Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypowiedz matki magdy

wypowiedz matki magdy

Polecane posty

Gość Tak nie moze byc i koniec
Nie wypowiadałam się jeszcze nigdzie na temat zaistniałej sytuacji ,ale czytając poniektóre komentarze tutaj , aż we mnie zawrzało . Zgadzam się ,że każdemu mogło sie to zdarzyc , dziecko jest ruchliwe , szybkie , trzeba bardzo uważac . Jeśli autentycznie mała Magda była ubrana w kurtkę i spodenki , a Katarzyna trzymala ją w owym kocyku - mogła się wyśliznąc . Oczywiście . Tylko problem polega na tym ,że każda matka , matka , która kocha swoje dziecko , zrobi wszystko , nawet w przyplywie paniki , w szoku ,aby ratowac swoje dziecko . Nikt z miejsca nie zbiera dzieciaka i nie leci z nim gdzies w gruz . Reakcją naturalną jest szukanie pomocy . Nie wiadomo było ,czy Madzia napewno zmarła na miejscu , to mógł stwierdzic lekarz , tylko i wyłącznie . Jeśli człowiek nie ma nic do ukrycia , to dlaczego tak bardzo próbuje zatuszowac prawdę ? Może dlatego ,że prawa prawdą nie jest ? I gdzież w takim szoku człowiek ma głowe na karku i sporządza taki precyzyjny plan napadu ? Już dowiedziono ,że nie mogła iśc z wózkiem , bo to się czasowo nie zgadza . Z resztą .. stwierdza ,że dziecko nie żyje i nie rozpacza nad tym , idzie , pozbywa się w bestialski sposób tego małego ciałka , udaje ,że nic tak naprawdę się nie stało , ma ochotę na wyjście do kina i ciągłe pretensje do całego świata .. Już nie jedna osoba z jej otoczenia wypowiadała się ,że Kaśka była ciężkim człowiekiem we współżyciu . Takie głaskanie jej po głowie i głupie bronienie nie wiem , z czego wynika ? Może mówia to osoby , ktore nie są matkami ? Bo proszę sobie wyobrazic taką sytuacje .. objętnie z jak wielkiej patologii się wywodzi dana osoba .. nieważne ,że strach paraliżuje - jeśli się kocha , jeśli jest się matką , to odda się życie za malucha , ba , mało tego , matka dla swojego dziecka da się pokroic żywcem , skoczy w ogień .. matka nie postąpi tak jak zrobiła to ona . Po prostu nie i już . Teraz pokazł się wywiad z Bartkiem .. no i znów jest dużo niedomówień . Chociażby sam fakt , że mówi , iż sam zawijał Madzie w kocyk i żyła , a za chwile nie pamięta ,czy Madzia była w wózku jak ją znosił ,czy na rękach u Kaśki . W Uwadze mówił ,że jechał z kolegą do sklepu po pieczarki do pizzy , teraz twierdzi ,że do rodzicow po drewno .. No i nadal są tacy biali i niewinni ? Nikt nie chce oskarżac , ale winny musi byc ukarany . Ja psa bym w ten sposób nie potraktowała, nie mowiąc o własnej córce . Bo dla mnie , moja mała księżniczka jest życiem i bez niej tego życie nie ma .. dlatego nie wierzę w żaden szok i strach . Bo strachu matka nie ma w takiej sytuacji , chyba ,że o życie dziecka , ale nie o własny tyłek. Dla mnie to proste

I jeszcze jedno , gdzie wy na nagraniu rozmowy Kaśki z teściową widzicie biedną , bzradną , zahukana w sobie dziewczynę ? Ja widzę niewychowanego chama . Ot co . Sama zostałam mamą w wieku 23 lat i nie uważam ,ze jest to zbyt mlody wiek , że kobieta wowczas jest niedojrzała . Nie bez potrzeby matka natura dała kobiecie 9 miesięcy na oczekiwanie .. Koniec świata , skoro ludzie pochylają się nad oprawcą , a nie nad ofiarą . Żeby jeszcze ta ofiara mogła cokolwiek zrobic ,co by mogło wyprowadzic z równowagi .. żeby mogła sama się bronic , walczyc o siebie .. Myślę ,że bycie katolikiem nie jest jednoznacze z wybaczaniem . Można kochac Boga , wierzyc w niego , isc Jego drogą ,ale nie każdy potrafi przymknąc oko w imie Boga na takie bestialstwo . Niekiedy serce nie pozwala . Nie każdy jest jak Jan Paweł II .

