Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cylonka

Pracownik socjalny

Polecane posty

Gość Cylonka

przegladalam strony internetowe szukajac obowiazkow pracownikow socjalnych oraz ich praw ale nic nie znalazla -moze ktos mi pomoze odnalezc takowa? interesuje mnie czy pracownik socjalny moze wymagac ode mnie karty aktywnosci zawodowej skoro nie prosilam o jakakolwiek pomoc

Jeśli nie prosiłaś o pomoc, ani nie posądzają Cie n p o to że Twoje dzieci chodzą niedożywione to niby z jakiej racji mieliby czegoś takiego żądać?

Gość Cylonka
wszystko oki z dziecmi i nie rozumiem ku czemu to ma sluzyc-mam zebrac dziesiec pieczatek zakladow pracy i potwierdzenia na cv -jak dla mnie to zalosne i chyba wykracza poza kompetencje osrodka pomocy spolecznej

Gość apaulina
czyli zgłaszałas sie po pomoc do ops czy nie sami cie znaleźli czy jak?

Gość Cylonka
dziekuje -przeczytalam i zadnej wzmianki o tym dlaczego do mnie przyszli i zazadali tych pieczatek? -przypominam iz nie zglaszalam sie do osrodka

Gość Cylonka
w grudniu ubieglego roku przyszla do mnie pracownica osrodka i poprosila abym przedstawila zaswiadczenie z UP iz jestem osoba bezrobotna bez prawa do zasilku i mialam przedlozyc jedna pieczatke z zakladu pracy iz tam bylam -oddalam zgodnie z terminem (dodam iz wtedy tez wcale u nich nie bylam) w tym miesiacu przyszla ta sama pani i znowu zaswiadczenie i dziesiec pieczatek chce z potwierdzonym na CV

Gość apaulina
e cyklonka cos nie tak nikt sam z siebei nie przychodzi bo i po co pracownik socjalny ma na tyle pracy a jak przyszli to co nei pwoedizeli ci w jakim celu do ciebie przyszli i po co ta pieczątka nei wierze

Gość apaulina
wtedy nie byłas ale kiedy i po co zgłaszałs sie do ops

Gość Cylonka
nie zglaszalam sie i nie bylam -czy oni tak moga bo ktos im cos doniosl ? nawet gdyby to mialo sluzyc pomocy finansowej to i tak bym nie otrzymala jej -dlatego to dla mnie dziwne

Gość Matka 16-latki
Cylonka A nikt ze szkoły nie zgłosił cię, aby ci pomogli? Miałam podobną sytuację, gdy moja córka szła do 1 klasy,że niby samotna matka i pomoc mi się należała, jakieś dofinansowanie....wywaliłam babsko za drzwi i więcej nie przyszła...

Gość Cylonka
jak juz wspomnialam ze pomoc mi sie nie nalezy -zastanawiaja mnie caly czas te pieczatki do aktywnosci zawodowej na co to OPS do czego i czy tak moga? co innego UP tam to rozumiem ale opieka ?

Gość apaulina
cyklonka to trzeba było socjalnego zapytac po co przyszedł na co te pieczątki i w jakim celu to zasiwadczenie chce przeciez nie cche dla zbierania makulatury tylko w jakims celu przyszedł wiec trzeba było zpaytac

Gość apaulina
żaden pracownik socjalny nie przychodzi ot tak z ulicy do pierwszego lepszego mieszkania i nie żada zaswadczen czy pieczątek

Gość Cylonka
czy moze pracownik ode mnie zazadac tych pieczatek ?- nie wazne w jakim celu byla- ja bylam tak zszokowana ze nie zapytalam , jutro zamierzam sie udac do osrodka i zapytac ale juz dzisiaj chcialam wiedziec czy tak mozna (pieczatki+CV) zanim narobie zamieszania

Gość Cylonka
coz -dziekuje za porady jutro pojde i zapytam o co w tym wszystkim chodzi