Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitihelloooo

przeprowadzka z flata na pokoj, problem z rzchunakami.poradzcie

Polecane posty

Gość kitihelloooo

a wiec tak: wynajmowalam z chlopakiem flata, ale 2 tyg. temu przeprowadzilsmy sie na pokoj. nasz nowy lanlord wynajmuje sam, niegdzie nsa nie zglasz, co tydzien do reki mu plavimy.jest ok. na starym falacie zapalcilismy za wode do konca marca(szcunkowy rachunek) nasza agencja zglosila ze sie wyprowadzamy i podala im nasz nowy adres. no i teraz przyslali nam ci od tej wody rachynek do zaplaty!! ale tutaj wlsciciel nas nigdzie nie zglasza i sam oplaca wszytkie rachunki, co mam zrobic?? wczesniej mieszkalam na pokoju i nigdy zadnych rachunkow nie placilam

Gość vffffffffffffffff
zadzwon do firmy i wyjasnij, chyba tak będzie najprosciej

Gość wkurwiona mezatka
A JAKIM PRAWEM AGENCJA PODAJE WASZ ADRES???

Gość psiara trlalal
Mieszkasz nielagalnie .Teraz landlord moze miec problemy,ale mozna to odkrecic. Po 1 agencja nie powinna podawac waszego adresu po 2 dlaczego im dalas adres??

Gość kitihelloooo
bylam juz w mojej strej agencji mieszkaniowej, oni mi powiedzieli ze oni zglosili ze sie wyprowadzilismy i to tyle z ich strony, a to ze teraz jakies rachunki na nowy adres dostajemy to nie ich problem. no jestem wkurwiona ze podali nasz nowy sdress. mam nadzieje ze cumsil home nie przyjdzie tutaj, bo tu wlsciciele placa,

Gość kitihelloooo
chcieci adres zeby cos wyslac nam, no kurcze nie myslam ze do tego im trzeba, glupia ja bylam, a teraz same problemy

Gość Eeerrr...
No ale chyba podpisalas jakas umowe z nowym landlordem, w ktorej ujete jest, ze wszystkie oplaty sa wliczone w czynsz? Powinnas tez dostac potwierdzenie za kazdym razem jak placisz czynsz, chocby napisane odrecznie! To, ze facet nielegalnie wynajmuje pokoj, to nie Twoj problem, bo jak cos to on bedzie mial klopoty, Ty upenij sie, ze masz umowe i potwierdzenia zaplaty czynszu i daj znac tej firmie od wody jak sytuacja wyglada i, ze nie ma Cie juz w poprzednim mieszkaniu.

Gość no wlasnie nie powinno
sie podawac nowego adresu . :O glupio zrobiliscie. ale te rachunki dostajecie za ten pokoj? czy nadal za ten stary flat?

Gość psiara trlalal
skoro ty nie podalas nowego adresu to kto? musialas powiedziec komus kto to zrobil. no chyba ze landlord wasz chce zebyscie WY placili za wode i to on was podal.

Gość ide spac
NIECH ZGADNE TWOIM LADNLORDEM JEST PEWNIE PAKISTANCZYK

Gość kitihelloooo
moja stara agencja prowadzona przez anglika podala firmie z woda moj nowy adres. a moj nowy lanlord nie ma z tym nic wspolnego i to jest angieslka rodzina ktora ma 2 mieszkania i jedno wynajmuje na pokoje, ja przez ta stara agencje mam problemy, kurde. dzieki za pomoc, musze do pracy zmykac, probowlam dzwonic do tej wody ale nie mogli nowego mojego konta znalzec i jutro musze do nich jeszcze raz. powiedzialam im ze ten adres to tylko do korespondencji jesta ja jestem w polsce.

Gość numerowaaa
Jesli landlord placi wszystkie rachunki to znaczy, ze tam juz jest jakis provider i wasz byly provider nie moze wam przyslac rachunku. Ja bym zadzwonila do nich i po pierwsze zapytala skad maja wasz nowy adres, a po drugie powiedziala, ze landlord placi rachunki tu gdzie mieszkacie. Zawsze mozecie tez odeslac poczte z notatka "this person is unknown at this address". To naprawde denerwujace, ze agencja podala wasz adres, niestety one tak robia. Calkowicie bezprawnie.

Gość zaczarowany olowek1000
moze macie poprostu doplate do wody na tamtym adresie?

Gość zaczarowany olowek1000
sorry zaplaciliscie juz. To dzwon tam i sie dowiaduj