Gość Gorgorina
A ja sobie myślę, że jeszcze mogło być tak: Babcia mówiła, że Madzi wyszedł pierwszy ząbek w poniedziałek, dzwonił jej to powiedzieć ojciec dziecka, więc raczej cieszył się, nie mógł być zamieszany..Za to skutki ząbkowania odczuła matka dziecka, niestety wiemy jakie są Matka w afekcie zabiła dziecko, przestraszyła się co dalej, zaniosła w tamto miejsce, opowiedziała wszystkim bajkę z porwaniem! W domu wydało się, w sensie teściowa cisnęła i wyszło, że tak się stało... wtedy Rutkowski powiedział, Kasiu jedynym ratunkiem jest dla Ciebie "nieumyślne spowodowanie śmierci", Ty chcesz niski wyrok, ja chcę nagrodę za rozwiązanie sprawy! Musimy się spieszyć bo policja depcze nam po piętach, prawdopodobnie jutro Cię zabiorą....po czym pomógł jej wymyślić wersję z wypadkiem, nagrali wszystko i dalej już wiecie??? Co myślicie?

No bez przesady , żeby zabijac dziecko z powodu ząbkowania . Owszem , może byc to nieco klopotliwe dla rodziców ,ale bez przesady :-) I przede wszystkim nie mieszajmy w taki brud Pana Rutkowskiego , bo ta teoria mnie rozbawiła

Gość Gorgorina
Ja pierdziele jakie płytkie masz rozumowanie:/ Jak dziecko ząbkuje to ciągle płacze, jak matka sobie z dzieckiem nie radzi to taki płacz ciągły jej nie pomaga być dobrą mamą, większość rodziców źle znosi ząbkowanie bo to ciężki czas. A Rutkowski przyszedł po nagrodę, to stary zomowiec z parciem na szkło!

Gość qwmkjio
Ludzie...Zastanówcie się ,czy ktoś postawil się w sytuacji matki??? Widocznie miała powód rzeby skłamać, podejrzewam Ze nie myślała ze kałamstwo posunie się az tak daleko..winnym jest kazdy z jej otoczenia TEŚCIOWA, MĄŻ.....a wy na niej psy wieszacie...trochę ogłady...DZBAN WODĘ NOSI PÓKI SIĘ UCHO NIE URWIE

Gość tojakiesdziwnewszystko
A mnie bardziej nie podoba się zachowanie Bartka. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to on był sprawcą wszystkiego. Może Kaśka chroni jego skórę ? Czy tego nikt nie bierze pod uwagę ?

Gorgorina , ja potwierdziłam ,że dla niektórych rodziców ząbkowanie może byc ciężkim okresem ,ale trzeba byc zdrowo pukniętym w glowę ,żeby zrobic maluchowi krzywdę . Z resztą , w interesie rodzica jest wowczas pomoc dziecku , bo to nie fanaberia , a np. rozdrażnienie i płacz wywolany bólem . Nie przesadzajmy ze snuciem takich głupot . Scenariusz filmowy napisz . Trzymajmy sie narazie FAKTÓW , historia sama w sobie jest zawila , nie potrzeba następnych plotek

I jeśli uważasz ,że to rodzice źle znoszą ząbkowanie , to Ci gratuluje . :-)

