Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chorowita

Tarczyca !!!!

Polecane posty

Gość Chorowita

Ludzie,dowiedziałam się że mam tsh powyżej. Strasznie tyje. Prosze powiedzcie mi co mam jeść jak jesć ile kiedy itp. (ćwicze reguralnie) Prosze doradzcie Mi ! potrzebuje tego ! bo się załamuje !!!!!!!

Gość a jaka jest norma
i jaki był Twój wynik

Gość kasiakasiaaaaaa66
lekarza odwiedzilas?

Gość Chorowita
7. nic ze bede dostawala tylko tabletki.

Czesc! Przede wszystkim nie panikuj.... jak bedziesz brala tabl. to prawdopodobnie sama pomalu bedziesz chudla. piszesz z e cwiczysz regul. tylko chwalic gorzej maja te co im sie niestety nie chce (jak ja :)) Po jakims czasie tabl. unormuja hormony i bedzie ok. Gorzej jak bedziesz planowala powiekszyc rodzinke.... :) Wtedy to troszke gorzej wyglada :(

Gość Chorowita
tzn ? odnośnie dziecka co mi napiszesz? Planujemy z chlopakiem za jakiś czas... pisz niepokoje sie...

Gość kasiakasiaaaaaa66
Czyli wolisz nie odwiedzac endokrynologa bo nie daj boze tabletki dostaniesz?Nie leczona tarczyca zagraza zyciu dziewczyno i zapomnij o dziecku jak nie bedziesz miala dobrych wynikow i lekarza bo (nie zycze)dziecko moze urodzic sie chore z wadami

Ja sie staram juz 1,5 roku i nic- niedawno sie dowiedzialam ze mam niedoczynnosc tarczycy moje TSH to 3,54 wiec w normie- ALE norma zalezy od wieku danej osoby i takie TSH jest za wysokie na zajscie w ciaz. Ja teraz biore euthyrox i mam nie przestawac staran :) wiec moze wkrotce.... A ty musisz brac leki zbic TSH- skoro planujesz NIDLUGO a nie teraz to masz troche czasu na to :) Nastepnym razem wspamnij lekarzowi ze niedlugo bedziesz sie starac. A i jeszce jedno do zajscia w ciaze to najlepiej miec TSH ok 1 :)

Gość Chorowita
nie boje sie brania tabletek. ale lekarz nic mi nie mowi poza tym ze bedzie ok. strasznie chcialabym miec dziecko... boje sie ze nie bede go miala a jak zajde to juz teraz boje sie ze urodzi sie chore... ;/ kurcze :(

Gość kasiakasiaaaaaa66
zmien lekarza koniecznie wszystko bedzie dobrze jak zaczniesz dbac o siebie podaj normy dla tsh masz hashi?

ej ej... nie panikuj na zas. To prawda ze dziecko moze urodzic sie chore ale wtedy jak matka zaczyna sie leczyc gdy juz jest w ciazy i to nie zawsze...... Powiedz lekarzowi o tym a on napewno powie ci kiedy mozesz zaczac sie starac..... ale przed tym raczej uwazaj.... Prezde wszystkim rozmowa z lekarzem jakie masz leki ?

Gość kasiakasiaaaaaa66
Ja powyzej 2 czuje sie strasznie,hemoglobina leci w dol wtedy tragicznie ale kazy jest inny wiadomo

kasiakasiaaaaa66- to nie bylo do Ciebie o panikowaniu :) tylko do Chorowitej :)

kasiakasiaaaaa66- to nie bylo do Ciebie o panikowaniu :) tylko do Chorowitej :)

Gość kasiakasiaaaaaa66
Zdrowka osa :) Chociaz ja sie czuje ostanio nie ciekawie,duzo sil kosztowaly mnie nawet zwykle czynnosci(wstanie z lozka itd)Nawet sama chcialam sie zglosic do szpitala.Moze znacie prywatne kilinki? najwazniejsze walczyc o swoje zdrowie i samopoczucie czego Wam zycze

Gość spineczke86
Witam was mam ten sam problem od 3 lat leczę tarczycę w stanie kiedy nie wiedziała o jej istnieniu ważyłam 100kg nic mi się nie chciało nawet po 16 godzinach snu nie miałam siły wstać i strasznie wypadły mi wlosy wogóle bym nie wychodziła z wanny szorstkość skóry nie do zniesienia Trafiłam wkońcu do endokrynologa zlecił mi badania i mega wysoki TSh mnie dobiło dostałem eutyrox 25 na starcie i za 3 miesiące ważyłam już z 15 kg mniej po roku podnieśli mi dawke na 50 a teraz obecnie biore 100 i jestem zupełnie inna osobą odmodniałam jestem na diecie duzo owoców warzyw i wody mineralnej Ale o dziecku marzę już 2 rok conajmniej nie zabezpieczamy się wogóle a ja nie mogę zajść bo nie mam owulacji przez tarczycę była już na 2 inseminacjach i bez zastrzyków moja tarczyca nie jest w stanie wewulować żadnej komórki i dlaczego tak na tym świecie jest ci co pragną mieć dziecko mają trudności nieziemnskie

Gość grytka
Witam też mam problem z niedoczynnością tarczycy i hashimoto.Współczuję dziewczyną które przez tarczyce nie mogą zajść w ciążę ja zaczęłam chorować po 3 porodzie więc mam to sczęście i mam moje skarby.Zastanawiam się nad dietą" odchudzanie na zawołanie".Nie jest jakaś mocno uciążliwa trzeba zrezygnować ze słodyczy ziemniaków smażonych rzeczy i pić dużo wody.Mam nadzieje że schudnę po lekach i diecie w maju mam komunie najstarszej córki a wyglądam okropnie ważę 90 kg

Kochane tak na pocieche tym ktore w ciaze zajsc nie moga,ja tez sie lecze na niedoczynnosc tarczycy juz 5 rok do tego mam cukrzyce typu1 I doczekalam sie slicznego zdrowego synka.Nie rezygnujcie ze staran kontrolujcie swoje wyniki a zobaczycie ze i Wy doczekacie sie potomstwa.A jesli chodzi o wage to nie jest zle,oze nie naleze do mega szczuplych,ale tez nie do grubych mam rozmiar 38 wiec mysle ze ujdzie :P