Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loveju83

problem ze sprzątaniem

Polecane posty

Gość loveju83

Dziewczyny, mam problem. niedawno się przeprowadziłam do własnego domu i przy było mi trochę powierzchni do mieszkania, ale również do sprzątania. Oczywiście jestem kobietą pracującą i nie ogarniam wszystkiego. Codziennie zasypiam z myślą, że tu nie zrobione, tam brudno. w mieszkaniu miałam jak w pudełeczku i dzięki temu szczęśliwa wracałam do domu. Mąż oczywiście pomaga, ale pracuje jeszcze więcej ode mnie. Córka, lat 7, sprząta swój pokój. Ręce mi opadają... Macie jakieś triki, sposoby na utrzymanie porządku w sporym domu, jakiś plan, itp. Na stanie ja, mąż, dziecię i pies kanapowy, ale na szczęście nie lnieje. Z góry dzięki.

Gość nie bałagań
zajrzyj na nowy topik idealna pani domu -tam o tym piszą

Ale o jakie ci generalnie sprztanie chodzi? Chcesz mieć non stop wszystko na błysk? Nie da się. Albo po prostu mnie róbcie bałaganu choć wiem, że to trudne.

Gość loveju83
No właśnie czytam tamten topik. Chodzi mi o ten błysk o którym mówisz. Uwielbiam taki porządek. Mając dwa pokoje i jedną łazienkę zajmowała mi to godzinę dziennie. A co do pani od sprzątania to źle bym się czuła, gdyby obca osoba sprzątała moje brudy. Wiem, że brakuje mi organizacji i zabija mnie poranny bieg z czasem. Za późno wstaję i nie wyrabiam się. Zostawiamy wszystko jak leci i dopiero jak przychodzę z pracy mogę się za coś wziąć, a wtedy nie wiem gdzie ręce włożyć.