Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PaulaK6

4 miesięczny kaszel

Polecane posty

dziewczyny moja córka kaszle już od 4 miesięcy mokrym kaszlem byłam z nia u lekarza juz z 6 razy ostatnio i u pulmonologa bo sie troche boje zeby astmy nie dosatła kaszel nasila sie przy wysiłku z tąd obawy tylko ze to mokry kaszel nie such... niczym tego kaszlu nie moge zbić juz tyle syropów i dalej kaszel... może miała ktoras z mam podobny problem ???? mi już rece opadają..

Gość travelosh
Moja mam kaszle od 4 miesięcy - jakby jej się z płuc coś odrywało- strasznie to brzmi- Byla u lekarza-płuca czyste- była na prześwietleniu- płuca czyste- mówią, że może byc alergia...

Gość ja tez.
Mam tez taki sam problem z moim synem ale on ma z kolei suchy kaszel i to juz 6 tygodni trwa.Tak zostalo mu po przeziebieniu.Kilka wizyt u lekarza; Zmiana lekow i nic.Mial robione badania na alergie i testy na astme i niby wszystko ok.Teraz dostal skierowanie do laryngoliga i pulmonologa.Tyle spokoju co spi.Mi juz rece opadaja.Zaczynam podejzewac ze to moze jest podloze nerwowe.

travelosh mojej właśnie też cały czas sie odrywa odrywa i oderwać nie może.. też mi doktorka mówiła ze moze alergia ale to jednak mokry kaszel. ma dopiero 3 lata wiec jak na razie u Oliwki nie ma mowy o badaniach na alergie...

Gość jestem kobieta woda ogniem
u mojej corki niestety to samo, juz nie mam sily, co tydzien jestem z nia u lekarza.

Gość u nas bylo doklądnie to samo
syn kaszlał w nocy i po wysiłku kaszlem mokrym. Nic nie wskazywało infekcji, alergolog też nic nie znalazł podejrzewali astmę ale po lekach nie bylo poprawy. Kaszel sam zniknął po okolo pól roku. Czasem się pojawia nad ranem, ale nigdy nie mogę znaleźć jego przyczyny z niczym konkretnym powiązać. To nie pościel, ani nie dom bo nieraz śpi u dziadków i też się kaszel pojawia. Nie mam pojęcia co go powoduje, ale pojawia się sporadycznie bo wcześniej kaszlał całymi nocami tak ze miał odruch wymiotny i nie mógl zaczerpnąć powietrza. Budzil się i plakał przerażony.

Gość u nas bylo doklądnie to samo
Mój też miał 3 lata jak się to zaczęło a teraz ma 3,5 i zauważyłam tylko jedną rzecz ze zgrzyta zębami. skończył kaszleć a zaczął zgrzytać więc jutro idę po skierowanie na pasożyty i to by mogło być przyczyną. Robiłyście badania?

moja też zgrzytała zębami ale z 3 dni tylko.. ja robiłam na pasożyty i są ok.. ja już sama nie wiem teraz 28 mamy kontrole u pulmonologa dała jej tabletki i syrop jak to nie pomoże to przepisze wziewne ..

Gość rolling in the deep
autorko!! to refluks raczej na sto procent refluks zoladkowo-przelykowy, kaszel to dominujacy objaw jesli refluks objawia sie pod postacia tzw "maski laryngologicznej" to zawsze jest kaszel mokry, czesto wlasnie prowokowany przez wysilek a tymi wszystkimi syropami przeciwkaszlowymi tylko pogarszasz sprawe zrob test-kup zawiesine o nazwie Gastrotuss baby i podawaj przez trzy dni-jak kaszel przejdzie albo chociaz sie zmniejszy to na bank refluks!

Moj ma to samo non stop odkąd poszedł do przedszkola się zaczęło. Tu zdrowy a po wysilku pojawia się mokry kaszel i podczas spania pojawia sie suchy. zostal odrobaczony nawet i coprawda suchy nocny ziknal ale ten mokry w dzien nadal sie pojawia i tez nic nie dziala zadne wykrztusne syropy sprobuje z tym gastrotuss

Gość rolling in the deep
no kup Gastrotuss i podawaj przez kilka dni, jak kaszel minie badz sie zmiejszy to znaczy ze to objaw refluksowy!

