Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lemurro

Dieta Kopenhaska - 13 dni - START 6.02.2012

Polecane posty

Gość Lemurro

Witam :) A wiec tak jak w temacie :) kto zaczyna ze mna od poniedzialku Kopenhaska ? Mój cel to 6kg, ale jak bedzie wiecej to sie wcale nie obraze ;) Dieta kopenhaska - DZIEŃ 1, 8 * Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru * Obiad: 2 jajka na twardo, pół paczki (szklanka) gotowanego szpinaku lub brokułów, 1 pomidor. * Kolacja: 1 duzy befsztyk wołowy (200 g), 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny Dieta Kopenhaska DZIEŃ 2, 9 * Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru * Obiad: 1 duzy befsztyk wołowy (200 g), 1/3 główki sałaty (lub 5 liści) z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, 1 surowy owoc (jabłko, ananas lub grejpfrut) * Kolacja: 1 gruby (100 g) plaster (albo 5 chudszych) szynki (np. drobiowej), 2/3 szklanki (słownie: dwie trzecie, a więc niecała jedna szklanka!) jogurtu naturalnego Dieta Kopenhaska DZIEŃ 3, 10 * Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru, 1 mała kromka pieczywa (grzanka) * Obiad: pół paczki (szklanka) gotowanego szpinaku, 1 pomidor, 1 surowy mały owoc * Kolacja: 2 jajka na twardo, 1 gruby (100 g) plaster szynki (lub 5 chudszych), 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny Dieta Kopenhaska DZIEŃ 4, 11 * Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru * Obiad: 1 jajko na twardo, 1 duża marchewka, małe opakowanie serka wiejskiego (twarożku naturalnego) (100-150 g) * Kolacja: pół szklanki kompotu z owoców (ugotowanego bez cukru, owoce zjadamy), 2/3 szklanki (słownie: dwie trzecie, a więc niecała jedna szklanka!) jogurtu naturalnego Dieta Kopenhaska DZIEŃ 5, 12 (Dni bez kawy) * Śniadanie: 1 duża starta marchewka z sokiem z cytryny * Obiad: 1 duża (300 g) chuda gotowana ryba (pstrąg, dorsz lub sola) z sokiem z cytryny. Rybę można także usmażyć bez tłuszczu. * Kolacja: 1 duży befsztyk wołowy (200 g), 5 liści sałaty, pół paczki (6-8 główek) gotowanych brokułów Dieta Kopenhaska DZIEŃ 6, 13 * Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru, 1 mała kromka pieczywa (grzanka) * Obiad: 1 duszona pierś kurczaka bez skóry, 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny * Kolacja: 2 jajka na twardo, 1 duża starta marchewka Dieta Kopenhaska DZIEŃ 7 * Śniadanie: 1 kubek herbaty (najlepiej zielonej) bez cukru * Obiad: 1 pierś (150 g) kurczaka grillowana lub z piekarnika, 1 świeży owoc * Kolacja: NIC * Śniadanie: 8.00 - 9.00 * Obiad: 12.00 14.00 * Kolacja: 17.00 - 18.00 * Pij minimum 2 litry wody dziennie! * Trzymaj się ściśle jadłospisu - żadnych odstępstw! * Dieta trwa dokładnie 13 dni - ani dnia krócej, ani dnia dłużej! Kto ze mną? :)

Gość można czymś zastąpić mięso?
Nie lubię mięsa.

Gość asdaaaaaaaaa
darujcie sobie ta diete naprawde

Gość ljhgfsa
ja moge ale od jutra nie ma co odwlekac

Gość Lemurro
Ja zaczynam od jutra gdyz dzisiaj czeka mnie (mam nadzieje) ostatni dzien sesyjnej edukacji, a nie lubie sie uczyc i myslec jednoczesnie o tym co bym sobie zjadła :P

Gość lamddu
może i ja zaczne od jutra w koncu nic nie strace, najwyzej kg :)

Gość Lemurro
na początek jako przekąskę proponuję zmrożonego krowiego placka

Gość Paulintaa
Kto od jutra zaczyna ze mna kopenhaska?? Stosowalam dwa lata temu i efekt byl niesamowity ; )

Gość krasnalka2
hej ja zaczynam diete od jutra (niedzieli) licze na duzy spadek wagi czy jest ktos chetny...pozdrawiam...;)

Gość nieeee
probowalam ta diete i nigdy wiecej owszem kg zlecialy troszke ale po trzech dniach bylo mi ciagle niedobrze i krew z nosa mi leciala obstawiam ze to przez kawe naczczo bo ogolnie kawy nie pijam z diety zrezygnowalam, nie jem po 18 i ograniczylam slodycze, czuje sie dobrze i waga leci w dol :)

Gość dorota80kg
Moze ja pociągnę wątek:) Od dziś zaczęłam diete Kopenhaską-jestem zdeterminowana i nie poddam sie! Niedługo ślub siostry i bede szczesliwa jak uda mi sie schudnać nawet 5 kg:)

Gość dorota80kg
Nie ma żadnej kobietki chętnej zastosowac dietke? wiem,ze jest bardzooo restrykcyjna,ale cóz... moja szwagierka na niej była i schudła 12 kg w 13 dni. Potem umiejętnie wyszła z diety,zdrowo sie odżywiała i łącznie w 6 m-cy schudła ponad 30 kg .

Gość niegruba niechuda
dorotka a moze chodz do mnie na żelazna ja tam robie dzis drugi dzien - to jest taka ala kopenhaska - drobne zmiany - moja trwa 14 dni - to bysmy razem skonczyly