Szesziu 0 Napisano Luty 4, 2012 Witam. Wiem, że wiele już tematów powstało dla osób zaczynających lub już stosujących dietę Dukana, ale wiem również, że ilość odpowiedzi pod nimi może odstraszać całkiem nowe osoby, chcące się dołączyć do dyskusji czy "grupy wsparcia". Także zakładam nowy topik, dla nowych osób, ale nie dla byle kogo, zapraszam bowiem tu osoby wyłącznie nastawione na pomyślne zakończenie diety z upragnionymi efektami. Dlaczego - ponieważ osoby rezygnujące po 2 czy 3 dniach, zawsze demotywują pozostałych - wiem to z doświadczenia. Naturalnie każdy może mieć gorszy dzień, ale właśnie wtedy (szczególnie wtedy) powinien tu zajrzeć i szukać motywacji u pozostałych. Każdy kto chce się dołączyć, proszony jest o ustawienie sobie stosownej stopki, od jakiej wagi zaczyna, oraz już później, jakie efekty osiąga - będzie to dodatkowa motywacja zarówno dla właścicieli tej stopki jak i dla pozostałych uczestników diety :). Ja swoją dietę rozpoczęłam dokładnie 17 dni temu. Jeżeli ktoś chce ją zastosować po raz pierwszy, chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Jest to dieta niezwykle przyjemna, i przez te 17 dni nie odczułam, że stosuję jakąkolwiek dietę. Pozdrawiam i czekam na chętnych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plum27 0 Napisano Luty 5, 2012 Hej! to moze ja...co prawda ja mam duza nadwage bo ponad 30 kg ale chetnie sie przylacze :) jestem na dukanie od poczatku stycznie z mniejszymi i wiekszymi wpadkami...dlatego schudlam tylko 5 kg ale zawsze to do przodu. Od dzisiaj postaram sie od nowa zmobilizowac i wziac ostro do galopu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szesziu 0 Napisano Luty 6, 2012 Co masz na myśli mówiąc z wpadkami? :) Nie wiem szczerze mówiąc jak można mieć wpadki na tej diecie, ja chodzę notorycznie zapchana, prawie jak świnia, że się tak wyrażę ;) Robię sobie często potrawki mięsne, szaszłyki,kebaby, dużo jaj (sadzonych i na miękko), różnorakie desery, pije cole light, kawę, używam dowolnych ilości przypraw, jem ryby, ukochane serki wiejskie, surimi, jogurty owocowe itd. Zupełnie nie odczuwam potrzeby żeby 'wyłamać' się z diety. Jutro mam ważenie, więc zobaczymy jakie robię postępy, ale jestem przygotowana na długi proces. Wiem, że zanim osiągnę wagę docelową, minie kilka miesięcy, a potem czeka mnie jeszcze kolejne kilka, wychodzenia z diety. Ok plum27, to opowiadaj jaka jest Twoja dotychczasowa przygoda z Dukanem :) Przy okazji ustaw sobie stopkę, no i zaczynamy ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilka208 0 Napisano Luty 6, 2012 witam może ja dołaczę od jutra ( raz na dukanie byłam i wytrwałam do końca 2 lata temu schudłam 8 kg ( chciałam 6 kg) teraz mam 5 kg i myśle ze sie tez uda trzymam za was i za WAS i za siebie kciuku - powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilka208 0 Napisano Luty 6, 2012 zobaczcie jaka ma nowa ksiazke dukan http://bonito.pl/k-1232671-mezczyzni-wola-kraglosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość henriiika Napisano Luty 7, 2012 mam do was pytanie , czy lepszy dukan czy kopenhaska ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MK Cafe 0 Napisano Luty 7, 2012 z dwojga złego zdrowszy Dukan Moja mama schudła na tej diecie ponad 30 kg ale dzis jest wrakiem człowieka,nerki wysiadły,ma kłopoty z sercem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szesziu 0 Napisano Luty 7, 2012 Byłam na Kopenhaskiej i powiem krótko, nigdy więcej. Jest paskudna i po kilku dniach ma się odruchy wymiotne na samą myśl o niej. Za to Dukan jest smaczny i zdrowszy, jednak polecam tą dietę wyłącznie młodym, zdrowym osobom - przy dłuższym stosowaniu. Zupełnie odradzam osobom po 40 roku życia, które muszą schudnąć bardzo dużo. Na dłuższą metę dieta ta może prowadzić do konsekwencji zdrowotnych. U osób w sile wieku, okazów zdrowia, można tą dietę stosować dłużej, tylko należy wtedy pamiętać żeby dużo pić. To warunek konieczny, aby nerki mogły spełniać swoje zadanie, i aby nie odkładały się złogi toksyn, które obciążałyby nerki, mające zbyt mało płynów by to filtrować. Dziś się zważyłam - 63 kg powoli no ale jednak do celu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anrobek Napisano Marzec 25, 2012 [url=http://straznik.dieta.pl/]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=59644f6f583d20592.png Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milawenia 0 Napisano Marzec 25, 2012 Ja zaczelam 2 dni temu. Mam zamiar dlugo na niej wytrwac Dzisiaj: - serek wiejski lekki - latte, jogurt naturalny (400gram) - piers z kurczaka- 150gram - 4 kubki coli light:)- narazie z niej nie rezygnuje.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach