Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modddadama

Zapatrzenie,zawieszenie sie 4miesieczniaka

Polecane posty

Gość modddadama

Dziewczyny moj synek urodzil sie z mala iloscia punktow dlatego trafilismy do neurologa. Pierwsza wizyta byla jak maly mial 3 tygodnie. Na badaniu wyszlo wszystko ok tylko podczas ubierania maly na chwile-gora 3 sekundy tak znieruchomial, zapatrzyl sie na cos. Ja nawet nie zwrocilam na to uwagi,ale neurolog podejrzewala padaczke. Robilismy usg glowki i eeg (ktore nic nie wykazaly) ale ja oczywiscie obserwuje juz chyba nadmiernie malego pod tym katem i rzeczywiscie, powiedzmy raz dziennie zdarzy mu sie na 3-4 sekundy zapatrzec (nie rusza sie wtedy)-nigdy nie zdarzylo sie to podczas zabawy-raczej jak sam lezy np.na macie czy podczas przewijania(ale nie wtedy jak mam z nim kontakt wzrokowy). Moja neurolog przed badaniem mowila ze eeg jednoznacznie potwierdzi lub wykluczy chorobe. Ale poznie mowila,ze trzeba bedzie kiedys tam powtorzyc badanie. Na moje pytanie czy wyniki badan sa jakies watpliwe, powiedziala,ze nie ma tam nic odbiegajacego od normy... moje pytanie-czy takie zapatrywania moga nie byc objawem choroby tylko normalnym zachowaniem. Zeswiruje chyba

co tu można napisac o 4 miesięczniaku faktycznie zawieszanie moze świadczyć o padaczcce, ale może małego coś tak zainteresowało, ze znieruchomiał musisz go obserwować, ale jeśli teraz wykluczono padaczkę, to raczej nie powinno byc obaw o nią ale ja rzeczywiscie powtórzyłabym badanie za jakiś czas, dla 100% pewności

Gość modddadama
no wlasnie tu chyba trzeba czasu a powiedzcie czydziecko z padaczka ma szanse na normalny rozwoj?

moja ma 5 miesięcy i tez tak czasem się zapatrzy, to raczej normalne, a potrafi spojrzec ci w oczy i sę uśmiechnąc? reaguje na zabawki?

Gość Zastanawiając się
Prawie normalnie. Już za 18 lat będziesz podpisywać petycje o danie praw jazdy ludziom z padaczką, aby mogły zabijać pieszych i usprawiedliwiać się chorobą :)

Gość modddadama
ogolnie rozwija sie dobrze, gluzy odkad skonczyl miesiac, na zabawki reaguje bardzo entuzjasrtycznie, wodzi wzrokiem, smieje sie glosno, zawsze na widok moj, swojej starszej siostry,taty czy dziadkow (czyli osoby ktore widzi codziennie sie szeroko usmiecha )ale od czasu do czasu sie zawiesi