Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakurtyna

NORWEGIA

Polecane posty

Gość zakurtyna

Czy warto wyjechac do pracy do norwegii? Gdzie szukac sprawdzonych i bezpiecznych ofert ( bezpiecznie jechac samemu?)? Czy byl ktos w Norwegii, pracowal tam i moglby podzielic sie kilkoma szczegolami? Nie chodzi mi o prace na stale - raczej o dorobienie sobie w ciagu kilku miesiecy. A moze jakies inne miejsce wybrac? Gdzie warto wyjechac do pracy?

gdzie warto wyjechac? juz speisze z odpowiedzia - zadaj sobie pyatnie po co chcesz wyjechac? jesli do pracy - to jakie masz lkwalifikacjje i gdzie jest najlepszy rynek pracy w zwiazku z tym - od tego radze szukac. co do miejsca - to kazdemu do szczescia potrzeba czego innego - dla jednych najwazniejszy bedzie klimat, dla kogos innego koszty zycia a dla jeszcze innych czestotliwosc p[olaczen lotniczych zadajesz tak ogolne pytania - na zasadzie "wiem ze ni nie wiem" ad norwegii - to jeden z najdrozszych krajow w Europie, osbiscie uwazam ze bardzo piekny - kumpel mojego wowczas chlopaka pracowal tam przez ok 2 miesiace, pamietam ze zachwalala wygodna siatke polaczen;-)

Gość zimna zima
Z tym wyjazdem do Norwegi aby dorobic na pare miesiecy moze byc bardzo trudno.Stanowiska ktore nie wymagaja znajomosci jezyka norweskiego juz sa szczelnie poobsadzane przez tych ktorzy tutaj zyja.Mysle o jakis sprzataniach,czy innych pracach nie wymagajacych zbytnich kwalifikacji.Chciozciaz i do takich prac coraz czesciej wymagany jest jezyk norweski.Do pracy w np.w sklepie lub jako fryzjer,wszedzie wymagaja norweski.Z jezykiem angielskim mozna dostac prace jak jest sie wykwalifikowanym pracownikiem,mysle tu o studiach,i duzym doswiadczeniu w zawodzie i to w zawodach w ktorych maja braki. Czasy wyjazdow zarobkowych do norwegi juz sie skonczyly,niestety.Jest tu tak duzo Polakow ze maja w czym przebierac i wymagania rosna. Musisz tez zdawac sobie sprawe ze zycie tutaj jest bardzo drogie i zazwyczaj nie wiele da sie odlozyc z paro misiecznej pracy,gdy musisz wynajac mieszkanie,kupowac jedzenie.......Norweskie eldorado dla zarobkowych to juz przeszlosc i naprawde niewielu sie udaje,dostac teraz prace bez doswiadczenia pracy tutaj i jezyka norweskiego.No chyba ze dostanie sie prace za tak marne pieniadze ze prawie nie starcza zeby w Norwegi przezyc te pare miesiecy.

Gość gruszka0002
Nie warto... Nasza biedna Justyna Kowalczyk walczy z tymi pieprzonymi norweżkami...