Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwona24

Higiena intymna w podróży

Polecane posty

Dziewczyny jak dbacie o higienę w trakcie podróży, wybieram się na wycieczkę objazdową na 10 dni, z higieną może być różnie więc czekam na podpowiedzi:):)

są specjalne mokre chusteczki do higieny intymnej, nie widze problemu

woda w butelce i płyn do higieny intymnej, a w bardzo niesprzyjających warunkach chusteczki do higieny intymnej (duży wybór jest w Rossmannie) :)

Gość sasasa00
Przeciez na wycieczce objazdowaej nie śpi się w namiocie tylko w hotelu, wyolbrzymiasz problem. Będzie możliwośc umycia się rano i wieczorem, chusteczki nawilżane to chyba tylko w przypadku, jeżlei ci akurat okres wypadnie.

Gość taka sobie pomarańcza
ja na wycieczki biorę płyn przelany w małą buteleczkę tak samo żel do kąpieli i szampon i chusteczki takie dla małych dzieci i takie do higieny intymnej. W podróży można korzystać z chusteczek a jak już się dorwie jakąś łazienkę to normalnie się można umyć. moja mama kiedyś była na takim wyjeździe, wzięła ręcznik i mydło, podczas gdy jej koleżanka zabrała same chusteczki i mimo łazienek w pokojach codziennie wycierała się tymi chusteczkami i sie jeszcze chwaliła jaka to ona zapobiegawcza. Mama mówiła że po tygodniu ciężko było z nimi wracać w jednym samochodzie.

Gość lady bronka
ja bym wzieła husteczki do higieny intymnej, kosmetyki te co zawsze i provag, który uzupełni flore bakteryjną w pochwie, dzieki czemu mozna uniknąc infekcji w podróży, tym bardziej że będziesz korzystać z publicznych toalet itd.

Gość agnieszka.....,
chyba najlepiej kupić sobie chusteczki do higieny intymnej, najlepiej z kwasem mlekowym, ja do tego wzięłabym provag żel bo akurat stosuję na codzień, a do podróży tez byłby dobry bo nie jest do mycia ale po myciu-tzn zostaje na skórze. udanej podróży...

Gość wera10
ja bym sie nie przejmowała za bardzo, chusteczki di higieny intymnej powinny wystarczyć na kryzysowa sytuację. jak sie boisz infekcji to faktycznie kup sobie provag, można go 4 tygodnie bez lodówki trzymać.

Ja w podróży zawsze stosuje provag żel, bo od długiego siedzenia odczuwam szczypanie i swędzenie, a żel łagodzi podrażnienie, nawilża, dodatkowo bardzo przydatne są właśnie chusteczki nawilżone, udanej wycieczki.