Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam bo nie wiem

Czy kurier moze zostawic paczke u sasiadki

Polecane posty

Gość zapytam bo nie wiem

Wczoraj przyszla do mnie przesylka.Kurier nie dzwonil mimo,ze mial moj nr komorkowy Wieczorem puka sasiadka i przynosi mi paczke mowiac,ze kurier zostawil u niej

Gość co było w tej paczce
?

Gość nie wiem czy moze
ale ja pretensji nie mam bo moj tak robi,przeszkadza ci to?

Gość zapytam bo nie wiem
ale czy to wazne?kosmetyki ze sklepu internetowego wczesniej zostala oplacona przelewem

Gość to bardzo ważne
:)

Gość jakie te kosmetyki
?

Gość synneve
mój też tak robi co mnie niemiłosiernie wkurwia :o

też mi sie to zdarzyło i wkurza mnie takie załatwienie sprawy a może akurat pokłóciłam się z sąsiadką? albo nie chcę, żeby wiedziała, co i skąd kupuję? mógłby chociaz zadzwonic do mnie, w końcu po to jest tam podany mój telefon, żeby w razie W dzwonić!

Gość synneve
nie odpowiadaj na te ich durne pytania bo tylko chcą cię podpuścić :o

Można złożyć skargę, jak masz nr przesyłki to bez problemu zidentyfikują który sobie "ułatwia" pracę.

Gość zapytam bo nie wiem
wibrator i zel do anala tak mysle czy nie zadzwonic dio firmy i powiedziec,ze sobie nie zycze

Gość zapytam bo nie wiem
wyciąg z fiuta i emulsja z gówna. Oraz maseczka do włosów na bazie spermy.

Gość zapytam bo nie wiem
napisalam ze wibrator i zel i nic wiecej apadaj podszywie

Gość zapytam bo nie wiem
czy ty podszywie jesteś madry? od kiedy wibrator i żel do anala to kosmetyki :D:D:D

Gość ihgutig
Ja takich akcji sobie nie życzę. Ja mieszkam w domu o numerze 6, mój sąsiad obok ma numer 6A. I było tak że dla kuriera 6 i 6A to to samo (chociaż pomiędzy jednym domem a drugim jest ok. 300m odległości). A problem o tyle trudny że z sąsiadem jestem na pieńku. I żadnej paczki już z powrotem nie dostałam.

Gość zapytam bo nie wiem
moj to zrobil celowo bo nikogo nie bylo w domu ale nie zadzwonil:O

Gość ihgutig
WIesz ja też w domu nie siedzę całymi dniami, ale to nie powód aby zostawiać paczkę u obcych ludzi. Szczególnie że ja później tej paczki już nie odzyskam bo mi nie oddadzą.

Gość narzeczona kuriera
zależy jaki kurier, mój np musi dzwonić jeśli kogoś nie ma w domu, ew.podrzuca w miejsce pracy odbiorcy a w ostateczności zostawia awizo. Ale powiem wam że kurier nie jedzie tylko z jedną paczka, ma ich z 60 i spieszy mu się. To w twoim interesie jest żeby był ktoś obecny w domu. I tyle na temat.

Gość narzeczona kuriera
a poza tym kurier nie ma obowiązku dzwonić do każdego, nikt mu za to nie zapłaci.

Gość hiugiu4tg
to już kuriera problem aby dostarczyć paczkę, mi raz jeden zadzwonił i powiedział że za daleko jechać i mu się nie chce więc on zostawi paczkę na dworcu pks a ja sobie odbiorę. jeszcze tego samego dnia zadzwoniłam do firmy i złożyłam skargę. na drugi dzień przyjechał i prosił abym skargę wycofałą bo chcą go z roboty wyrzucić. trudno, jak robota za ciężka to znajdzie się ktoś komu ciężko nie będzie. dostał dyscyplinarkę.

Gość synneve
no sorry, ale ja też nie mam obowiązku czekac caly dzień na kuriera, który łaskawie przyjedzie. Po to się podaje telefon, żeby dzwonił jak mnie nie ma w domu i tyle.

Gość Jezeli to jest kurier pocztowy
a nie no GLS to - telefon ma za darmo sluzbowy - paczke ma zostawic na poczcie\ Nie musze byc w domu Zostawia sasiadom bo za dostarczenie pare zlotych wiecej dostaje A ja zawsze na niego wtedy skladam skarge

Gość narzeczona kuriera
jeśli droga jest nieprzejezdna, polna i np leży śnieg to kurier może zaproponować żeby odbiorca podjechał gdzieś sam. Ale jeśli droga była asfaltowa i nie byłoby żadnych problemów to najwyraźniej jest leniwy. Zależy na kogo się trafi i czy jest życzliwy. Mój na szczęście taki jest i bardzo go za to chwale. Zazwyczaj to działa w obie strony. Jeśli odbiorca życzliwy to i kurier. Najlepiej nie zadzierac.

Gość ale nudzisz
Nie może! Musi dostarczyć zamawiającemu, a zamawiający powinien przy nim sprawdzić, czy paczka jest nieuszkodzona. Tyle teorii.

Gość narzeczona kuriera
można również na paczce sprecyzowac godzinę dostarczenia. Nikt o tym nie wie?

Gość do mnie zawsze dzwoni
jak mnie nie ma w domu prosze go by zostawil u sasiadow jesli sie zgodza i prosze nawet zeby pod jednym numerem nie zostawial

Gość narzeczona kuriera
do mnie zawsze dzwoni- bo pani ma ludzkie podejście do kuriera, potrafi pani się z nim dogadać. Pani idzie jemu na rękę to i on się stara. Życzliwość i jeszcze raz życzliwość. Brawo.

Gość synneve
ja właśnie poszłam raz na rękę kurierowi i zgodziłam się żeby zostawił paczkę u w zanjomej księgarni 15 km od mojego miejsca zamieszkania. I teraz cwaniaczek nawet nie dzwoni tylko zostawia tam paczkę, dopiero kobiety mi dzwonią z tek księgarni. A droge ma idealnie czysta po prostu jest leń i tyle.

Gość synneve
sorry za błędy - popsuta klawka.

Gość ale nudzisz
synneve - poproś koleżanki, by nie przyjmowały paczek. Wtedy i kuriera zobaczysz.