Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1293

odpowiedni biustonosz

Polecane posty

Gość 1293

Hej wam. Mam pewien problem ponieważ ostatnio byłam w sklepie i chciałam sobie zakupić biustonosz. W biuście mam 83 a pod biustem 74. Jaki stanik będzie dla mnie odpowiedni? pani która sprzedawała w tym sklepie dobrała mi stanik 38/80c no ale on nie jest dobry. wcale sie nie znała..po kilku praniach miseczki nie trzymają dobrze stanik mimo ze jest zapięty na ostatni haczyk jest luźny. doradźcie mi bo wybieram się na zakupy i chce wreszcie kupic DOBRY stanik.

Gość pełno tematów o stanikach
jest na kafe i zadaj sobie trud i je odkop poszukaj forum balkonetka.pl i stanikomanię jak mało będzie info na kafe ;) wysil się i najpierw poszukaj tematów leniu :P pewnie pierzesz staniki w pralce to nie dziwne ,że ci się niszczą :P rączki królewnę bolą albo wrzuca mamusi do prania leń śmierdzący:P

Gość 1293
wypraszam sobie nie jestem leniem anie królewną!!! patrzyłam na fora ale chciałam aby ktos mi odpowiedział na moje pytanie... dziękuje za taka pomoc

Przede wszystkim powiedz, jak mierzyłaś się pod biustem? Pod biustem mierzymy się ciasno na wydechu, oczywiście na gołe ciało. W biuście na wysokości sutków, też oczywiście bez stanika :) Powiedz, jak leżą miseczki w tym 80C? Nie są za duże, nie odstają? Zrób tak: rozpięty stanik zawiąż z tyłu na supeł (możesz poprosić kogoś o pomoc bo może być Ci ciężko) i wygarnij biust do miseczek w ten sposób: Chwyć lewą ręką za koniec fiszbiny (druta) pod pachą, odegnij go lekko, wsuń prawą dłoń do lewej miseczki i wygarnij dokładnie biust spod pachy. To samo zrób z drugą piersią i powiedz, jak wygląda biust, czy stanik nie zrobił się za mały? A może odstaje? Dopytuję tak, bo miseczki 80C są o wiele większe niż 70B lub 65C/D, które wychodzi Ci według tabelki, więc jest to sygnał, że możesz być nietabelkowa :) Wszystko zależy od kształtu i kondycji biustu. Powiedz jeszcze, gdzie byłaś kupić biustonosz? Jakiej firmy on jest? Tutaj masz listę sklepów, do których naprawdę warto się wybrać: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html

Gość może jak ktoś uwagę zwróci
do autorki jest masa tematów na ten temat po co kolejne zakładać :P oburzona pannico :P http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Gość do Głaszczka
ta pindzia się nie pomierzy zobaczysz :P jest na to zbyt leniwa , księżniczka jakby prała staniczki w rączkach to by się nie powykrzywiały :D pewnie obrażalskiej mamusia dupcie jeszcze podciera :D po co powielać tematy ?

Gość przydkładowe tematy
Dla mnie nie ma znaczenia w którym temacie ktoś pisze, jeśli mogę doradzić, to doradzam :) A w tym przypadku kalkulator może tylko wprowadzić w błąd :)

Gość 1293
Że zadałam takie pytanie to nie musicie na mnie od razu najeżdżać.. To nie jest wina tego że nie był prany w "rączkach" po prostu jest za DUŻY zle mi doradzono po prostu!!! Głaszczka- dziękuje że chociaż ty nie najeżdżasz jak inne osoby tutaj. Mierzyłam się dokładnie tak jak napisałaś.Miseczki w tym 80 są duże i to teraz widać.. odstają i nie podtrzymują piersi tak jak powinny. biustonosz jest z T&L Nikt nie powiedział ze mi się one powykrzywiały.. proszę czytać ze zrozumieniem i najpierw popatrzeć na siebie a później innych obrażać.!! i nie jestem obrażalska i nikt mi dupci nie podciera tak dla twojej wiadomości.! Już zapytać nie można... nie rozumiem.... że jest wiele takich tematów to wiem! ale chciałam zadać osobne pytanie a jak wam to przeszkadza to się nie udzielajcie po prostu.

