Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może nie dzisiejsza

będę nianią, macie dla mnie jakieś rady?

Polecane posty

Gość może nie dzisiejsza

Jestem po studiach, niestety w moim mieście nie mogłam znaleźć pracy i w związku z tym postanowiłam że zajmę się czyimś dzieckiem. Mam już rodziców którzy chętnie mnie zatrudnią, co powinnam z nimi ustalić ? na co ewentualnie uważać? Stawka jaką mi zaprponowali to 10 zł za 7 h pracy, sama opieka nad dzieckiem. To chyba nie jest mało?

Gość fan pupy Jennifer***
10zł za 7 godzin pracy to strasznie mało :O 1.42 / h wychodzi. Uważaj na kamery, nie dłub w nosie :P

Gość hujowinka
10 zł za 7 godin pracy cos nie tak

Gość lady lachman
daj dziecku melise w melku to nie bedzie wylo

Gość reeg35
1. uwazaj na kamerki i dyktafony :p

Gość 10 zl za 7 godzin
ja pierdole ;/ ludzie szanujcie sie ;/

Gość może nie dzisiejsza
Jejku przepraszam źle napisałam 10 zł za h i 7 h pracy dziennie

Gość może nie dzisiejsza
Właśnie nie życzyłabym sobie żadnego nagrywania i mam nadzieję że nie będą poglądać bo czułabym się mało swobodnie...

Gość lady lachman
sprawdz gdzie trzymaja kase i zloto:)

Gość może nie dzisiejsza
Nie zamierzam nikogo okradać ani szperać, chcę tylko uczciwie zarobić na własne wydatki.

Gość mireczkaa
Ja Ci mogę dać radę, bo sama mam nianie:) Przede wszystkim respektuj wszelkie polecenia rodziców- a jeśli masz inne pomysły to proponuj- oznacza to, ze interesujesz sie dzieckiem:) Zawsze bądź szczera- jeśli źle się czujesz, cos cie boli to wytłumacz, ze nie dasz rady wyjść, np. na spacer a nie sciemniaj, ze byłas. A poza tym to jak w "normalnej" pracy- nie spóźniaj sie, staraj sie , w miare możliwosci, wychodzic na przeciw oczekiwaniom rodziców- jeśli Cie np. poprosza o zostanie dłuzej to zostan jesli mozesz itp. Powodzenia.

Gość Gwiazda prawde Ci powie
że co? ja pracowalam jako niania i bralam od 9 do 15 zł za h zaleznie od ilosci godzin..

Gość może nie dzisiejsza
Dzięki mireczko za rady. Martwię się trochę czy dam radę, ale chłopiec ma skończony rok więc pewnie już jakoś można go zrozumieć.

Gość hujowinka
autorko - przede wszystkim ustal z rodzicami plan dnia dziecka, zebys nie wprowadzala samodzielnie jakichs eksperymentow

Gość harmid
co?? 10zl za 7 godzin??? Kobieto to nie jest praca tylko eksploatacja. Nie daj się w to wrobić!! Szanuj się i swoje umiejętności jeśli je masz co do opieki na dziecmi.

Gość mireczkaa
nie martw się:) Jeśli rodzice są OK, to najbardziej zależy im na tym, zeby dziecko było szczęśliwe. A roczniak to już naprawdę fajny "kumpel" do zabawy, uwierz mi:) Ja zatrudniałam nianie jak córka miała pół roku. Teraz ma 2,5 i ciągle jestesmy razem:) A moja niania jest b. młoda- teraz ma 21 lat a pomysłów tysiące! Co chwilę wymyśla nowe zabawy, ciągle coś kleją, rysują, biegają. I co ważne- nigdy o nic jej nie podejrzewałam, spokojnie wychodzę do pracy, nawet do nich nie dzwonie bo wiem, ze jakby cokolwiek było nie tak to one zadzwonią:) Będzie dobrze! Jeśli jestes ciepłą osobą to zobaczysz , ze będzie fajnie.

Gość może nie dzisiejsza
10 zł za godzinę pracy!!!!! Najgorzej jak przeczyta się tylko pierwszy post :/ Mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo nie chciałabym zrobić czegoś nieprawidłowo, żeby nie daj boże dziecko na tym ucierpiało... Twoja niania ma tysiące pomysłów, a ja nie jestem chyba aż tak kreatywna...myślisz że to przyjdzie z czasem? Chciałabym żeby ich dziecko rozwijało się prawidłowo.