Gość ijhuygftrdesdfg
ferujecie wyroki piszecie ja bym tego nigdy nie zrobiła, no jak można, co za szmata gorsza niż zwierze, pomyślcie bezbłedni ludzie że każdy z nas ma inne podłoże psychiczne i emocjonalne, każdy z nas wyszedł z innego domu, jednym dane było miec cudowne dzieciństwo i nie mają pojęcia co to znaczy, bicie, picie, brak miłości i poczucie odrzucenia z każdej strony, co znaczy nie czuć wsparcia ze strony matki i ojca co znaczy już w wieku kilku lat dorosnąć żeby móc poradzić sobie z całą presją otoczenia. Każdy z nas jest inny, nie rozumiem jak piszecie ja bym tak nie zrobiła bo tez mam córke bla bla bla no i co z tego że byś tak nie zrobiła ? Ludzie mają ci brawo bić ? Każdy ma inna psychikę, szczęśliwcy są prawidłowo uformowanie przez dom i rodzine ci drudzy walczą o siebie każdego dnia. Nie bronię matki ale przestańcie osądzać ludzi nie mając pojęcia z czym się zmagają, nikt nie jest tak bezbłędny i nieomylny jak co niektóre z was.

Hej. Jeszcze nigdzie nie udało mi się wyrwać całej 3 minutowej rozmowy Katarzyny W. z Rutkowskim :/ tylko nocą, ze 2 dni temu? Pokazywali to, czego nie ma w necie i w tv, cała jej wypowiedź, raz na tvn24 raz na tvn. Co myślicie o tym ojcu dziecka - człowiek sekty : Wliczając księdza, w sprawie zaginionej Madzi z Sosnowca wypowiadało się już wielu specjalistów. Zapewne każdy z nas ma swoją teorię, na której zweryfikowanie czeka z niecierpliwością. Niestety kolejne godziny nie przynoszą żadnego sensownego wytłumaczenia czynu, jakiego dopuściła się matka półrocznej Magdy. W Internecie pojawiły się autentyczne zdjęcia ojca dziewczynki, które zamieścił kilka miesięcy temu. Gdyby nie opis pod jednym ze zdjęć, zapewne nikt by nie zwrócił na nie uwagi. Dzisiaj fotki z FB trochę inną wymowę Likanie sekta, której członkowie wierzą, że mogą stać się wilkołakami, jeśli złożą w ofierze człowieka, najlepiej dziecko. Pijąc jego krew mogą przemienić się w mitycznego potwora.

Gość a co się stało
Z jej bratem ???przeciesz dzwoniła podobno do niego ? może to on ukrył z nią ciało ?

Gość a ja cię zapytam
"w jakim zastraszeniu trzeba zyc by dopuscic sie morderstwa ze strachu lub nie powiedziec o wypadku ?" A możesz rozwinąć myśl że to było morderstwo ze strachu? To znaczy? Zabiła bo czego się bała? Już różne dziwaczne teorie tu czytamy ale takiej to jeszcze nie było. Mariusz, pooglądaj sobie filmik na którym szanowna pani matka kłóci się z teściową. Zobaczysz jaka ona "zastraszona'. Nawet głos tak jej się zmienia że aż trudno uwierzyć że to ta sama osoba. Nie ma tego "głosu konającego łabędzia" tylko zupełnie inny.Niższy, mocny, dorosły. Co jak co ale nie widać żeby była zastraszona przez kogoś. Jeśli to prawda co mówią że po porodzie baz słowa zniknęła na dwa tygodnie to tez by dowodziło że gdzieś ma to co powiedzą mąż, teściowa i rodzice i bać to ona się ich nie boi.

