Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lajna82

Trwała onudulacja - proszę o PORADY,, bardzo bardzo

Polecane posty

Witam, od pewnego czasu rozważam wykonanie trwałej, oczywiście takiej dającej w miarę szerokie, delikatne loki...mam zdrowe, proste, grube i mało podatne na układanie metodami domowymi włosy, sięgające za ramiona i strasznie mnie korci na zmianę fryzury:] napatrzyłam się na powstałe z trwalej ondulacji "barany " na głowach moich znajomych pań w średnim wieku i wiem, że nie chcę czegoś takiego. Myślałam raczej o .. http://fryzurydamskie.donggu-donna.com/fryzury-loki/ albo... http://pl.hairdresser-models.eu/galeria/fryzury/loki.html lub... http://fryzurysrednie.westzoneclub.com/category/fryzury-loki/ Jeśli ktokolwiek to przeczyta. poradźcie proszę, podzielcie się doświadczeniami :)

Fakt, znalazłam. Ale tam jest temat opisany troszkę powierzchownie, a ja chciałabym dowiedzieć się, o co ma poprosić fryzjerkę, żeby mnie dobrze zrozumiała... jakoś nie nam zaufania do fryzjerek w zakresie wysłuchania klientki ze zrozumieniem.

Gość podstawowe pytanie brzmi:
czy dobrze wyglądasz z kręconymi włosami? Próbowałaś już takiej fryzury? Często kręcone włosy postarzają, o ile nie są naturalne, ma się rozumieć;). Sama mam kręcone-naturalne i czasami zastanawiam się nad trwałą, w drugą stronę:)...ale nie wiem czy będzie mi dobrze z prostymi?:o

Gość luna_31
Krecone włosy to raczej robia buzke bardziej dziecinna :/

Tak,jest mi z nimi dobrze, pasują mi do buzi, ale tylko takie , jak opisywałam - średnie, raczej luźne loki. I o taki właśnie efekt trwałej mi chodzi... chyba po prostu jutro do fryzjerki skoczę... Ale piszcie, przyjmę każda radę! Czy trwała bardzo zniszczyła wam włosy i jak długo się utrzymywała?

Gość daruj se ta samoreklame
nie rob tego. jezeli twoje wlosy sa naturalnie prsote to nie rob tego. trwala jest dla wlsoow falowanych lub kreeconych nie prostych. bedzie wygladac ladnie przez 2 tyg aq potem to juz bedzie siano albo takie gowno ze ani to preoste ani falowane takie o- bediesz musiala wlosy prsotwac. wiec jaki sens ??? a trwalej sie nie pozbedziesz - bedziesz musiala wlosy obiciac.

Gość daruj se ta samoreklame
poza tym -nie oklamujmy sie ale polskie fryz\jherki sa do dupy. niekompetenttne i ledwo co na fryzjerstwie sie znaja. jak przychdozisz to ci naopowiaadja jk to pieknie ci zrobia to tamto stramto a pozniej wyjdziesz z salonu wygladajac jak kurczak-transwestyta.

Gość aaabbbbbbbc
nie mysle ze po trwalej umyjesz wlosy i juz beda piekne... owszem jak je nakrecisz na walki czy cos tam beda sie lepiej trzymac...

O. O takich rzeczach nie wiedziałam. Myślałam, że po trwałej nie trzeba już włosów na lokówce lub wałkach robić... w takim razie nie ma to dla mnie najmniejszej racji bytu. Poza tym trwała nie schodzi i aby się jej pozbyć trzeba obciąć? masakra. Nie po to zapuszczałam tyle lat. brr. Ok, dziękuje