Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sagoompictures

Ciąża ?

Polecane posty

Gość Sagoompictures

Hej ! Mam do Was takie pytanie ... Czy mozliwe ze jestem w ciazy. Z moim chlopakiem kochalismy sie z prezerwatywa ale cos bylo z nia nie tak i zrobilam kilka testow jeden w dniu spodziewanej miesiaczki - druga kreska pojawila sie po 2 godz. I jeden po 5 tyg. Od zaplodnienia i wyszedl ujemny. Ale problem jest taki ,ze piersi dratycznie mi dokuczaja ! Bola sa jakby spuchniete, sutki twarde i obrzmiale. Ponadto coraz czesciej sikam. Zwykle 2/3 razy dziennie a teraz praktycznie co 2 godziny. Jeszcze podczas kapieli wyczulam ze szyjka macicy jest dosc twarda polozona nisko i przy dotykaniu jej strasznie kluje mnie podbrzusze poprawej stronie, jakby tam cos bylo. Okres mialam ale byl dziwny , mniej obfity. Z reguly leje sie ze mnie przez tydzien a teraz to 4 dni i to dosyc lajtowe. Czy jest mozliwosc ciazy ? No i jesli nie to co moze ze mna byc ? Pomozcie !!

Gość tetrqtqsertrsdt
idz do lekarza , skad my mamy wiedziec

Gość Sagoompictures
To raczej nie sa objawy na lekarza... Mozecie ewentualnie powiedziec opinie, czy to moze byc ciaza...

Gość Sagoompictures
Nie sa tak silne zeby isc do lekarza a jesli to do jakiego ? Jesli sie ma 17 lat ;/ i u gina nie bylo sie ani razu ...

Gość rumianek dzbanek
Umiesz czytać ulotki? Druga kreska po dwóch godzinach (!) nie świadczy o żadnej ciąży! Nie grzeb za przeproszeniem w pochwie, bo przenosisz bakterie. Możesz mieć jakąś infekcję ukłądu moczowo-płciowego, stąd to sikanie. Jeśli już tak BARDZO wstydzisz się iść do ginekologa, to robisz badanie z krwi - test ciążowy w laboratorium - nazywa się beta HCG. Jest płatny, ok. 30-40 zł, nie musisz mieć skierowania i być na czczo.

Gość taka sobie pomarańcza
test się sprawdza po 5 minutach po dłuższym czasie często pojawia się druga kreska. Twarda położona nisko szyjka jest oznaką że jesteś w drugiej fazie cyklu, czyli przed okresem. Słabszy okres często jest bo się zmienia, okres może się zmienić przy chorobie, przy lekach przy tym ze zmieniasz dietę albo że przez ostatnie kilka miesięcy mogłaś mieć jakiś ciężki czas, przemęczenia zmieniony klimat, niedosypianie, schudnięcie, albo nawet jak zmieniasz dietę na zdrowszą bogatą w witaminy to tez sie hormony regulują i możesz nieświadomie sobie poprawić coś w organizmie i miesiączka może też się zmienić.

Gość Sagoompictures
Pomaranczo ale problem jest taki ,ze okres powinna miec dopiero za 2 tyg. ;( juz naprawde swiruje.

A tak swoją drogą... nie idziesz do lekarza, bo co? bo nieletnia? do ginekologa musisz mieć zgodę rodziców... ale jak się bzykasz nie myślisz o rodzicach a teraz gaciami trzęsiesz... i to jest właśnie społeczność. Skoro dojrzałaś do seksu dojrzałaś też do tego by pójść do lekarza.

Gość babulenska
Nienawidzacze będą nienawidzić! Panno M. Też kiedyś bylaś młoda ... Więc sie nie zachowuj jakbyś głupia nigdy nie była. ;) Co do tematu... Nie histeryzuj ! Daj se siana ! Robiłaś testy a one sie raczej nie myla. Moze to przed okresem !

Gość taka sobie pomarańcza
chyba nic ci nie poradzę na ten strach ale zrobiłaś te testy w naprawdę wiarygodnym czasie i wyszły ujemne więc ciąży nie ma. Miałaś okres, to że słabszy to naprawdę nie robi różnicy. Czasami okres jest po prostu słabszy przez to że coś się zmieniało ostatnio. Powiem ci mój przykład, od czerwca do końca sierpnia miałam bieganinę, ciężką pracę, dosłowny zapierdziel, potem zmieniłam na krótko robotę i był zajebisty stres, potem juz spokój. Po 2 miesiącach bez niczego mi sie okres skrócił z 5 obfitych dni do 2 słabych. Oczywiście ciążę wykluczyłam, kolejny okres było to samo, więc zaczęłam bardziej dbać o siebie, kolejny to samo i dopiero ostatnio mi wróciło prawie do normy. Dlatego mówię że mogą na to wpłynąć nawet działania sprzed miesięcy.

W wieku 17 lat nie ma co wyliczać kiedy powinnaś mieć okres ani martwić się tym, że jeden jest krótszy/dłuższy, bardziej/mniej obfity, bo gospodarka hormonalna ma prawo jeszcze "świrować". Swoją drogą do ginekologa powinnaś pójść, bo odkąd zaczęłaś współżycie powinnaś regularnie chodzić na kontrole.