Gość rolling in the deep
nawet nie wiecie ile osob bez potrzeby leczy sie z powodu astmy-bo lekarzom nie chce sie poszerzyc diagnostyki i od razu chca walic sterydy wziewne..a tu bardzo czesto przyczyna jest zupelnie inna:)

uzywałaś tego ??? bez recepty jak rozumiem ?? zresztą poczytam w necie bo ja nie mam pojęcia co to za syrop pierwsze słysze o nim, i nie chce też robić z córki jakiegoś królika doświadczalnego :P

internet duzo mi nie pomogl.. wszędzie wypowiadaja sie mamy ulewających maluszków aa o kaszlu nie ma nic

Gość rolling in the deep
Paula, rob jak uwazasz-ja wiem, ze gastrotuss jest bardzo skuteczny jesli chodzi o kaszel jako objaw refluksu skoro twoje dziecko meczy sie juz 4 miesiace to chyba powinnas sprawdzic ten preparat-jest bez recepty, sklad ma bardzo dobrze skomponowany -moim zdaniem jesli okazalby sie pomocny masz praktrycznie gotowa diagnoze-refluks zoladkowo-przelykowy z reszta jest tu topik mam dzieci z refluksem, popytaj tam.... Ja na twoim miejscu bym spróbowala- byloby mi szkoda dziecka-meczarnia z kaszlem 4 miesiace i perspektywa sterydow wziewnych... tu masz linka do ulotki http://www.doz.pl/leki/p7315-Gastrotuss_Baby

nie no spróbuje na bank zaraz zobacze tą ulotke ale skoro jest bez recepty to sie juz tak nie obawiam tego syropu.. bo dla mnie ten refluks zołądkowo- przełykowy brzmi jakos strasznie i troszke sie obawiam dac go małej bez konsultacji z lekarzem. No ale zapytam dzisiaj farmaceutki co i jak. Za pare dni dam znać czy ten syrop Oliwii pomógł czy też nie .. :P

Gość gość
Mój syn tez miał takie objawy u nas wykryto szczera bakteri pneumokoka (wymaz zrobiony miał z nosa i gardła) przez cały rok z kataru spływały mu do gardła i miał odruch wymiotny wszystko mu się cofalo dusilo go najczęściej w nocy został wyleczony ale okazało się ze przez pneumokoka nabawił się refleksu i teraz ma ataki suchego kaszlu i tzw chwyty i odksztusza ciągle

Gość czejak
Kaszel, który trwa 4 miesiące to już jest niepokojące! Mozesz ewentualnie sprobowac syropu sambucol immuno forte ale moim zdaniem po 4 miesiacach takiego kaszlu to juz jest zbyt powazne zeby pomogl syrop jednak tak jak pisze pogorszyc sie na pewno nie pogorszy nie szkodzi sprobowac

Gość tryui
szukam na forach info bo u nas jest podobnie, córcia kaszle, robiliśmy pełno badań i chodzimy ciągle po lekarzach, niby nic jej nie jest, na razie lekarz kazał robić inhalacje, ma zapisany budixon neb, jeszcze nie wykupilam recepty tbo nie mam inhalatora, robiłyście inhalacje dzieciakom, corka ma 1,5 roku, nie wiem jak się uda zeby wysedziaal te 10 minut z inhalatorem :/

Gość gość
no u mnie było to samo doszły duszności szczególnie w nocy i wyszłą astma alergiczna

Gość Arhu
Moja mała chemicznie kaszle od grudnia, od kad pamiętam wymiotuje chlustajaco (ma 8mcy), ale lekarze zawsze zwalali to na przekarmianie. W końcu skończyło sie zapaleniem płuc i biurkiem wagi. Po antybiotykach było lepiej parę dni i znów mamy powtórkę z rozrywki. Mamy podejrzenie refluks, ale Mała nie przyjmuje rzadnych syropow bo je zwraca. Już nie mam pomysłów, co dalej...

Gość Arhu
Oczywiscie "chronicznie" i "spadkiem wagi", za błędy przepraszam

Gość priscil
jak astma to zapytaj o ten budixon neb, syn woli to niż tabletki, kilka minut siada przy bajce i potem ładnie oddycha, bez kaszlu, dużo teraz jest dzieci astmatyków i alergików, zresztą okres zimowy to tez takie rzeczy nasila, u nas się wystarczy prejść na spacer, smog taki ze oddychac sie nie da

Gość gość
Można szybko sobie sprawdzić jak działają poszczególne inhalatory i jakie mają notowania u ludzi na http://rankinginhalatorow.pl/. Ja ten ranking będę polecała bo faktycznie głosują tutaj użytkownicy oceny nie są z kosmosu, sama oddałam głos na model którego używam.

Gość gość

My inhalujemy się włoskim modelem Novama Familino Pro. Nie jest skomplikowany co chodzi o podłączenie i samą obsługę. Wygodny wdech, cicha praca, duża wydajność . Nie mam problemu z marnowaniem aerozolu, ten lek co wleję to faktycznie jest przerabiany w całości na mgiełkę.