Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezyk 4 urny

Czy warto uczyć się języków obcych?

Polecane posty

Gość jezyk 4 urny

Ostatnio mam wątpliwości czy warto poświęcać czas na naukę. Szlifuje angielski, uczę się również 3 innych języków. Jednak czy to mi się kiedyś przyda ? Jaką macie opinie na temat nauki języków i ich przydatności?

Myślę, że warto, ale chyba jednak lepiej skupić się na jednym... Ja tam wolę najpierw umieć jeden język dobrze, a później się za inne brać.

bez sensu się tak uczyć na zapas - nigdy nie wiadomo w jakim kraju się znajdziesz, o ile w ogóle gdziekolwiek wyjedziesz

Gość jezyk 4 urny
Dużo podróżuje , ale właściwie angielski wystacza. Też kiedyś myślalam, zeby skupic się na jednym języku, ale to nie ma sensu ponieważ języka się uczysz całe życie.

Gość stronger
oczywiscie, że TAK!!!!!!!!!!! żaluję,że umiem tak kiepsko angielski i niemiecki;gdy jestem za granicą w pracy czuję sie jak sierotka....

Gość stronger
jestem w Niemczech to mowię po niemiecku; chodzi o to,że fajnie by było gdybym nie bylo takich barier jak język,fajnych ludzi można poznać:-)

Gość wiwwrfe
Warto, oczywiscie, że warto. Ja sie ucze niemieckiego (przygotowywuje sie do egzaminu), chce tez podniesc hiszpanski i wloski. Po cichu mysle o chinskim.. Angielski umiem.

Gość mmmmmałgosia
Oczywiście, że warto. Uczenie się na zapas wcale nie jest złe. Nie wiadomo kiedy dostaniesz wspaniałą okazję pracy, która będzie wymagała od Ciebie doskonałej znajomości języka. Ja uczyłam się angielskiego od liceum (w podstawówce miałam francuski, ale nie przykładałam się do nauki tego języka), chciałam wylecieć do Manchesteru i tam pracować, dlatego uczyłam się pilnie angielskiego, oprócz lekcji w liceum, chodziłam dodatkowo do Orange School. I gdy angielski znałam perfect, dostałam ofertę pracy z firmy mającej siedzibę ...w Marsylii. Miałam 7 miesięcy na naukę francuskiego w stopniu komunikacyjnym. Nieźle plułam sobie w brodę, że wcześniej w ogóle się nie przykładałam, "nie uczyłam na zapas". Zapisałam się do Szkoły Języka Francuskiego przy Towarzystwie Przyjaźni Polsko - Francuskiej, chodziłam na indywidualne zajęcia, dostosowane specjalnie dla mnie (spokojnie idzie się dogadać z tą szkołą, poza tym lektorzy świetni) i po tych 7 miesiącach intensywnej nauki wyleciałam do Marsylii, co była jedną z lepszych decyzji w moim życiu. Warto się uczyć języków, bo nie ma się co oszukiwać, dobra znajomość chociażby jednego języka jest obecnie podstawową w każdej, dobrej pracy.

Polecam skupić się na jednym języku i być w nim naprawdę biegły pomoże ci w tym kurs www.chatterbox.pl/pl/13-darmowa-lekcja.html z pierwszą godziną za darmo . Możesz uczyć się gdzie tylko chcesz jest lektor online elastyczne godziny nauki na prawdę Ci polecam bo mi pomógł

Gość angiolski
Oczywiście że warto, chociażby ze względu na pracę, dzięki językowi można zamiast na kasie pracować na przykład w recepcji hotelu i już jest jakiś awans, polecam przeczytać ten artykuł, jak ja nie przekonałam to może on http://dobr.pl/dlaczego-warto-uczyc-sie-angielskiego/

Gość gość
warto, ale wyłącznie z elingwista,gdzie nauka odbywa się przez internet, przez skype dla mnie to wygoda i frajda!

Gość gość
ile kosztuje kurs w tej szkole eLingwista ?

Gość gość
Na słownictwie, naturalnym niemieckim skupia się https://zalewskitomasz.pl/. Zawsze mnie właśnie odpychała gramatyka, a tutaj masz metodę swobodnej komunikacji. Nastawienie na to, żeby się otworzyć, zacząć w końcu mówić, żeby pozytywne nawyki zbudować. Zajęcia Skype bardzo dobrze prowadzone uważam. Grupy niewielkie, a dla każdej osoby lektor poświęca naprawdę dużo czasu. Zna uczniów, jest w stanie sporo podpowiedzieć. Solidny kurs.

Gość Kimka

Szkolę się cały czas, inwestuję w siebie. Warto znać języki obce bo to jest przyszłość. No i w ten sposób własnie trafiłam do Pi School - nauka u nich to dla mnie sama przyjemność!

Gość Lea

Mi się przydają, teraz mam kontakt z 4 obcymi językami. Myślę nad kolejnym, ale dopiero po maturze. Może rosyjski, szwedzki, albo turecki