Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebedeuszka

co na odparzenie pieluszkowe-mamy pomocy!!!

Polecane posty

Gość zebedeuszka

córcia ma cała pupcie czerwoną . nie wiem czym ją smarowac. sudocrem nie poamga. moze mąka ziemniaczana tylko jak? na suchą pupę?

Gość kamila4393
mąka ziemniaczana jest najlepsza. Na sucha pupe normlanie posyp mąke i tak przy kazdym przebieraniu. Jak dla mnie najlepszy sposób na odparzenia córci.

Gość errteee
kup w aptece albo bepanthen albo tormentiol

Gość agata901
Maścią Clotrimazolum

Gość przedewszystkim
po każdej zmianie pieluszki myj córkę, nie używaj chusteczek tylko wsadzaj pod umywalkę lub wannę i myj. zmieniaj pieluszkę jak najczęściej i pozwól dziecku poleżeć nago. nie mam własnego dziecka ale jestem nianią i mój podopieczny nigdy nie miał odparzonej pupy. Nie używaj proszę chusteczek bo to jeszcze bardziej podrażnia pupę dziecka. No i oczywiście możesz posypać mąką albo talkiem na suchą pupę. Mam nadzieje że ci pomogłam.

Gość zebedeuszka
no wlasnie nigdy nie miala odparzenia. ale dzis sie pojawilo. moze tą maką zobacze , ma miejscami takie kropeczki jakby starta warteska skóry

Gość przedewszystkim
a ile ma córeczka miesięcy. jak karmisz piersią to może coś zjadłaś co jej zaszkodziło. Jaką miała kupę i nie stosuj clotrimazolum bo tego sie nie wżywa od tak sobie. może i mąka ci pomoże. wietrz pupę jak najczęściej.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
tormentiol:)mojej pomagal:):)

Gość piasek pustyni
mojej małej sie robiły potówki ropne i nic nie pomagało. Ani tormentiol ani sudocream ani kąpiel w krochmalu. Jedyne co pomogło to maść cutivate, ale jest na receptę.

Gość piasek pustyni
i tez nie myłam chusteczkami, tylko przegotowana woda

Gość kartonick
Takie czerwone krosteczki, jak wysypka, to może być na coś uczulenie. Może coś zjadłaś nowego, czego mała jeszcze nie próbowała i z kupą wyszło i uczuliło. Nie martw się, to mija, myj pupe po każdej zmianie pieluszki, nie trzyj ręcznikiem tylko delikatnie wysusz, najlepiej niech mała sobie wietrzy pupę, jesli jest ciepło w pokoju, to niech sobie lezy bez pieluszki, moja to uwielbiała, i na suchą pupę delikatnie mąką. Minie :)

Gość kartonick
Ale jakby nie minęło, to trzeba rzeczywiście czymś posmarować. Jak nie pomoże trrmentiol, albo sudocrem, to jakies maści :) jak wyżej polecają.

puder w płynie Tanno Hermal - rewelacja, u nas tylko to pomogło po długich poszukiwaniach, do kupienia w aptece

u nas pomógł clotriumazolum wa razy dziennie i oczywiscie mycie pupy przegotowaną wodą i nie uzywać chusteczek nawilzanych

Gość kasia m...
my z corcia bylysmy wlasnie dzisiaj u lekarza, te same objawy co Twoja coreczka mialaniestety stwirdzila, ze pieluszkowezapalenie skory i tez smarowalysmy wczesniej penatenem sudocremem itd. nic nie pomagalo pediatra przepisala masc robiona na zamowienie na recepte, mam nadzieje, ze ona pomoze.