Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtttttttttttttttt

problem.

Polecane posty

Gość rtttttttttttttttt

jestem na 2 roku studiów ale nie mam jak za nie zapłacić ;/ rodzina mi nie pomaga, jestem w trakcie szukania pracy, ale nie ma nicccc... naprawdę podjęłabym się każdej pracy! powiedzcie mi, czy jest jakiś inny sposób, żeby przełożyli mi płatności ? jakaś zapomoga czy coś ??

Gość rtttttttttttttttt
nie wie nikt na ten temat?

Gość lopae
wiemy. tu wszyscy pracują w twoim dziekanacie :classic_cool:

Gość rtttttttttttttttt
w dziekanacie mi nic nie powiedziały ;/

Gość o nie nie
Zapomoga jest jednorazowa i ja nie pamiętam niestety, ale wydaje mi się, że to była bardzo niewielka kwota. No a o stypendium socjalne się nie starałaś? Najprościej iść do dziekanatu i zapytać o wszystko.

Gość camerun
a my skąd mamy to wiedzieć? czytać w gwiazdach? :D🖐️

Gość o nie nie
Jak to nie powiedziały? A o co pytałaś konkretnie?

Gość paulinka ka
może kredyt studencki?

Gość mamPodobnieJakTy
Idź do dziekanatu, złóż wniosek o stypendium socjalne i na pewno Ci przyznają jeśli twoja sytuacja materialna jest zła

Gość o nie nie
Ja składałam podanie po prostu z wyjaśnieniem sytuacji i prośbą o zapomogę.

Gość Van Zann
załóż profil na roksa.pl i praca się znajdzie

Gość o nie nie
Jaki kredyt, jak autorka pracy nie ma :o

Gość rtttttttttttttttt
powiedziały, że to nie ich problem :/ kochane panie z dziekanatu.... a do stypedium socjalnego liczą się zarobki ojca, matki ? a rodzeństwa też ?

zapytaj w dziekanacie, jak nie beda chcieli nic powiedziec idz do dziekana i zapytaj o jakies raty/odroczenie itp, a jesli dalej nic nie uzyskasz wez kredyt studencki - jest nisko oprocentowany, zaczynasz splacac ok 2 lat od ukonczenia studiow

Gość mamPodobnieJakTy
Autorko uczelnia może brać pod uwagę dochody całego gospodarstwa domowego, ale napisz podanie, a w podaniu napisz, że mimo iż mieszkasz ze swoją rodziną to jednak utrzymujesz się sama i oni Ci nie pomagają, dlatego składasz podanie. Wtedy wezmą pod uwagę Twoją sytuację finansową i przyznają Ci stypendium

Gość rtttttttttttttttt
ok, dzięki :) zobaczę co to ten kredyt studencki. i pójdę do dziekana, to może mi powie coś konkretnego.

Gość rtttttttttttttttt
nie mieszkam z rodziną. Jeśli już to w domu zameldowany jest tylko mój brat i ja.

Gość do socjalnego wliczają chyba
wszystkich pracujących w gospodarstwie domowym. jak Twoich rodziców stać a Ci nei pomagają to teoretycznie powinnaś ich podać do sądu o alimenty bo to ich zasrany obowiązek. ratuje Cię kredyt studencki tylko

Gość o nie nie
Zgadzam się. Jak panie w dziekanacie są niepomocne, to u mnie też zawsze wszyscy walili prosto do dziekana. Na pewno jest wiele rzeczy, które możesz zrobić. Nie wiem tylko czy na stypendium socjalne nie jest za późno, bo do takich rzeczy są ścisłe terminy.

"o nie nie Jaki kredyt, jak autorka pracy nie ma " kredyt studencki bierze sie na zupelnie innych zasadach, niz normalny. nie trzeba miec dochodow, tylko zaświadczenie o studiowaniu i ktos musi poreczyc. sa rozne opcje - ogolnie polega to na tym, ze przez okres studiow dostajesz okreslone pieniadze, co miesiac, a splacasz dopiero jak zaczniesz prace, po ukonczeniu studiow - ale jakis czas. jesli przerwiesz studia wczesniej to wtedy musisz zaczac splacac