Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anoonimoowa

Czy powinnam się obawiać ?

Polecane posty

Drogie kobitki.. Wiem, że może niepotrzebnie się stresuję, ale z natury jestem straszną panikarą.. Mam nadzieje, że mnie choc troche wesprzecie w tej sprawie, bo chyba nie jestem z tym sama, mianowicie, spoznia mi sie okres. Dzisiaj mija już jakies 3 dni spoznienia, chociaz ciezko mi stwierdzic, gdyz z reguły moje cykle są nieregularne. Moim jedynymy zabezpieczeniem są prezerwatywy, żadna nie pękla, ani się nie zsunęła, pozatym moj facet zawsze wyciąga zanim skończy. Do tego dochodzą jeszcze policystyczne jajniki, które lekarz wykrył u mnie pare miesiecy temu.. Powinnam obawiac sie ciąży ? Jak myslicie ?

Gość anarchia__
Nie powinnaś być w ciąży, skoro się zabezpieczacie. Przy pco można zajść w ciążę, więc to nie ma znaczenia. Spóźnienie 3 dniowe to spóźnienie zadne skoro sama mówisz, że masz cykle nieregularne. Jeśli w dalszym ciągu boisz się ciąży określaj sobie dni płodne - do pomocy masz np testy owy czy mikroskopy owulacyjne. Ja używałam afrodyty i u mnie się sprawdziła więc mogę ci polecić.

Gość kwiateee
A ja mam pytanie czy jak dziewczyna, ktora po 3 letniej przerwie od seksu znowu zaczela wspolzyc i to bez zabezpieczenie ( Seks przerywany ) to jest mozliwosc opoznienia okresu ? Niekoniecznie jestem w ciazy.. Ale tez sie boje.. Mam straszne bole glowy, czasami zawroty, do tego bol brzucha ale nie na dole tylko na samym srodku plus zoladek.. Strasznie mnie boli rano.. Potem w pracy po pierwszej kawie przestaje..

Gość kwiateee
A ja mam pytanie czy jak dziewczyna, ktora po 3 letniej przerwie od seksu znowu zaczela wspolzyc i to bez zabezpieczenie ( Seks przerywany ) to jest mozliwosc opoznienia okresu ? Niekoniecznie jestem w ciazy.. Ale tez sie boje.. Mam straszne bole glowy, czasami zawroty, do tego bol brzucha ale nie na dole tylko na samym srodku plus zoladek.. Strasznie mnie boli rano.. Potem w pracy po pierwszej kawie przestaje..

Jeśli masz zespół policystycznych jajników to spóźniający się okres (pomijając już to, że 3 dni to tyle co nic) nie jest niczym szczególnym.

Gość sugura
przy PCO żadne testy ani afrodyty ci owulacji nie określą, nawet temperatura poranna w tym przypadku nie jest miarodajna. Może się zbierać do owulacji, test wykryje, tester śliny wykryje ale jej nie będzie. Jak masz stwierdzone PCO to miesiączka jest loterią więc się nia nie sugeruj. Jak się obawiasz to zrób test ciążowy.