Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja12345612

16 lat

Polecane posty

Gość franek baranek
Nie może.

Gość Bożenkaaaaa
Idź do ginekologa żeby ci dopsował odpowiednie tabletki. Oczywscie lekarz tez cie zbada.

Gość Bożenkaaaaa
No raczej to będzie konieczne. Sama dobierajac sobie tabletki mozesz narobic sobie szkody. lekarz robi wywiad z toba i dobiera odpowiednie tabeltki, po za tym od razu sparwdzi czy wszytsko masz w porzadku tu i tam. Nie ma sie czego bac :)

Gość adibi
leki antykoncepcyjne moze wlasciwie wypisac kazdy lekarz. mi wypisuje rodzinna, jednak oczywiscie na samym poczatku bylam u ginekologa przy zmianie antykoncepcji. ale jesli masz np fajnego lekarza rodzinnego to tez w zasadzie moze wypisac

Gość sdfghjkl
w żadnym wypadku lekarz rodzinny nie wypisze 16 latce pig antykoncepcyjnych,w dodatku pierwszych.Nawet gin może miec opory.To nie Tic-taci.

Gość Bożenkaaaaa
Ginekolog będzie miał opory ? proszę cię ! to co lpeiej żeby w ciąże zaszła tak ? Musi isc do ginegologa po badaniu jej wypisze bez nieczego.

powiem tylko ze ja ciazy nie planuje. a nie obejdzie sie bez gina? czy ja tam naprawde musze isc?

Gość blu blam blem
no przciez ci napisali ze tak, no ale mozesz sie kochac w prezerwatywach i zajsc w ciaze oczywiscie :D

Gość wwwwwwww.pl
16 latka i pigułki.Dziewcze o czym ty myslisz w te ferie.Idź do ginekologa z mamusią i w obeccności matki może Ci przepisze.A najlepszy tekst Bożenkaaa "Sama dobierając sobie tabletki mozesz narobic szkody."Jak można samej dobrać sobie tabletki?Jeszcze moglas dopisac zeby poszla do apteki i kupila bez recepty.Masz chyba mniej lat niż autorka.Teraz wiadomo skąd te brzuchy w gimnazjach.

Gość Bożenkaaaaa
Chodziło mi o to pani mądralińska że mogłaby wziąśc tabletki poprotu od kogoś albo jakąś drogą kanałową, przcież to nie tajemnica że takie tabletki można sobie skombnować jak się bardzo chce ale nie chciałam tego pisać co by nie uświdamiać zbytnio autorki tematu. Więc zbastuj deko bo kipi ci spod czachy od tych mądrości :-o

Gość Dreamed I was an eskimo
Musisz, argumenty wyłuszczono Ci powyżej.

Gość autorko kochana
planujesz zdjąć majtki przed chłopakiem, a lekarza się wstydzisz?

Takie tabletki to bomba hormonów. Rozumiesz? Naprawdę mozesz sobie zaszkodzić. Młody organizm może dostać za dużą dawkę i bedzie źle. Moja po 30 ileś badań musiala robic bo lekarz wolał sie upewnić czy nie zaszkodza choc brała wczesniej tylko przerwała. Lepiej uważać to nie cukierki. Jeszcze włosy na plecach urosną ;) no na plecach może nie ale wiem że takimi tabletkami lekarz hamował jakieś nieprawidłowości koleżance bo było cos nie tak z hormonami u niej i zaczęły jej rosnąć wąsy taki meszek i pejsy... Wiec uwierz hormony to nie zabawa.

Gość cnbcvbgnc
tak, musisz isc do gina bo jak ci jakas kumpela "zalatwi" na siebie to mozesz miec problemy z hormonami. NP bedziesz miala zajebisty tradzik badz bedziesz gruba. Poza tym zle dobrane dropsy nie zawsze dobrze zabezpieczaja przed ciaza. dla byle jakiego fagasa chcesz zniszczyc sobie zdrowie i wygląd? chcesz wspolzyc a o antykoncepcji nic nie wiesz?! współczuję.

Gość cnbcvbgnc
tak, musisz isc do gina bo jak ci jakas kumpela "zalatwi" na siebie to mozesz miec problemy z hormonami. NP bedziesz miala zajebisty tradzik badz bedziesz gruba. Poza tym zle dobrane dropsy nie zawsze dobrze zabezpieczaja przed ciaza. dla byle jakiego fagasa chcesz zniszczyc sobie zdrowie i wygląd? chcesz wspolzyc a o antykoncepcji nic nie wiesz?! współczuję.

Gość cnbcvbgnc

Gość Dreamed I was an eskimo
Tak właśnie tak. Jeśli chcesz bezpiecznie dawać dupy, to musisz iść do lekarza od cipek.