Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze nie wiem!

Czy to są skurcze? 39 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość kurcze nie wiem!

Od godziny leżąc zauważyłam , że brzuch twardnieje mi co 10 min teraz zeszło co do 5minut. Ale to mi tylko twardnieje, nie odczuwam bólu. No może tylko czuję takie ciśnienie i że robię się czerwona jak burak.... Czy to są skurcze.... ??

Gość kurcze nie wiem!
nie wiem od czego odroznic te slurcze porodowe.... to pierwsza ciaza...help

Weź ciepłą kąpiel albo prysznic, jak przejdzie to nie skurcze. Jak się nasilą to znaczy, że zaczyna się poród.

Gość rumianek dzbanek
Tak, to skurcze, ale niekoniecznie muszą świadczyć o nadchodzącym błyskawicznie porodzie.

Gość kurcze nie wiem!
Mnie wczoraj/dzisiaj w nocy bolało jak na @ i troszku rano. Teraz mnie tak lekko kłuje... eh super jakby coś się zaczęło dziać :)

Gość rumianek dzbanek
No ja też bólu nie czuję, tylko taki nacisk, ale dziecko od 3 dni tak się rusza, że to jest nieprzyjemne :O No i jak mnie ciśnie, to aż mi gdzieś uszy zatyka i serce wali :O

oj poczujecie kiedy przyjda skurcze :) tego sie nie da przeoczyć (co 15-10-5 min niesamowity ból ale do przeżycia) :) powodzenia. Bobo sie szykuje :)

Gość rumianek dzbanek
No raczej skurczy nie da się przeoczyć, jakiekolwiek by nie były.

Gość kurcze nie wiem!
Mi się tak jakoś zdaję że bardziej kłuje mnie tu gdzie lekarz wtedy mi szyjke badał /no tak na zewnątrz pamiętam gdzie mnie zabolało jak wsadzał rękę..../ może się rozwiera czy co... ale podejrzane mi to się robi. Od trzech dni czuję że główka jest nisko jakby się pchała w krocze. I boli mnie tak od czasu do czasu między nogi...

Gość kurcze nie wiem!
na wc dzisiaj byłam AŻ (dla mnie) dwa razy

Gość rumianek dzbanek
kurcze nie wiem - mam tak samo, że czuję Małego bardzo mocno na dole w kościach, no i na bank chce już wychodzić :D ale musi jeszcze poczekać

Gość kurcze nie wiem!
rumianku ja mam termin na walentynki...

mialam podobnie jak ty,bezbolesne skurcze,takie dziwne twardnienie.Bole takie mialam ok 16,o 18 przerodziło sie to w bole tak jak na okres,a o 4 rano urodzilam synka :) Ale kazda kobieta tez jest inna i roznie przebiega porod,powodzenia.

Ja też mam takie bóle:) Ale termin doopiero na 19.02:) Może już wkrótce zostaniemy mamami:D