Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawe :)

problem z zębem

Polecane posty

mam problem z zębem siodemką, zaczał mnie boleć, spuchałam więc dostałam antybiotyk i został wyrwany we wtorek. Rana była czyszczona ponieważ był stan zapalny. Niestety mimo wyrwania dalej czuje ból i mam opuchliznę, na dziąśle od 6-8. Przy lini szczeki przy tym wyrwanym zebie ta opuchlizna jest taka twarda boli przy dotyku. Nie wiem czy czekać aż przejdzie może to normalne po takim zapaleniu czy jechac na dyzur. Bralam antybiotyk, zab wyrwany, mam leki przeciwbolowe nie wiem czy cos pomogą ?

Gość radzę
pojechać - piszę poważnie.

napiszesz cos wiecej?

Gość Kasia98374325825244
masz pasozyty pewnie haha

nie wiem co w tym śmiesznego :/

Gość burak ćwikłowy nowy
taaa zgadzam się robala ma w zębie :P

Gość Kocham cię Mróweczko
:D

Gość radzę
Po co, przecież antybiotyk nie zadziałał! Opuchlizna została, ciebie boli, pytasz o radę laików? A jeśli rana nie została dokładnie oczyszczona? Ropa- ropień - chirurgia szczękowa - to twoja droga.

przypominam ze jest to dzial ZDROWIE i uroda ale widze ze nikt nie moze normalnie odpowiedziec

Gość Kocham Cę Mróweczko
radzacy dobrze mowi. Nie czekaj na najgorsze bo moze robal ci wylezc z zeba i co wtedy ?

Gość radzę
No przecież odpowiadam, ale ty chyba chcesz usłyszeć, że to przejdzie?

pytam bo nigdy nie mialam takiego problemu, a w zwiazku z bolem tego zeba bylam u dentysty 4 razy w ciagu 3 dni i nie wiem czy poprostu po wyrwaniu to normalna opuchlizna która się zdarza czy to większy problem i nie skutecznosc antybiotyku. Może ktoś miał podobny problem i sie wypowie. Tak czy inaczej do dentysty sie wybiore o ile bol nie ustapi (nie jest to silny bol)

Gość radzę
Przejdzie, tak, tak... jak huragan na Haiti

Gość Kocham Cę Mróweczko
jak na moje oko to tak powaznie za dlugo cie juz ten zab boli. normlanym stanem rzezcy jest ze boli po wyrwaniu ale nie tyle dni.

Gość Kocham Cę Mróweczko
I kolega ci tutaj dobrze podpowida ale widzę że nie wierzysz jemu wiec nie wiem czy tez uwierzysz komukolwiek wiec zrób jak uwazasz za sluszne.

Bol i opuchlizna po ekstrakcji są normalne więc nie wiem co w tym smiesznego.

Gość inkkkkkkkkka
płucz zęby szałwią,letnią lub zimną,nie gorącą.2 saszetki na pół szklanki wody,kilka razy dzienni.Chwilowo może bardziej spuchnąć dziąsło i wszystko wokół,potem jednak bardzo szybko szałwia wyciaga stany zapalne ,ropę.Lepiej działa od antybiotyków,na prawdę.

no i o to właśnie pytam, wiem, że muszę iść do dentysty do tej pory zwlekałam bo traktowałam to jako ból po wyrwaniu teraz myślę, że trwa za długo stąd moje pytanie. Chce iść do mojej dentystki i tu mam problem (inni tylko dołożyli mi cierpień i nie chce już ryzykowac ich nie kompetencji) poniewaz moge isc do niej we wt a to za dlugo

Gość radzę
Napisz jak się twoja historia skończyła, bo ja wymiękam!

inka przed wyrwaniem plukalam szalwia dentoseptem mialam antybiotyk a opuchlizna byla caly czas, pozatym boje sie plukac ze względu na skrzep. Nie chce sobie krzywdy zrobić

Gość Kocham Cę Mróweczko
dam ci dobra rade, ssij olej zobaczysz jak fajnie ci zabierze toksyny, najlpeij slonecznikowy i bol nawet przjedzie.

Gość Kocham Cę Mróweczko
tylko nie łykaj, normlanie trzymaj w przzednije czesci ust i przesaczaj tak jakby przez zeby kilka minut ile dasz rady i zobaczysz ze bedzie lepiej, pisze powaznie,

Gość lnsbdhbehf
kuwa nie widzicie ze ta debilka madrzejasza od telewizora ? niech sobie sama radzi idiotka

nie uważam sie za mądrzejszą wiec nie pieprz glupot

Gość inkkkkkkkkka
ząb po wyrwaniu długo boli,potem musi wystąpić zrost dziury. Musisz sama zadecydować ,ja osobiście bym wzięła ibuprom jeśli nie masz alergii bo działa przeciwzapalnie,do tego na prawde szałwie,działa cuda.Jak nie przestanie boleć lub wystąpi gorączka to możesz tylko podjechac na pogotowie dentystyczne z pytaniem czy wszystko jest ok.

Gość inkkkkkkkkka
nie doczytałam,rzeczywiście może zostaw to plukanie.Weź ibuprom bo przeciwzapalny panadol ma działanie tylko przeciwbólowe.Jak będzie gorzej to jedz tylko na konsultacje dentystyczną na pogotowie.Niech zobacza czy nie trzeba podac jeszcze antybiotyku,bo niczego wiecej Ci nie zrobą z zebem bo go nie ma:)

Gość exxx exxxx exxxx
olej swietna sprwa ja probowalam kiedys podzialało jak nic polecam :)

Gość inkkkkkkkkka
jak kiedyś wyrywałam to pamietam bolało długo

jeżeli miala bym goraczke to z pewnościa pojade, póki co na szczęście sie nie pojawiła. Ząb (rana)był łyżeczkowany chyba tak się to nazywa więc może dłużej się goi? Mam szalwie nalewke taką skoncentrowana więc będe smarować zamiast płukać. Inka dziękuje za spokojne rady

gdybym olewala to bym tutaj nie napisała