Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kayamoko

Czy jeśli nie zdam matury po technikum, to mam zawód?

Polecane posty

Będziesz miała zawód, jesli zdasz egzamin zawodowy. A jeśli nie zdasz matury, nie bedziesz miała wykształcenia sredniego.. ot co.

Gość katreem79
To można iśc do szkoły policealnej. Kurcze, teraz sa inne czasy i jednak zawsze coś sie znajdzie. Mój brat tak zrobił i poszedł na informatyke do Cosinusa.

Gość amandowska89
Całkowicie sie zgadzam z Katrem. Jednak w dzisiejszych czasach nauka jest bardzo wazna i nie ma co tracic czasu tylko np. przeznaczyc te 2 lata na nauke w szkole policealnej.

Gość amandowska89
Ale przeciez szkoła policealna to nic złego. I moim zdaniem jesli tylko Ty czujesz sie na siłach i znajdziesz dla siebie odpowiedni kierunek to koniecznie powinnaś spróbować.

Gość malenkashivcs
jak zdasz egzamin zawodowy to masz zawod. jak nie zdasz matury to masz tylko wyksztalcenie SREDNIE

Gość gość
Dokładnie, teraz takie szkoły policealne sa bardzo popularne, wiec na pewno własnie warto jest postawić i dobrze wybrać, bo to też da nam potem szanse na prace.

Gość gość
Przecież po takim technikum też nie stoi nic na przeszkodzie zebys wybrał sie do policealnej np. na kierunek informatyka.

Gość gość
Ja znam osoby, które zdały maturę, ale z powodu problemow finansowych, po prostu nie stac było ich na wybranie innej ściezki rozwoju- czyli pójscia na studia wybrały szkołe policealną. Wiec ja nie wrzucałabym wszystkich uczących sie w szkołach policealnych do jednego worka :(

Gość gość
ja skonczylam technikum i jestem zadowolona choc uwazan ze powinno byc wiecje praktyki a nie teorii. Miesiac w wakacje praktyk to za malo, powinno byc jak w zawodowkach. 3 dni praktyka 2 teoria. wracajac do pytania" Matura jest potrzebna na studia. Zeby miec zawod technik..... musisz zdac egzamin zawodowy. Jesli nie zdasz matury i egzaminu masz poprostu srednie bez matury jak po liceum. Tak czy siak jest to srdnia mature i tak mozna zrobic w miedzyczasie.

Gość gość
Ja chyba jednak na Waszym miejscu trzymałabym sie szkoły Cosinus. To jest jedna z lepszych szkół jesli chodzi o wszystkie policealne.

Gość gość
Idzcie sobie do Cosinusa, tam jest dużo fajnych kierunków, na pewno coś dobrego znajdziecie i jeszcze nie płacąc za naukę.

Gość gość
Ale wiadomo ze nie zawsze kazdego jest stac na to aby mozna było od razu isc na studia. Dlatego własnie takie szkoły policealne z pewnościa stają sie w takim wypadku najlepszym rozwiązaniem.

Gość gość
Ja zapisałam sie do Cosinusa na kosmetykę. Od zawsze chciałam iśc na ten kierunek i uważam ze jest on jak najbardziej odpowiedni jesli chodzi o kobiety ;)

Gość gość
Tak własnie sama sie zastanawiałam nad wyborem tej szkoły i musze powiedzieć ze chyba własnie po takich pozytywnych opiniach zdecyduje sie na nią. Ale fryzjerstwa z tego co wiem to już tam nie ma.