Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapiiielll

emolium czy oilatum?

Polecane posty

Gość kapiiielll

który lepszy do kąpieli noworodka/niemowlaka?

Gość niccccccowapaniena
najlepsze mydełko dzidziuś ? ja nie używałam nigdy i nie przepłacałam .. dziecko nie ma uczuleń , skaz i innych .. i dać skórze oddychać ! jak widze te matki co po kąpieli leką pół olejku na dziecko to mnie szlag trafia to po co kąpać ? co skóra tak szybko sie rozrasta że dziecko rozstępów dostanie ? przesada !

Gość kapiiielll
emolienty poleciła mi położna w szkole rodzenia, po nich nie trzeba natłuszczać dzieci oliwkami, a mydła w kostce nie lubię używać nawet sama, dlatego wolałabym pozostać przy emoliantach... Tylko nie wiem jaką firmę wybrać

ja po oilatum nie musiałam niczym już smarować małej. a po emolium jeszcze balsamem bo skóra była sucha. A na samym początku jako niedoświadczona mama używałam tylko mydełka dla dzieci i skóra małej tak była sucha i szorstka że lekarz mi powiedziała żeby używać tych emolienów. i nawet oliwka nic wcześniej nie pomagała Także ciało a ciało jest inne u każdego niemowlaka.

Do tej pory a mała ma 1,5 roku używam emulsji specjalnej do ciała EMOLIUM bo mała ma suchą skórę a też smaruję oliwką