskrzeli mial w sierpniu,drugie w listopadzie,miesiac spokoju i przed swietami znowu zaczal kaszlec i tak do teraz

Gość jakijanos
ok ide spac,moja bardzo długo nie chorowala wiec u nas to nie jest jakas pozostalosc po chorobie. moze jutro bedzie lepiej:)