Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama bobaska grubiutkiego

prawiem 8 miesieczne dziecko czy ona nie je za duzo?

Polecane posty

Witam mam prawie 8 miesieczna dziewczynke do 7 miesiaca zycia przytywala 1 kg teraz szybciej rosnie (w ciagu miesiaca urosla 3 cm )a przytyla niecale 0,5 kg . Ur. sie z waga 3kg i 50 cm a wazy teraz ok.8,700 jest dosyc sporym dzieckiem , widac to po jej rowiesnikach ostatnio na bilansie lekarz zaznaczyl iz jej waga do wzrostu jest w okresleniu "otyla" choc uwaza iz to normalne jak zacznie chodzic to zrzuci . ale troche zaczynam sie martwic jak jedza wasze dzieci ? ona wstaje o 06:30 wypija 240 g mleka o 9.00 zjada kaszke o 12 sloiczek obiadku (190g) o 15 deserek z owocow ok 100 g w miedzy czasie troche chrupkow kukurydzianych (nie zawiele) no i o 16.30-17.00 mleko 200g zageszczane i tak przesypia cala noc strasznie jest za jedzeniem, jak tylko widzi ze ktos je ona tez chce , otwiera buzie wyciaga rece itp. Co wy sadzicie o jej spozywaniu ? dodam iz nie wyglada grubo ale dobrze zbudowana jej ojciec rowniez taki jest to moje 1 dziecko stad to pytanie Dziekuje za jakakolwiek opinie :) pozdrawiam

Gość sfcwerf
wedlug mnie nie je za duzo a taka waga jest jeszcze ok na ten wiek. musisz uwzglednic siebie i meza jakiej wy jestescie budowy np. jezeli i ty i maz jestescie solidnie zbudowanymi wielkoludami to nie oczekuj dziecka kruszynki :)

Gość nanananananananana
przytywała ? O bosze :O

oj z tym przytywala za szybko pisalam nie czepiajcie sie no maz jest dobrze zbudowany a ja przeciwienstwem jestem drobna wiec 50/ 50 zobaczymy jak dalej bedzie ;)

o bosze ? a co to ?:P

Gość nanananananananana
Hahha sorki,ale śmiać mi sie zachciało :D Według mnie nie je zbyt dużo moja prawie 7 miesieczna córeczka je troszkę mniej,ale ona nie ma jeszcze takich typowo obiadków , bo dopiero niedawno zaczęłam jej wprowadzać ( karmie piersią ) Tylko czasem mówi się,że dziecko do roczku powinno potroić swoją wage urodzeniową,a Twoje córeczka już to zrobiła,czy troszkę nie za szybko ?

Gość nanananananananana
Nie chciałam pisać o bosze przez ż,bo jestem katoliczka i nadaremno nie wzywam :P

dobrze katoliczko :P no tak , ona za duzo jak narazie wazy ale z ostatniego bilansu wyniklo ze ponad polowe mniej przytyla niz dotychczas , ale za to smigla mam nadzieje ze z czasem jak juz teraz raczkuje to zrzuci tylko martwi mnie to ze przy niej nic nie mozna zjesc bo ona chce i koniec konczy sie krzykiem itd. wiec jak my jemy obiad to ona tez musi dostac ziemniaka bo jest taki rozpacz a nie chce jej krzywdy zrobic iz jej bede na jej wlasne" widzi mi sie " bo my jemy to ona tez musi jesc ... ehhh

Gość kikolec
wiesz, wg siatek centylowych, Twoja córa jest miedzy 50 a 75 i mysle, ze to bardzo dobry wynik, moja zjada podobnie jak Twoja, tzn, troszke mniej obiadku, mleko z kaszka kazdorazowo po 210 ml i jak Twoja konczy jesc o 17 to moja zdazy jeszcze przed spaniem zjesc dwie butle po 210. Moja ma skonczone 8 miesiecy i wazy tez 8700, urodzila sie z waga 3700.Niby jest wieksza niz inne dzieci ale na pewno nie jest gruba, widzialam duzo grubsze dzieciaki. I jest na 50 centylu wiec ok.

Gość kikolec
aha i prawie z kazdego naszego obiadu daje jej troszeczke sprobowac

dzieki troche mi ulzylo z naszego obiadu tez daje jej skosztowac bo inaczej sie nie obedzie :) pozdrawiam