Gość Do tak nie może być i koniec
Ty chyba jesteś zdrowo jebnięta jeśli ząbkowanie nie jest koszmarem dla rodziców! Albo nie masz dzieci albo Twoje nie ząbkują :) Mi tam się to składa w całość, jeśli nie radziła sobie z dzieckiem, miała depresje poporodową albo coś to na pewno ząbkowanie było ciężkim okresem i mogło dojść do tragedii :( Biedna Madziulka:(

nie popieram tej laski - z ate klamstwa, ale dla mnie ejst ona ofiara - tego systemu gdzie ignoruje sie prawo kobiety m.in. do aborcji albo checi nie posiadania potomstwa. masz kochac i koniec ! ktos napisal ze jej tesciowa to dobra kobnieta ...nie wiem, inne wrzenie sie robi a inaczej zycie wyglada... (podobnie z rodzicami po obydwu stronach) oczywiscie top ona zaszla w ciaze a nie oni itd. ale potem jej ni dano drogi odwrotu i skonczylo sie msiercia malej dziewczynki - zmiast zwykla aborcja laska nie dala sobie rady z presja - i to jest smutne;/ ale wina obarczam po czesci tamto spoelczenstwo.... gdzie kobieta jest postrzegana przez pryzmat wlasnej macicy;/

Gość koccccc
winny bedzie producent koca. wycofaja je ze sprzedazy, ja wam to mowie

Gość #$%^&
"Jeśli to prawda co mówią że po porodzie baz słowa zniknęła na dwa tygodnie to tez by dowodziło że gdzieś ma to co powiedzą mąż, teściowa i rodzice i bać to ona się ich nie boi." A może to dowodzi depresji poporodowej głąbie?? A teściowa kazała sobie mówić na "pani" to Cię nie dziwi?

Też to pokazywali :( troche mi jej żal, ale ta wredna teściowa... wnuczka nie żyje, a ona się do Kaśki unosi, że ma do niej na Pani mówić :/ normalnie w Polsce do teściowej mówi się "mamo" choć i ja za tym nie jestem :/ ciekawe czy teściowa też zwracała się do Katarzyny na per Pani, bo wiek raczej tu różnicy nie ma, szacun, to szacun. Nie ma starszy, młodszy bo i do mnie babcie zwracają się na "pani". żeby o takie coś się kłócić w momencie kiedy ta Kruszynka zanikła ? :((((( czuje się tak, jak bym straciła bliską osobę, serio...wychodzę na fajke i ryk... przychodze, ocieram łzy, bo męża juz to denerwuje, ze caly czas siedze i czytam, oglądam, zmieram info, tvn24 i tvn i zaden program inny nie idzie... zamknął by mnie pod schodami jak by jeszcze zobaczył, że rycze jak bym własne dziecko straciła.. no... moze nie wlasne, bo jak bym nie daj Boże wlasne tfu tfu straciła, to by mi serce strzeliło z bólu.

Gość a gdzie jest ten filmik co ona
kloci sie z tesciowa?

Gość Też mam swoją teorię
Według mnie jutro się okaże że dziewczyna miała jakiegoś kochanka na boku i to z nim działała.

Gość Kreejszooon
Ja wiem ,że to co się stało z Madzią to wielka tragedia ale ludzie...co sekunde umiera jakieś dziecko (jak nie z głodu to też z czyjegoś bestialstwa )...Modląc się o Madzie nie zapominajmy o innych dzieciach ,które też cierpią i umierają.

Do tak nie może być i koniec Mam 2 córki, jedna 4 lata druga 9 meisiecy i powiem Ci tak.. Ze starszą, to była cisza niesamowita, przechodziła ząbkowanie bezboleśnie. Miała szczepionkę, zero płaczu, pobieranie krwi, zero płaczu, dziecko bez czucia :) za to druga... łeeee, daje popalić, ale podaje calpol lub nurofen i jest po krzyku. Moj M tez zdania, ze zabkowanie w tym okresie sie zaczyna, dziecko placze, goraczkuje, jest marudne, matka nie wytrzymala z ojcem i o ziemie dzieciątko :((((((( Kocccccc - zdaniem mojego M też producent koca bedzie winny. Nie było etykiety, by dziecka nie przenosic w kocu ze wzgledu na sliski materiał, a sliski jest i to sama wiem z doswiadczenia. Kara dla producenta !!! ( miedzy innymi ). W USA koc by nie przeszedł, od razu producent był by ścigany :].

