Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość littlebiggirl

Schudnę..?

Polecane posty

Gość littlebiggirl

Witam Was, jestem tu nowa, wiem, że ten temat był wiele razy powtarzany, ale mam pytanie, które męczy mnie już od paru miesięcy.. Otóż, mam 16 lat, 165 cm wzrostu, ważę 55 kg. Do wakacji chciałabym pozbyć się ok. 5/6 kg. Zaczęłam jeździć na rowerze stacjonarnym (areobowym) ok. 40-50 minut dziennie, przez cały tydzień (oprócz niedzieli) używam dodatkowo pasa Trenergym na brzuch 40 minut, czasem założę go na nogi. (staram się nie jeść nic słodkiego) I mam do was takie pytanie.. czy dzięki temu schudnę? Bardzo bym chciała, ponieważ mam, że tak powiem.. potężne uda.. chciałabym je wysmuklić, bo narazie w udach mam 47 cm.. z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;) PS. prosiłabym również was o jakieś rady, co bym mogła zrobić, aby utrata wagi była szybsza. Pozdrawiam :)

Gość helouuuu
jesli będziesz to konsekwetnie stosować to schudniesz, gwarantuję ci to :) Jednak radzę ci zebyś sobie zorbiła pomiary ciała, bo jezdzac na roweku mozesz przybrac masy miesniowej i pozniej wazac sie nie bedzisz widziała wfektów spaku wagi bo czesto tak bywa. Miesnie sa ciezsze od tłuszczu. Jednak ubytek w obwodach da pewnoesc ze chudniesz.

Gość littlebiggirl
dzięki :) Powiem szczerzę... mi nie zależy aż tak bardzo na utracie wagi, głównym moim celem są szczupłe nogi, których nigdy nie miałam (byłam grubiutkim, pyzatym dzieckiem do 12 roku życia :P) Mam jeszcze jedno pytanie - otóż czy jak na rowerku ustawię najmniejsze obciążenie.. to w dalszym ciągu masa mięśniowa może się zwiększyć?

Gość oiuytrewq
na nogi? nie rowerek na pewno, rozrosna ci sie uda i lydki, polecam gazelle freestyle, kupilam ti kiedys w mango, zajebiste na nogi

majka 0098 tez chce przytyc i wbrew pozorom to wcale nie jest takie latwe:(

Gość oiuytrewq
ludzie, ociepieliscie, 47 to bardzo malo w udzie, ja mam jakies 56 i nie uwazam ich za ogromne

Gość littlebiggirl
@oiuytrewq właśnie uda już mi się łączą.. :P zobaczę, w każdym razie, dzięki za rade :)

Gość oiuytrewq
powaznie ci pisze z tym rowerkiem, gazelle freestyle jest swietne mi tez sie lacza, a co to za problem?:) dziewczyno, rozumiem ze chcesz schudnac ale naprawde 47 to bardzo malo

Gość littlebiggirl
@oiugyrewq A długo używasz gazelle freestyle? Po jakim czasie użytkowania widziałaś efekty? :)

Gość helouu
Co wy pleciecie. rowerek na najmniejszym obciązeniu nie bedzie miał wplywu na rozros miesni.

Gość oiuytrewq
kiedys dlugo uzywalam, schudlam 20 kg dzieki temu, teraz od dwoch dni znowu zaczelam i nogi sie napiely, 'zbiegly' jesli wiesz o czym mowie, jest to dobre na cale cialo, zwlaszcza nogi, lydki i uda, zewnetrzna i wewnetrzna strona rowniez, angazuje wszystkie miesnie nog, na razie po 10 min cwicze, bo wiecej nie dam rady, kiedys bylo i godzine :)

Gość oiuytrewq
helouu ale rowerek angazuje malo miesni i nie jest zbyt skuteczny, juz lepsza bieznia

Gość Luna_31
Ja pedłauję na roweku od 5 lat na najmiejszym obciazeniu i jakos nogi nie nabrały jakis ogormnych kasztaltow a wszyczuplaly z reszta jak całe ciało.

Gość oiuytrewq
Luna, ja mam inne doswiadczenia, zreszta nie tylko ja, widzisz pedalujesz 5 lat, na gazelle freestyle widzisz duze efekty regularnych cwiczen po miesiacu

Gość Luna_31
Próbowałaś rowerka ?

Gość Luna_31
Ja nie twierdze ze urzadznie przez ciebie polecane nie pomoze ale poprostu moge sie odniesc do rowerka bo sama uzywam. wyzej wpis nie ejst mój.

Gość oiuytrewq
rozumiem, nie twierdze ze rowerek nie dziala, ale ja efektow zadowalajacych nie widzialam

Gość littlebiggirl
@ oiuytrewq tak patrzę na zdjęcia tego Gazelle Freestyle i fajny sprzęcik :) @Luna_31 dzięki twoim słowom mam jeszcze małą nadzieje, że rowerek mi pomoże ;D

Oprócz rowerka zacznij sobie ćwiczyć jogę, takie zwykle pozycje dla początkujących poszukaj nawet na YT, joga doskonale uelastycznia mięśnie a porozciagane mięśnie wydają się smuklejsze. (widziałas kiedyś yoginke z wezlami mięśni? :D )

Gość Sklep.Optilus.pl
Yoga to coś dla umysłu oraz ciała. Ale moim zdaniem jak najbardziej warto. Poza tym dobra dieta na pewno pomoże Ci osiągnąć sukces. Jeżeli będziesz na tyle konsekwentna aby ja utrzymać,to osiągniesz zamierzony efekt. Pozdrawiam www.Sklep.Optilus.pl