Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mon855555

czy musze podać wit K jeżeli nie karmie piersią

Polecane posty

Gość mon855555

Mała praktycznie od urodzenia jest na butelce. Teraz ma dwa tygodnie. Od kilku dni udaje mi sie siagnąc troche pokarmu który jej podaje. ALe to raptem 20-40 mil dziennie. Jednak głownie zjada mleko modyfikowane. Czy mimo to powinnam jej podawac witamine K?

nie skoro pije mm nie musi przyjmowac wita k bo jest jej wystarczajaca ilosc w mleku modyfikowanym

Gość mon855555
dzieki

Gość kolka123456
mnie pediatra powiedziala zeby podawac... ale niestety to dziwna kobieta, ktora zawsze opowiada jakies historie o cyganach... :/ tak jak kolezanka wyzej mowi, nie podaje dodatkowo bo jest w mleku mm

Gość ja zmarzluch ale córcia
ale witaminę D podawaj chociaż i z tym wiele kobiet się nie zgadza

Gość mon855555
Jutro 15 doba i pierwsza dawka witaminy D. Dlaczego niektóre kobiety mają wątpliwości co do słuszności jej podawania?

Hey ja mojemu malemu podawalam mimo ze przy urodzeniu dostal zastrzyk z wit K ale pediatra kazala mi podawac i podawalam od 1 miesiaca do 3 miesiaca zycia witamine D3 podaje nadal.Ale ja karmie piersia a na noc daje butle!!!!!!!!!!!!!!

Gość pytaj pediatry a nie forum
wit K podaje się tylko miesiąc więc nie przerywaj, a D owszem jest w MM ale większość lekarzy i tak zaleca branie jej zwłaszcza w zimie.

Gość mon855555
problem w tym ze ja jej nie podawałam, bo na opakowaniu jest napisane ze dla niemowląt karmionych piersią, a ja nie karmie. Tyle ze teraz już mam wątpliwości czy nie zrobiłam źle.