Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alek.polk

bebilon pepti i refundacja dla 17 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość alek.polk

Witam. Moje dziecko ma stwierdzone atopowe zapalenie skóry i dermatolog wystawił zaświadczenie, że powinno pić Bebilon Pepti. Moj pediatra powiedział, że od nowego roku nie ma już refundacji na mleka i że musze kupowac na 100%. Ale w aptece słyszałam, że nie ma refundacji na Nutramigen dla alergików, ale że jest na Bebilon Pepti. Dziecko ma 17 miesiecy. Kto pomoże mi rozwiazac ta zagadkę? Zależy mi na refundacji, bo mnie nie stać na takie mleko!

Gość na pepti jest refundacja
na nutramigen zlikwidowali

Gość zebedeuszka
bebilon jest a nutramigen niestety nie. a lekarka zmienila mojej malej na nutramigen:( mam 8 opakowań pepti jakbys chciala

Gość mamama27
co roku powinnaś mieć nowe zaświadczenie od dermatologa i lekarz powinien wypisywać recepty

Gość pediatra Cię wpuściła
Nutra nie jest refundowane,a Pepti jest nawet tańsze,bo kosztuje 7 zł-bez refundacji 22z groszami. pediatra ma obowiązek wypisać receptę. jeżeli odmówi,gdy masz zaświadczenie to powiedz,że ma Ci dać na piśmie,że odmawia wydania recepty. a Ty zgłosisz sprawę w radzie lekarskiej,kierownikowi przychodni i prokuratorowi,bo odmawia dziecku leku,przez co naraża jego zdrowie i życie. w 5 minut będziesz miała receptę. odmówić może tylko jak nie masz zaświadczenia od specjalisty. ewentualnie na wizytę idź z wydrukowaną listą leków refundowanych-pepti jest w załączniku nr 3 i udowodnij lekarzowi,że jest refundowane,a potem zmien lekarza,bo dla mnie to zwykły konował,a nie lekarz!

Gość alek.polk
ale te recepta to z refundacja, czy na 100%? Może zle to opisalam- pediatra powiedział, ze może wypisac,ale na 100% bez zniżki!

Gość zebedeuszka
czyli zle Ci pwiedział/ masz prawo dostac na refundacje czyli za 7 zł. ma napisac na recepcie 30% wg nowych zasad

Gość alek.polk
z jakiego woj jestes? mysle na odkupieniem od Ciebie bebilonu

Gość rgtfhjmvjg
ile gramów macie w jednym Bebilonie Pepti kupionym w aptece i jaka jest cena??? i dlaczego to jest tylko na recepte :O ?

Gość jkghvm
wg. nowych przepisów receptę z refundacją na bebilon pepti może wypisac tylko alergolog pediatra czy dermatolog nie mogą poczytajcie trochę przepisy, zamiast głupoty wypisywać dziecko musi mieć stwierdzoną i wpisaną przez lekarza alergologa alergię na białko mleka krowiego zawsze możesz kupić na 100 % nie zawsze AZS jest spowodowane alergią na mleko i wtedy refundacja nie przysluguje

Gość jkghvm
a swoją drogą, czy tak zawsze, koniecznie trzeba oszczędzać na dzieciach ? nie możecie na czymś innym ?

Gość obama ania2
przeeciez jak alergia nie na mleko to jaki sens brac je na recepte? ktora matka faszerowala by nim zdrowe dzieko?

"bo mnie nie stać na takie mleko!" no be przesady, pepti bez zniżki kosztuje mniej więcej tyle samo co zwykłe modyfikowane mleko

Gość Etenalsuka
Eternal nie badż wredna- skoro kogoś nie stać to nie twoja sprawa a nie jad od razu

Gość Etenalsuka
Poza tym skoro dziecko ma stwierdzona alergię na mleko to znaczy,że mu ta zniżka przysługuje!

Gość alek.polk
dzięki za podpowiedż. i nie dziekuję za niepotrzebne pojazdy,skoro należy się refundaja to chce ją mieć i to ile mam pieniędzy i czy oszczedzam na dziecku, sobie, psie itp to niczyja sprawa jest... Wystarczyło tylko odpowiedzieć na moje pytanie a nie sprawiać mi przykrość...

Gość mwqdnk
Jest duża różnica w cenie nr bebiko 16,99 za 500 g i bebilon pepti 25 za 450 gr wiem rozumiem czemu kogos nie stac na TAKIE mleko, tymbardziej ze dziecko ma 17 miesiecy, wiec gdyby nie bylo chore to moglby juz pic świeże mleko od krowy. i prosze bez gadanie ze modyfikowane do 3 roku- wszedzie na swiecie ( i wg nowych polskich zalece rowiez) mleko modyfikowane podaje sie do ukonczenie roku,a potem świeże krowie. wqiec chyba jest roznica, i skoro można oszczedzić, i nalezy sie zniżka, to po co wyrzucac pieniądze w bloto kupuja bez zniżki? skoro któraś z was "madrych' lubi wyrzucac ciezko zarobiona kase to prosze bardzo ale nie krytukujcie!

Gość mama karolki
Mi wypisuje recepte lekarz rodzinny na 30%

pluje jadem? przestańcie, czy zwrot "bez pzresady " to aż takie straszne? moja eż piła długo pepti i miałam refundacje bo się należy, ale nie narzekaj ze to mleko jest takie drogie bo nie jest

Gość alek.polk
no to Ty nogłaś mieć refundację, ale innym wyliczasz i każesz placić. Chyba masz jakieś poważne problemy ze sobą. Nie jesteś przypadkiem z Sosnowca?

Gość aggs
refundacja tylko do 18 miesiąca życia dziecka