Gość a gdzie jest ten filmik co ona
jest w ogole to nagranie czy nie? Bo widzialam tylko dialog na wp napisany, a nagrania jak to mowia nie ma nigdzie

Gość czerwona truskawka__
"czuje się tak, jak bym straciła bliską osobę, " wiesz to ty może się wybierz do jakiegoś psychologa bo to jest chore co piszesz :/ co chwilę umiera gdzieś jakieś dziecko, już nie mówiąc o tych w afryce z głody i w nędzy i jakby każdą historię dzieciaka zaczęli ci opowiadac to byś popadła w permanentną derpresję i histerię bo być czuła że straciłaś bliską osobę :o Boże weź się ogarnij bo aż głupio to czytać :o

Gość a ja cię zapytam
"A może to dowodzi depresji poporodowej głąbie??" Może i dowodzi, ale co to zmienia? Dalej pozostaje dowodem na to, że dziewczyna teściowej się nie bała aż tak jak to tutaj próbujecie opisać. A czego dowodzi twoje zachowanie, że wyzywasz kogoś od głąbów, tylko dlatego że napisał coś co ci się nie spodobało? Też masz na to jakieś psychologiczne uzasadnienie? "A teściowa kazała sobie mówić na "pani" to Cię nie dziwi?" Teściowa na tym filmie zapytała "Odkąd to jesteśmy na ty?" a z tego nie wynika że KAZAŁA synowej mówić do sienie "pani". Może sama Kasia zdecydowała że tak będzie się do niej zwracać? ? Albo może inne wytłumaczenie; Dużo osób zwraca się do teściowej w 3. osobie" niech mama powie..." a nie " mamo powiedz..." Jeśli dziewczyna na co dzień zwracała się do teściowej "pani" albo " niech mama" a nagle w kłótni powiedziała do niej "ty" to nie dziwię się że kobieta się oburzyła.

Gość sziuy123
a ja cię zapytam, widzę że wyrastasz na teściową z koszmarów ...

a gdzie jest ten filmik co ona Tylko ok 50% z tego, co oglądałam nocą na tnv24 udzielili w dzien. Nie wiem dlaczego, ale dla mnie to już szczyt chamstwa, to jest istny cyrk ten cały w tym rutkowski, ktory jak sęp rzucił się na sprawe by reklame sobie zrobic, a nie pomóc, bo co go interesuje cudze dziecko... to chlop bez sumienia i szacunku do osób trzecich.

czerwona truskawka__ wiesz co? akurat murzynów pierdole szczerze pisząc. Nie maja jedzenia, wody, bo im sie nie chce robic tego, co robia ludzie za nasze pieniadze :/ brudasy, lenie i to wszystko, mam gdzies takie dzieci, nie ruszyly mnie ani na troche, czarnem brzydkie i do niczego nie podobne... te dzieciaki matki, ojcow maja, a Madzie zabili rodzice, dla zabawy, bo im przeszkadzala, do kina najlepiej mozna bylo pojsc, dziecka nie ma, hurra jestesmy wolni nie? Takie obrali sobie zycie. Mam nadzieje, ze beda gnic w bólu w tym wiezieniu... Mnie jest po prostu przykro, serce mam i dziecko to wyjatkowo mną ruszyło... Te wszystkie kobiety ktore tam stoja, oplakuja do kamer, tez są nienormalne?

Gość co za idiotka
01:29 [zgłoś do usunięcia] EsteLauder A czarnuchy mnie nie interesują, giną, bo sa lenie smierdzące !!! Nie chce im się kopać studni by miec wode, tylko chodza i zbieraja kase na to, by ktos im to zrobił :/ tam niech sobie umierają, tutaj dziecko zostało brutalnie zabite, niewinne, śliczne, usmiechnięte... a ojciec, ani łzy nie uronił, a matka go jeszcze kryje :/] zryta bania