Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia1129

Jaką antykoncepcję polecacie po ciąży?

Polecane posty

Witam. Jaką antykoncepcję polecacie po ciąży? Jestem 5 miesiecy po ciąży i chciałabym się jakos zabezpieczyc oczywiście mój mąż sie też zabezpiecza ale jeszcze w okolicach dni płodnych chciałam się dodatkowo zabezpieczyć ja sama co polecacie oprocz tbl. A jak tbl to jakie ? Miałam przykre doświadczenie co do tbl. brałam kiedyś i strasznie zgrubłam a dodam że mam problemy z tarczyca mam guzki ;(

Gość Matka 16-latki
Ja mam spiralę.Spokój na 5 lat.Bałam się tabletek,a w sumie tycia od nich.W sumie lekarz tak mi doradził.

Gość Matka 16-latki
Ale wg mnie powinnaś poprosić swojego lekarza o to, aby ci dobrał metodę antykoncepcji.

Gość Matka 16-latki
Ma, ale z tego co mi lekarz wyjaśnił istnieje najmniejsze prawdopodobieństwo tycia. Ja poszłam do niego i powiedziałam,że chcę się zabezpieczyć.Tabletki od razu przekreślił.Dał wybór spirala lub zastrzyk. Całość to był koszt 500zł dwa lata temu.

byłam pytałam powiedział ze na razie po co mi to może się postaramy o 2 dziecko , i tyle a głupio mi było i sie wycofałam pbylismy nie zdecydowani a teraz no wiecie same jak to jest ;)

Sytuacja mieszkaniowa i finansowa na razie nie pozwala nam na 2 dziecko ;(

Gość Matka 16-latki
Ale może kosztować i 1000.To zależy jaką spiralę chcesz mieć.Mój stwierdził,że nie ma sensu cudować i dał receptę na taką za 150zł.

Matka 16-latki dziękuję za odpowiedz , no wlasnie chyba bym była za tym a dobrze sie z tym czujesz nie jest to nie wygodne?

Gość Matka 16-latki
A co to ma wspólnego z 2 dzieckiem? Przecież możesz ją w każdej chwili zdjąć i być w ciąży.

Gość Matka 16-latki
Przecież jej nie czuć:-) to jest taka cieniutka żyłka...

Gość Matka 16-latki
tak prywatnie... ale jak masz lekarza na NFZ to lepiej, bo taniej wyjdzie.Spirala + założenie bez wizyty...

Gość Matka 16-latki
założenie trwa 1-2 minuty.Bałam się, myślałam,że będzie bolało, ale nic z tych rzeczy...

Gość gienudsmfbi
dobrze dziewczyna ci radzi, zakładaj wkładkę i już :) z głowy. Ja założyłam taką ze złotem (mniej szkodliwa niż miedziana) kosztowała 350 zł na 5 lat. Wyciągnęłam po 5 latach i nie mam problemów zadnych :) także polecam.