Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uo7898uo8o8

co robić, 10 miesięczniak chce tylko mleko...

Polecane posty

Gość uo7898uo8o8

nie chce prawie nic innego jesc, wszystkiego posmakuje, je troszke i koniec, je prawie tylko mleko... co robic?

daj mu trochę czasu, nic na sile. Dobrze, że chociaż mleko pije. Moja jak miała 5 miesięcy to miała etap, że przez dwa tygodnie wcale mleka nie chciala. Samo przeszło. Dawaj często próbować nowe smaki, w końcu załapie :)

Gość uo7898uo8o8
wszyscy panikuja ze on juz wszystko powinien jesc i duzo zamiast mleka..

Gość ma ktos jakies rady
????????

Gość 1234567890987654321
mój ma prawie rok i też nie ma ochoty na inne jedzenie ,,zje deserku pół słoiczka i obiadku pół słoiczka w między czasie chrupki biszkopciki jabłuszko troche pogryzie jak dam mu w rączke a tak to ciąga cyca

Gość mama len ki
moja córcia do 1,5 roku jadła prawie same mleko, nic nie chciała innego, lekarze nie widzieli w tym problemu,mowili że gorzej by było jakby nic nie jadła, a jak chce mleko to niech je.

Gość uo7898uo8o8
to mnie pocieszylyscie

moze zabki?moj tez ma takie dni.wczoraj zjadl z 3 lyzeczki jablka startego,kawałek buły,ze 3 fasole i nic pozatym.kiedy chciałam go karmic zacisnal buzie i tyle.za to cycka chcial dosc czesto.widze,ze to pewnie zabki,bo pcha raczki do buzki.dzis jest troszke lepiej kaszke,obiadek i naszego sie domaga.

Jeżeli to Twoje mleko z piersi to odciagaj trochę, dodaj do tego odrobinę np rozgniecionego ziemniaka (1/4 łyżeczki na początek) albo marchewki, cz 1 zielony groszek, albo 1/4 łyżeczki czegoś że sloiczka (cokolwiek do czego chcesz żeby się przyzwyczaił). Chodzi o to, żeby złamać odrobinkę smak ulubionego mleka innym smakiem. Następnego dnia do mleka dołoż ociupinke więcej dodatku, do następnego karmienia znów kapke więcej itd. Smaki do mleka wprowadzaj pojedynczo - jeżeli będzie to ziemniak, to dodawaj ziemniaka do chwili aż będzie zjadal przynajmniej w stosunku pol na pol. Wtedy kolejny smak. Kolejny smak możesz zacząć znowu od mleka, albo od mleka z ziemniakiem. Po 2-3 zaakceptowanych nowych smakach (np ziemniak, marchewka, obiadek że sloiczka) zacznij włączać następne dodając nowe smaki do tych, co już lubi. Np ziemniak z odrobina indyka, marchewka z kropelka dyni groszek i brokułl itp. Stopniowe zmienianie smaków sprawia, że dziecko nawet nie zauważa kiedy jeden smak przechodzi w drugi.

Gość ZANIEPOKOJONA MATULKA
DOBRZE ŻE CHOCIAŻ PIJE MLECZKO :) NIE MARTW SIĘ WYROŚNIE Z TEGO ,,A ILE WAŻY DZIECIĄTKO ??BO MÓJ PRAWIE ROK ZA KILKANAŚCIE DNI I DOPIERO 9 KILO :( TEŻ JEST NIEJADKIEM

Gość uo7898uo8o8
mój ma okolo 10 teraz

Gość daj mu
mleko rano a pozniej nie dawaj. jak zglodnieje to zje co mu podajesz 10 miesiecy to juz powienien miec od dawna rozrzerzana diete. pozenj moze byc tylko gorzej i wyrosnie z niego taki niejadek ze jak pojdzie do przedszkola to bedzie tylko chlec z maslem czy dzemem jadl. wiem bo corka mojej kolezanki jest taka. nie dawaj nic w miedzy czasie, zglodnieje to zje