Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mtnd

krzywa cukru

Polecane posty

Gość Mtnd

Witam Czy ktoś może zinterpretować wyniki krzywej cukrowej? glukoza na czczo 114,04 mg/dl glukoza po 2h 109,94mg/dl Kobieta, 27 lat. z góry dziękuję.

Gość pierzga
Wyniki interpretuje lekarz. I to nie ten internetowy. Tyle w temacie

Gość Mtnd
serio? wiem o tym, ale do lekarza idę w poniedziałek, a może ktoś tu może mnie troche uspokoić albo nie...

Masz wysoką glukozę na czczo, bo norma jest niższa. Napisz na portalu z poradami lekarza.

Gość myślę że ...
masz podwyższony cukier dietą powinnaś go zbić spokojnie prawidłowy powinien mieścić się w granicach 80 do 100

Gość Oczywiście że
jestem cukrzykiem od kilkunastu lat - typu II.Na szczęście nie muszę wstrzykiwać insuliny.Wystarczają prochy i ograniczenie słodyczy.Na wykładach w szpitalu określali max.dopuszczalny poziom cukru na 140.Ja w chwili zdiagnozowania miałem 400,ale po tygodniu diety bezcukrowej wróciło do normy.Twój poziom cukru jest w górnych granicach normy.Jeśli masz nadwagę to wystarczy zrzucić trochę kilogramów i będzie OK.Ogranicz również spożycie cukru i słodyczy.Życzę zdrówka.

Gość Oczywiście że
zapomniałem dodać,może Cię to ucieszy że alkohol obniża poziom cukru /nie piwo i nie słodka wódka/.

Fruktozę sobie spraw zamiast cukru :) A ile było po godzinie?