Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna C.

Czy serduszko zabije?

Polecane posty

Gość Anna C.

Cześć Dziewczyny, Przychodzę po otuchę, bo jestem panikarą. W zeszły wtorek z przyzwyczajenia (zawsze miałam super nieregularne miesiączki) kupiłam test ciążowy. Bez przekonania i dla świętego spokoju zrobiłam go jak tylko weszłam do domu. Jakież było moje zdziwienie kiedy pojawiły się dwie kreski. Aż usiadłam. Później wstałam. Usiadłam. Wstałam. I tak parę razy. Luby wrócił do domu, podzieliłam się z nim nowiną i od razu umówiłam się na następny dzień do mojego ginekologa na wizytę. Wieczór był pełen radości, nie mogliśmy rozmawiać o niczym innym. Co było dość zabawne, bo dziecka nie było w planach chociażby ze względu na mój wiek (21). Nie miałam pojęcia, że tak bardzo tego chcę. Następnego dnia poszłam do ginekologa. Zrobiliśmy usg. Okazało się, że to wczesna ciąża. Widać tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte w jajniku. Mój pan dr Ledowicz (świetny lekarz, ale stylówa doktora Housa) powiedział: czy wszystko w porządku dowiemy się za dwa tygodnie na kontroli, zobaczymy czy serduszko bije. No i jest panika mimo, że wiem po jakim czasie się to dzieje. Kontrole mam w następną środę, ale siedzę i myślę czy to serduszko będzie biło. Proszę wesprzyjcie mnie, bo nerwy nie są najlepszym wyjściem. Buziaki dla wszystkich Mam i Przyszłych Mam.

Gość inga23
hwj ja mam ten sam problem :) byłam tydz temu na wizycie i tez czeka m do 15.02 żeby zobaczyc serduszko ;) nie wiem w którym jesteś tyg z tego co wiem serduszko bije ok 21dni od zapłodnienia widać je 6/7 tc. chociaż u mojej siostry w 5 było nie ma reguły

Gość inga23
musimy się uzbroic w cierpliwość ;0 ja też jestem panikarą i tez młodziutką 23lata z tym ze mam trochę większe obawy z racji poronienia rok temu.... ale wierze że będzie dobrze

Gość Anna C.
w 4 tyg.jestem. więc teraz trzymam kciuki też za Ciebie... uhhh.... co za nerwy.

Gość inga23
to musisz poczekać ok 2 tyg mi jak byłam teraz na wizycie lekarz nie robił usg żebym właśnie nie panikowała że jest pęcherzyk a nie ma serduszka....ja juz nie mogę sie doczekać zwłaszcza że będzie to 1 usg a ciąża planowana jestem 1.5roku po slubie ;)

Gość grzenia
będzie biło bedzie:) ja tez miałam 21 lat przy pierwszej ciąży a teraz jestem w 20 tygodniu i mam 25 lat:) i wiecie co jak chodze co 4 tyg na kontrolne wizyty to tez mam takie myśli czy ok czy serce bije dalej, ale zaras odpędzam je i staram sie myśleć pozytywnie bo wpływa to na dzidzia:) Wystarczy ze stałam sie cholerna płaczką teraz:D Bedzie ok. Myśl pozytywnie!

Gość inga23
ja biorę luteinę więc jest mi troche lżej na głowie :) a jak na razie cieszę się żę zostanę mama i staram się nie myśleć i nie denerwować....

Gość Anna C.
płaczę ja też już, szczególnie wieczorami. mój Luby wykazuje teraz super nadopiekuńczość więc jak zeszklą mi się oczy to panika, że na pewno ta 4 herbata co mi ją przyniósł za zimna, albo, że skrzywdził mnie w jakiś inny straszny sposób. dlatego wypłakuję się przy filmach przyrodniczych ;) dzięki za dobre słowo!

lekarz ma rację, serduszko zabije :) ja poszłam na usg też zbyt wcześnie, bo jakoś 3/4 tydzień,lekarz stwierdził tylko obecność pęcherzyka. Z tego co wiem to bijące serce można zobaczyć koło 6 tygodnia ..? Ale pewna nie jestem. W kazdym razie jeśli kazał przyjśc ponownie za 2 tygodnie, to dlatego że teraz jest za wczesnie na stwierdzenie pracy serca.

Gość jhiucfdsccvb ghgb
serce to najwcześniej po 12 tyg w 6 tyg lekarz co najwyżej zobaczy tętniącą zatokę żylną, z której powstaje potem serce

spokojnie,zobaczysz,że serduszko na przełomie 6 a 7 tc zacznie bić. Ja podobnie jak Ty byłam u gin. w 4tc/chodziło mi głównie o recepte na duphaston/i gin mi nawet nie robiła wtedy usg,bo to było za wczesnie.Kazała mi przyjsc w 7tc,dodajac,ze wtedy to serduszko juz musi bić.GŁOWA DO GORY!CIESZ SIĘ A NIE ZADRĘCZAJ,BO BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE. Pozdrawiam,powodzenia:)

Gość fdkgh
ja widziałam serduszko, małą pikającą kropeczkę w 7 tygodniu...ten strach jest normalny, trzeba przeczekać!

Gość molk
właśnie z takiego powodu nie ma sensu pędzić do ginekologa od razu po teście. najlepiej poczekać i iść ok 6-7tc. żeby sobie oszczędzić stresu. :)

Gość sluchaj szczeniaro
nie podawaj nazwisk publicznie, cholerna gowniaro :O

Spokojnie:-) ja też czekałam do połowy 7 tygodnia;-)

Gość spo0kojnie
mam ten sam problem, ja byłam u lekarza dokładnie w 5 tyg i 5 dni, i było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte w środku, kazał mi przyjść 13 lutego jak będzie skończony 8 tydzień. w mojej pierwszej ciązy tez było dopiero widać serduszko u dziecka w 7 tyg i 6 dni. dużo zależy jakie długie są cykle kiedy miało się owulacje no i jak zarodek się roziwja jedne szybciej drugie wolniej

Gość Anna C.
dziękuję za słowa otuchy. bałam się, że tylko ja jestem taką panikarą ;) trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które też na to czekają.

Gość Anna C.
ojej. właśnie się doczytałam, że nie wszyscy są tu mili.