Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taka sobie ooo

obfite uplawy i swedzenie, co to moze byc?

Polecane posty

Gość a taka sobie ooo

od 2 dni mam obfite uplawy i swedzenie w okolicach intymnych. Uplawy sa przezroczyste i raczej rzadkie, nie maja zapachu. Swedzenie zaczelo sie dzisiaj razem z suchoscia... Mam tez zaczerwienione oczy ale nie wiem czy to od tego praoblemu. Co to moze byc? Grzybica? Tylko skad ona u mnie? Kapie sie codziennie, moze raz czy dwa zdazylo mi sie nie wziasc przysnica pod wieczor, mam stalego partnera... Co to moze byc i jak sobie z tym poradzic a jak do lekarza to jakiego? Bo jestem w anglii i inaczej to wszystko tu dziala... dlatego bym wolala jakies domowe sposoby, np obmywanie szalwia, kalia, tabletki urosept.. jak myslicie?

Grzybica nie wynika tylko z niehigniecznego sposobu bycia, grzybica najczęsciej bierze się z nieprawidlowej diety, łykania tabletek antykoncpecyjnych, branie antybiotyków,osłabiony system immunologiczny,przewlekły stres,zakażenia pasożytami. Lista jest o wiele dłuższa, a grzybica w dzisiejszych czasach wsytepuje bardzo czesto, jednak lekarze nie biora tego pod uwage. Zmiana diety jest nalepszym wysjciem z sytauacji, wprowadz diete antygrzybicza na pewnoe ci nie zaszkodzi a jesli zobaczysz poprawe to przynajmniej bedziesz wiedziała co ci dolega. Kup sobie lisc oliwny i tabletki z oragano, proponuje tez zjadac wieksze ilosci czosnku i bedzie po sparwie :)

Gość a taka sobie ooo
jasne, moge sprobowac, czosnek akurat lubie, z tabletkami tez nie bedzie problemu, a gdzie dostac lisc oliwny? w aptece? i co z nim robic?

Teraz doczytałam że jesteś w anglii wiec nie wiem czy beda mieli w aptece te tabletki ale w sklpeie ze zdrowa zywnoscia na pewno nazywa sie to OLEAE FOLIUM a z tabletakmi z oragano na pewno sobie poradzisz. probiotyki w aptece na pewno jakies znajdziesz.

Gość monomonomono
oczy mnie nie swedza ale moze sa takie wrazliwe, jakby troche suche czy cos, o tabletki spytam w aptece jak nie bedzie tych co polecach to moze inne poleci... ale jak myslisz to jest grzybica??

Gość a taka sobie ooo
monomonomono to bylam ja sorki

Może być a nie musi dlatego dobrze by było jak byś wywaliła ze swojej diety cukier, nabiał, mączne produkty jak będzie poprawa to czyli że jest coś na rzeczy. Hmm te tabletki są bardzo dobre na tego typu dolegliwosci wiec nie polecałbym w zamian czegos innego. Mozesz jeszcze sie rozgladnac z jakmis tabletakami lub kroplami z gapefryta np citrosept. Poczytaj o gzrybicy moze wtedy stwierdzisz ze masz iwcej obiajów których nie łaczyłas z tym swedzniem.

Gość a taka sobie ooo
o objawach czytalam i zgadzaja sie tylko te uplawy, ktore teraz zanikly i w zamian pojawila sie suchosc ktora moze w ciagu dnia ulegnie zmianie, swedzi caly czas, nie czuje dyskonfortu oddawajac mocz choc wiekszy niz poprzednio, nie wiem jak to opisac ale czuje ze cos jest nie tak. Czytalam tez ze od nieprawidlowej diety i stresu mozna zalapac grzybice, oststnio odzywialam sie dosc niepoprawnie, jeden posilek dziennie i rozstalam sie z partnerem wiec stres itp nie bylam nigdzie na basenie czy w publicznych toaletach, z chlopakiem wspolzyje od dlugiego czasu wiec gdyby on mnie zarazil to bym miala wczesniej jakiej objawy, higieny osobistej przestrzegam bardzo dobrze, choc oststnio w czasie okresu uzywalam wkladek zapachowych dodatkowo z tamponem, nigdy tego nie robilam, zawsze uzywalam tylko tamponow, problemy zaczely sie zaraz po miesiaczce.

Gość do powyzej
moze masz jakis wstrzastoksyczny badz uczulenie? wroc do starych przyzywyczajen :) i wtedy przekonasz sie czy bedzie lepiej czy nie

Gość a taka sobie ooo
wiec dzisiaj mialam biale, geste jak serek uplawy, swedzi nadal no i do tego doszedl nieprzyjemny zapach... jutro ide do lekarza ale zamin mnie wysla do ginekologa moze mi to przejsc, jutro tez pojde do apteki po te tabletki z oregano, i lisc oliwny i na wszelki wypadek kupie urosept, nie zaszkodzi zawsze, to tylko ziolka. Ale czuje sie okropnie, nigdy nie mialam takich problemow, nawet spytalam partnera czy mnie czasami nie zdradzal... Wpadam w paranoje.