Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Duduana

Plamienia na początku ciąży

Polecane posty

Gość Duduana

Witam! Jestem we wczesnej ciąży tzn. 6/7 tydzień. Testy ciążowe robiłam regularnie - negatywne. Aż w końcu wyszedł test pozytywny - potwierdzony 3 następnymi pozytywnymi testami i brakiem okresu. Po tygodniu (byłam w 5 tygodniu ciąży) zaczeły się u mnie brązowe plamienia, od razu pojechałam do szpitala, gdzie spędziłam 3 dni. Przyjmowałam l... i n... . Badanie USG wykazało pęcherzyk ciążowy a obok niego krwiaczka. Było za wcześnie aby stwierdzić czy ciąża jest żywa, serduszko jeszcze nie biło. Lekarz stwierdził że krwiaczek jest przyczyną plamienia. Zostałam wypisana ze szpitala, przepisano mi D... i miałam się nie przemęczać, nie dzwigać i dużo leżeć. Tak też robiłam i nadal robie. Minął dokłany tydzień jak wyszłam ze szpitala. Przez ten czas nie było dnia, w którym nie zauważyłabym plamienia - dzień w dzień brązowe plamki. Co mnie jednak przeraziło i spowodowało, że postanowiłam napisać na tym forum? Otóż wczoraj wieczorem, poczułam, że "coś mi leci". Poszłam do ubikacji i zobaczyłam krew na wkładce i jeszcze więcej krwi na papierze toaletowym...! Na tym się skończyło, położyłam się do łóżka, przez całą noc nic mi nie poleciało, dzisiaj też jest czysto... . Co to mogło być???! Czemu krew??? Czy to mogło być poronienie ??? czemu te plamienia tak długo się utrzymują i czemu wczoraj pojawiła się ta krew??? Dodam jeszcze, że nie miałam żadnych bólów brzucha. Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość z tymi pytaniemi to do lekarza
a nie na forum tutaj nikt rentgena w oczach nie ma

6/7 to juz usg powinni potwierdzić/wykluczyc ciażę. powinnas się skontaktowac z lekarzem.

Mogłaś poronić albo i nie. Nikt poza lekarzem nie powie co się dzieje w macicy. Jak najszybciej na pogotowie albo do lekarza.

Gość Duduana
Z lekarzem już rozmawiałam, byłam w szpitalu. Wszyscy mówią, że różne mogą być przyczyny plamienia. U mnie jak to lekarz stwierdzić powodem jest krwiak. Na chwilę obecną nie da się nic zrobić trzeba czekać do momentu aż będzie można stwierdzić czy ciąża jest żywa - usg mam wyznaczone na 14.02. To jest tydzień, przez to czekanie można zwariować. Zawsze uważałam że forum jest po to aby dzielić się wspólnymi przeżyciami i doświadczeniami, miałam nadzieję że znajdzie się osoba która przeżywa bądź przeżywała to samo co ja teraz, a tu proszę bardzo zostaję odesłana do lekarza....bardzo dziękuje za pomoc

Gość dziewczyno to lekarz nie potra
fi powiedzieć Ci nic więcej, a widział co się dzieje u Ciebie na usg, a Ty liczysz, że tutaj ktos postawi Ci diagnozę na odległość?:O

Gość mou
a z lekarzem rozmawiałaś też po ostatnich krwawieniach czy tylko wcześniej?

Bo taka jest prawda. Na tym etapie może się wszystko zdarzyć. Sporo kobiet ma krwiaki które się wchłaniają ale czasem powodują obumarcie ciąży. Nikt ci nie powie jak będzie w Twoim przypadku. Trzeba czekać.

Gość Duduana
USG miałam robione w 5 tygodniu ciąży, kolejne które ma potwierdzić czy ciąża jest żywa) mam wyznaczone za tydzień to bedzie zatem 7/8 tydzień. Do tego usg jest jeszcze 7 dni. Czy miał ktoś krwiaka na początku ciąży? Czy ktoś miał plamienia? Czy poronienie może być bez bólu brzucha?

Mnie nic nie bolało. tylko plamiłam na brązowo i w 8 tygodniu okazało się że ciąża obumarła.

Taka rada to najlepsza rada w twojej sytuacji. Kiedy rozmwiałaś z lekarzem? W szpitalu? Ja byłam dzisiaj u SWOJEGO lekarza, najlepiej prywatnie. W 6/7 tygodniu powinno już bić serducho. Co chciałas przeczytać na forum? Diagnozę? jedna miała plamnienia i to było poronienie, inna miała plamnienie a urodziła a inna nie miała plamienia tylko od razu wielkkie krwawienie

Gość tez tak mialam
tez tak mialam. Mieszkam za granica i tutaj na moje plamienia doktor nie zareagowal jakos specjalnie. Powiedzial, ze za wczesnie na usg itp, zadnych lekow tez nie bralam. Zalecil badania krwi dwa razy w odstepie dwudniowym zeby zobaczyc czy hormon ciazowy rosnie. Plamilam prawie codziennie (brazowa albo czerwona krew), ale ciaza sie utrzymywala. Miesiac pozniej tez bylo plamienie a potem juz tylko dobrze. Mala ma 9 miesiecy. Nie martw sie. Przez poronienie tez przeszlam. Nie sposob tego nie zauwazyc, bo krwawilam dosyc intensywnie przez prawie dwa tygodnie! Wszystko bedzie dobrze, nie mart sie

Gość mou
dziwię się że nic nie robisz skoro mimo leków i leżenia znów zaczęłaś krwawić.

"Za granica" już tak jest,że w niektórych krajach nie robia nic do 12 tygodnia, ale w Polsce nie jedna ciąża została zachowana (i urodziło sie zdrowe dziecko) dzieki szybkeij interwencji lekarza i brania leków na podtrzymanie. po za tym kobieta jest spokojniejsza kiedy widzi wreście serducho...

Gość Duduana
Nie liczę ze ktoś wystawi mi na tymm forum diagnoze, chciałam tylko podzielić się z innymi doświadczeniami... do mou - rozmawiałam z lekarzem telefonicznie zaraz po wczorajszym krwanieniu, kazał mi zwiekszyc dawke d... i czekać. A powiedz mi co mam jeszcze zrobić oprocz leżenia i brania leków?? Skoro wiesz to może doradź. Lekarze nie wiedzą a ty wiesz? Słucham? do miarka - widzę że mnie doskonale rozmumiesz, tylko że to czekanie jest właśnie najgorsze...

musisz niestety czekac moze rzeczywiscie krew pojawila sie przez krwiaka. Nie martw sie duzo sie oszczedzaj lez i bedzie wszytsko dobrze

Gość jak to o co kaman
moja koleżanka od pierwszych tygodni ciąży miala plamienie, co chwilę na zwolnieniu, kiepsko się czuła psychicznie bo wcześniej poroniła 2 razy. Plamienia ustawały i pojawiały się z powrotem. Teraz ma już ładny brzuszek. Piąty miesiąc. Nie plami.

Gość mou
nie wspomniałaś wcześniej że konsultowałaś te ostatnie plamienia z lekarzem. Skoro tak jest to nie pozostaje ci nic innego jak tylko leżeć i czekać.

NIE chce Cie straszyc ale ja tak mialam i niestety zle sie to skonczylo:/Dobrze ze dostajesz tabletki,ktorych ja niestety nie dostawalam:( Boli Cie brzuch???

NIE chce Cie straszyc ale ja tak mialam i niestety zle sie to skonczylo:/Dobrze ze dostajesz tabletki,ktorych ja niestety nie dostawalam:( Boli Cie brzuch???