Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzemend

biedny dziad z szeregowca klepie biede

Polecane posty

Czy Polacy są już tak zdesperowani? czy wszy zjadły im mózgi skoro wypisują takie głupoty. Naprawdę w Polsce macie taką depresję, że musicie swoje niepowodzenia wyładować na forum????

Ale Cię poniosło cżłowieku,haahaha wiesz ile osób w Polsce marzy,żeby mieć nawet taki kąt?Gnieżdżą się koorwa u mamusi na ''jednym pokoju'',to sa dopiero luksusy.

Gość autorowi topika coś
ewidentnie w życiu nie wyszło :) pokaż zdjęcie swojej willi :)

Gość ho ho ho ho ho ho hooooo
:classic_cool:

Gość apel do desperatki
tj desperate housewife vel. zdesperowanej zony domowej . Nawet jesli razi Cie krytyka UK, nie zamieszczaj prosze zdjec majacych osmieszyc Polske. Wedlug zasady, ze nawet ptak nie s.r.a. do swojego gniazda.

Gość a dlaczego......
zdjecia wklejone przez zdesperowana mialyby osmieszysc Polske? :O Przeciez to prawda, tak wygladaja polskie miasta. Prawda osmiesza Polske? :D

Gość hitter
no oczywiście zdjęcia zimą po roztopach robione to tak wygląda cóż na wiosne jest o wiele lepiej

Gość Chcialabys cwaniaro wiedziec
Bo z nami polakami to tak jest jak kali ukrasc krowe to dobrze ale jak kalemu ukrasc krowe to zle. To samo jest z krytyka, my mozemy innym ublizac, krytykowac ich, ale jak jest o nas krytyka to zaraz sramy sobie we wlasne gniazdo lub zazdroscimy. Prawda jest taka, ze te wszystkie piekne domy, wille i biurowce, czy ulice sa albo z pieniedzy zarobionych za granica ( wielu polakow poprostu by mialo wielkie gowno a nie mieszkanie, gdyby nie pracowali za granica) albo z pieniedzy ue ktore trzeba bedzie oddac. Po 2012 trn strumien sie skonczy dla polski i zacznie sie splata. Zobaczymy jak dlugo ta piekna na kredyt polska utrzyma ten piekny standard dalej bez pieniedzy na modernizacje. Tak naprawde my emigranci pomagajac swoim rodzinom w polsce, wysylajac pieniadze tam, albo kupujac polskie produkty, podtrzymujemy trupa, zwanego polska przy zyciu. Jednoczesnie dzialamy na szkode kraju, ktory dal nam i naszym dzieciom szanse na normalne zycie a nie wegetacje, nasza kedynie wina jest to ze nie chcemy albo jestemy Byt leniwi, zeby uczyc jezyka kraju w ktorym mieszkamy i przez to nasze zycie jest tutaj marne. Naucz sie jezyka polski emigrancie i kraj w ktorym mieszkasz pokaze ci sie z innej strony, bo w kazdym kraju sa ludzie zli i dobrzy, a jak ci dobrzy maja ci pomoc jak nie potrafisz nawet artykulowac swoich potrzeb?

tak wyglada polska.. sa i ladne domy ale tam gdzie ludzie maja kase tam maja ladne domy chocby to byl srodek bialoruskiej wiochy. nie mialam zamiaru osmieszyc polski, ani mi przez mysl to nie przeszlo, tak wlasnie wyglada polska, co raczej jest smutne a nie smieszne.

