Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość az te zycie

tradzik mnie doluje

Polecane posty

Gość lenalara
po tabl antykoncepcyjnycgh znika tradzik ale to juz desperacja:P

Gość Jimmy_why
Przez ten durny trądzik czuje się brzydka, i też mam często przez to mega doła

Gość jenk
wyguglaj sobie topik Barbary kwiatkowskiej - forum i tam znajdziesz masę porad na temat leczenia i pielęgnacji Twojej cery

Gość Jimmy_why
Gdybym mogła te tabletki kupić ot tak to już dawno bym to zrobiła

Gość lenalara
nie kazdy jest idealny ale to z wiekiem przechodzi:)

Gość lenalara
to w czym problem???dlaczego nie mozesz kupic?

Gość Jimmy_why
Tabletki są na receptę a nie mam czasu by latać po lekarzach by mi wydać receptę

Gość lenalara
wystraczy isc do jednego ginekologa po recepte,ale wiesz twoim zdaniem chyba lepiej siedziec na forum i sie uzalac niz cos z tym zrobic... cos za cos:)

Gość Jimmy_why
No cóż na forum siedzę wieczorem więc teraz trudno tu o ginekologa a zresztą w mojej miejscowości żeby się do gin dostać to naprawdę żeby isc w śr muszę dać 90zł a tak państwowo to do 3mies muszę czekać :\

Gość Jimmy_why
Ale ogółem dzięki moze dam radę

Gość Lejjja
Ja mam 20 lat i tak samo okropn cerę... Powiem ci tak. Próbowałam wszystkiego. Szarego mydła, przecierania mlekiem, toniki, kremy - pomagało, ale na krótko. I mój nieproszony gość powracał ze zdwojoną siłą. Dermatolog przepisał mi w końcu antybiotyk na 10 dni i krem duac - pomogło! tyle tylko, że duac jest bardzo silnym kremem, dostałam po nim podrażnienia skóry na twarzy - ale za parę zł bez recepty w aptece kupiłam krem na podrażnienia i od razu znikało, a trądzik idealnie się wysuszał i znikał. No i tabletki anty też pomogły, muszę przyznać. Ja je używam żeby uniknąć ciąży ale na trądzik też pomogły. Teraz nie mam już trądziku ale idealnej skóry już nigdy nie będę miała :( przebarwień niestety nie da się zlikwidować - wiec i tak muszę używać podkładu. Używam dobrego kremu nawilżającego, po którym te przebarwienia bledną, ale to i tak nie wszystko.. idealnej cery nie mam.

Gość Jimmy_why
Wiadomo że wiele kobiet ma z tym problem

Gość Lejjja
Spróbuj z tabletkami anty. Lekarz ci przepisze specjalnie takie, żeby działały głównie na cerę. I nie ma "nie umiem" - dla chcącego nic trudnego. U mnie też do lekarza się czeka ze 3 miesiace, polska rzeczywistość. Lekarz może przepisać na jednej recepcie 3 opakowania tabletek - to masz na 3 miesiące. Raz na 3 miesiące możesz isć do lekarza - jak będzie położna, to po prostu ona cię między kolejką wciśnie, lekarz tylko wypisze kolejną recepte i tyle. Nie musisz czekać w kolejkach itd.

Gość Lejjja
Spróbuj z tabletkami anty. Lekarz ci przepisze specjalnie takie, żeby działały głównie na cerę. I nie ma "nie umiem" - dla chcącego nic trudnego. U mnie też do lekarza się czeka ze 3 miesiace, polska rzeczywistość. Lekarz może przepisać na jednej recepcie 3 opakowania tabletek - to masz na 3 miesiące. Raz na 3 miesiące możesz isć do lekarza - jak będzie położna, to po prostu ona cię między kolejką wciśnie, lekarz tylko wypisze kolejną recepte i tyle. Nie musisz czekać w kolejkach itd.

Gość Lejjja

Gość Jimmy_why
Hmm chyba masz rację. Naprawdę dzięki. Wybiorę się do gin jak będę mieć wolne i mam nadzieję że pomoże:]

ludziska istnieje jeszcze kosmetyczka. Trzeba iść na tzw. czyszczenie twarzy, jeżeli dermatolog powie ,że można, bo nie każdy trądzik można. Kosmatyczka wszystko usunie , zrobi maseczkę z kaolinu( dostępna w aptece bez recepty , do stosowania również w domu ) Broń boże alkoholu, dieta Też jest ważna. Zdrowe odżywianie ma również wpływ na cerę prawda? A skąd wiem bo jestem kosmetyczką :)

Gość Jimmy_why
Właśnie że nie jem słodyczy a tak to owoce warzywa i wydaje mi się że to mi nie szkodzi

Gość absurd mojej glowy
eh ten tradzik

Gość nie bierz tabsow
bo jak odstawisz to cie tak wysypie, ze jeszcze bedziesz blagac zeby miec taki tradzik jak teraz :o

Gość no co wy...
Lejjja na przebarwienia polecam zabieg mikrodermabrazji - można go zrobić praktycznie u każdej kosmetyczki. Taki zabieg powtarza się raz w miesiącu i chociaż to jest dosyć spory wydatek (od 90 do 130 zł - zależy od gabinetu i cennika) to naprawdę są po nim widoczne efekty.

Gość az te zycie
up

Gość dobryduszek78
po pierwsze to dieta - owoce,warzywa, domowe jedzenie a nie jakiec kfc czy mc donald, unikac czekolady, fastfoodow typu zapiekanka pizza, zwroc uwage na nabial a szczegolnie zwykle mleko czy np po nim nie przybywa krostek, pomidory tez podobno moga wywolywac jakies reakcje alergiczne.. musisz obserwowac swoja skore jak reaguje na przyjmowane produkty bo np ktos moze jesc czekolade i nie bedzie mial po niej wysypu a inna osoba od kawalka czekolady moze na drugi dzien miec +5 nowych syfkow.. dalej unikaj wysuszania skory (kosmetykow na bazie alkoholu) jak skora jest wysuszona to musi sie jakos bronic i produkuje wiecej sebum i tym samym latwiej gromadza sie na niej bakterie i zanieczyszczenia i wiadomo co od tych bakterii sie dzieje - krostki :/ ja do oczyszczania skory proponuje boniderm (pomada ojca grzegorza) jest to mydlo ziolowe totalnie naturalne zero chemii i innych swinstw dodatkowo mozesz wyprobowac krem triacneal ( poczatkowo ma sie po nim wysyp bo skora sie oczyszcza ale po okolo miesiacu gdy nastepuje zmiana naskorka bedzie juz tylko lepiej, krostki bedą sie goily) ma on dzialanie wysuszajace wiec zaopatrz sie tez w jakas maseczke nawilzajacą ja lubie maseczke iwostinu w saszetce naklada sie ja na noc i na drugi dzien skora jest ladnie nawilzona czasami tez uzywam maseczki mint julep masque z zielona glinka tez produkt naturalny, sciaga pory, lagodzi podraznienia, delikatnie wybiela jakies przebarwienia

Gość fbnhjnghmnghm
tylko nie szare mydło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wysuszy wam cerę i będziecie miały takie same problemy jakie ja teraz mam :p za jednym razem muszę smarować cerę ze 3 razy kremem żeby ją dobrze nawilżyć, tak mi szare mydełko ja wysuszyło :) także odradzam !!! szare mydło pomaga, ale na krótki czas, a co najgorsze wysusza !!! skóra jest brzydka i pomarszczona !!!