Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakatarzone

Jak używać Sterimaru?

Polecane posty

Gość zakatarzone

Tzn. chodzi mi o czyszczenie noska dziecku. W jakiej pozycji najlepiej mu wpsiknąć i w jakiej pozycji powinno pozostać i jak długo? Po jakim czasie należy odciągnąć wydzielinę aspiratorem? Ma ktoś rzetelne informacje na ten temat?

Gość zakatarzone
up

Gość terracotta
Zaley ile dziecko ma miesiacy/lat. Jesli to maluch do roku to poloz dziecko na boku, psiknij do "gornej' dziurki ... ta woda powinna "dolna" dziurka wyplynac (jak ma nosek zapchany to nie wyplynie i trzeba aspiratorem sciagnac po kok 20 sekundach) Tak pisze na ulotce w naszym Sterimarze i tak robilam jak corka mala byla, teraz to juz duza panna (hehe 3 latka : ) ) to normalnie na stojaco odchyla glowke do gory, robimy 'psik' ;) i po kilkunastu sekundach nosek ladnie wydmuchuje :) ... codzienna toaleta wieczorna :)

Gość terracotta
zdanie mi urwalo... "Nawet jak nie jest zakatarzona to tak wyglada nasza codzienna toaleta wieczorna " mialo byc :)

Gość zakatarzone
Dziwne, że miałaś ulotkę w swoim sterimarze. Ja m swoim nie miała dlatego pytam. Dziecko ma niespełna 1,5roku.

Gość zatroskana mama 2
a w jakim wieku jest dziecko ? niemowlęta : leży na pleckach, przechylasz główkę lekko w prawo i psikasz do prawej dziurki, potem przechylasz główkę na lewo i psikasz do lewej dziurki po krótkiej chwili przekładasz dziecko na brzuszek - niech wszystko wypłynie z noska potem oczyszczasz co zostało aspiratorem, rewelacyjne są elektryczne, w necie można kupić za 60 zł grubsze gile można baaardzo delikatnie wyjąc patyczkiem do ucha, zwykłym, albo rożkiem chusteczki chig., ale trzeba BARDZO uważać, żeby gila nie wepchnąć głębiej jak katar jest bardzo gęsty to można użyć mucofluid lub tantum protect spray