Tak Polska to super kraj z wielkim długiem, dużymi podatkami kłania się Zus. To, że po 20 latach od szarej komuny przyklepali ulice w miarę estetycznie nie oznacza to, że Polska to bogaty kraj. Grecja upada, tyle, że wcześniej Grecy żyli ponad stan na wszystko mieli dodatki i żyli. Polska natomiast zawsze była szara, brudna i tylko z wierzchu była cacy. Nie ma co nawet porównywać krajów zachodnich do Polski. UK nie ma długo takiego jak ma Polska. Zwykła benzyna jest droższa w Polsce niż w UK. Nie wiem skąd nawet takie tematy, gdzie porównuje się Polskę do zachodu. To jak porównywać zakalec do tortu. Gdyby w Polsce były płace jak na zachodzie to by nikt nie emigrował, a wszystkie te piękne apartamenty które stoją jako pustostany z tabliczką do sprzedania byłby zasiedlone. Po prostu Polakowi kole w oczy, że jego rodacy umieją żyć na zachodzie i cieszyć się życiem. Tu można zapierdalać na zmywaku czy w fabryce, ale za godziwe wynagrodzenie a nie za marne grosze jak w Polsce.

Gość założę się że autor topiku
żyje w Polsce jak dziad i zazdrości tym którzy wyjechali na zachód i stać ich na wszystko i potrafią się cieszyć życiem. Pewnie gdyby sam miał możliwość wyjazdu to by z niej skorzystał. Rażą go zdjęcia polskich ulic i blokowisk? Tak wygląda polska!!!! A co do ośmieszania to taki cel miało zamieszczenie przez autora zdjęcia szeregowca w Anglii, niestety nie wyszło bo jakoś nikt się nie śmieje.

Gość anglikUK
hej ja mieszkam w leeds w takim oto szeregowcu i naprawdę się tu biednie żyje w porównaniu z tym co w polsce. do pracy gdzie dostaję 4 funty na h jeżdzę 15 letnim gratem a ciuchy jeszcze mam z polski, za połowe pensji wynajmuje mieszkanie i dobrze że rodzina coś z polski przysyła to jeszcze idzie sie utrzymać. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Back_Alcester_Road_-_Hill_Top_Avenue_-_geograph.org.uk_-_1100504.jpg

Gość antybrytyjczyk
no takie są realia pracy w anglii i musisz się z tym pogodzić Angliku

Gość anglikUK
to ciekawe czemu tu tyle ciapaków,murzynów i innych biedaków. anglia to drugi bangladesz czy indie, gdzie tyrasz za 4 funty/h . i dziadujesz w syfiastej ruderze.

Nie wiem, w której części Anglii zarabia się 4 funty za godzinę. Bo wiem, że 4 zł w Polsce ludzie mają. Chyba złotówki pomyliły ci się z funtami. Podaj link gdzie zarabia się 4 funty za godzinę to uwierzę.

Gość AnglikUK
ja mieszkam w leeds i tyle zarabiam :(. i nie ma szans na powrót do polski do tego zimno i brzydko ten syf mnie tu dobija.

Gość AnglikUK
no i co mam iść do tesco gdzie wyzyskują ludzi za umowe zlecenie czy o dzieło i inne gówno nie dziękuje.

Nie przesadzaj. Bardziej w Polsce w Tesco masz wyzysk niż w Anglii. W Polsce w Tesco za pracę na magazynie maksymalnie ile wyciągniesz?? 1,200 czy na kasie. Przy wynajmowaniu nawet kawalerki to 800 zł lub więcej w dużym mieście. Ja w dużym mieście zarabiałem 3,5 tys i było to dla mnie mało na opłacanie wynajętego mieszkania do tego telewizja, samochód, net, jedzenie. Nie mówiąc o ubraniach czy chemii.

w uk nie ma czegos takiego jak umowa o dzielo, dostajesz normlany kontrakt a i raczej tam pracy nie brakuje, ostatnio robilam zakupy i nawet podawali komunikat zeby aplikowac bo im pracuje pracownikow.

Gość anonim )0888
"ostatnio robilam zakupy i nawet podawali komunikat zeby aplikowac bo im pracuje pracownikow." No, to moglas isc i aplikowac o prace. Pytanie tylko, czy oni tam przyjmuja wulgarne i leniwe matki? :)

Gość zdesperowana domowa konkubina
No, to moglas isc i aplikowac o prace. Pytanie tylko, czy oni tam przyjmuja wulgarne i leniwe matki? Strzał w dziesiątkę