Gość ech babka źle dobrała
wiesz ile już tych tematów na kafe ? od groma po co zakładasz kolejny? sprawdź sobie rozmiarowy kalkulator , pomierz się jak należy :P ale co ci to da jak masz głowę na móżdżek zbyt dużą- coś jak samotny ostatni groszek w puszce po wysypaniu reszty przyklejony do denka , z tą różnicą ,że u ciebie to jedno ziarenko a reszty nigdy nie było i nie będzie :P nie poszukałaś sobie na ten temat porządnych stron tylko kafe oj może i cycki będą ładnie wyglądać ale nie zmądrzejesz od tego niebystra laluniu :P

Gość do 1293
a co zabronisz pisać? publiczne forum chyba nie.......?

To nie wiem kto Ci doradził taki koszmarny rozmiar, skoro widać gołym okiem, że jest za duży także w miseczkach - panie raczej dają te, które stwarzają pozory dobrych, ale są za małe, o za dużych słyszę baaardzo rzadko :) A obwód dużo za luźny? Według tabelki szukaj 70B lub 70C, chociaż mi się wydaje, że mogą być za małe. Więc zmierz też 70D. Za ciasne nie powinny być, chyba że trafisz na jakiegoś dusiciela :) Więc jeżeli będzie Ci stanowczo za ciasno to próbuj z 75B i 75C. Ale postój chwilę w mierzonym staniku, często wrażenie "za ciasności" po chwili mija, bo po prostu nie jesteś przyzwyczajona :) Oczywiście mierząc stanik załóż go tak, jak opisałam Ci wcześniej (chociaż bez przesadyzmu, bo czytałam, że jedna dziewczyna kupiła w ten sposób stanik 3 miseczki za duży, tak zawzięcie wygarniała :) ) Nie zapomnij też o wyregulowaniu ramiączek. Z podstawowej wiedzy: fiszbina powinna okalać całą pierś, celować mniej więcej w środek pachy, bo dopiero tam zazwyczaj kończy się biust (zazwyczaj - czasem małe biusty potrzebują węższych fiszbin), mostek biustonosza, czyli to połączenie miseczek z przodu powinno przylegać do naszego własnego mostka :) Ale fiszbiny nie mają prawa się wbijać w ciało! Obwód powinien leżeć równolegle do podłogi, pod obwód powinno móc wsadzić się dwa palce i swobodnie nimi poruszać, to samo w przypadku ramiączek. Nad krawędzią miseczki nie mogą tworzyć się żadne wybrzuszenia, miska nie może być też pusta i odstawać, ale to oczywiste :) to takie najważniejsze rzeczy. Mierz jak najwięcej, a do porad pań ekspedientek podchodź z dużym dystansem, bo w większości przypadków się po prostu nie znają :) Zaufać możesz w pełni tym, które pracują w sklepach z listy :) Przejrzałaś ją? Masz może do któregoś blisko? Idąc akurat do któregoś z nich możesz się w pełni oddać w ręce pani ekspedientki :) Pamiętaj, że każda firma i model różni się od siebie, staniki w tych samych rozmiarach mogą mieć różnej wielkości miseczki i różne obwody, w zależności od marki i modelu. Czasami może się zdarzyć, że żaden rozmiar z jakiegoś konkretnego modelu nie będzie na Ciebie pasował - wtedy mówimy o niekompatybilności :) Poza tym zapraszam na balkonetkę. Poczytaj recenzje, pooglądaj zdjęcia staników na prawdziwych biustach, szybko załapiesz jak to powinno wyglądać (tylko czytaj dokładnie opisy!) Jeżeli czegoś nie załapałaś to nie bój się pytać tam na forum. Jeżeli chcesz, możesz wstawić też do "recenzji staników" (czyli dawnego katalogu) i swoje zdjęcie w najlepiej dobranym staniku, dokładnie opisać jak leży i poprosić o pomoc. Niech Cię nie zmyli nazwa, nie musisz pisać żadnej recenzji :) Zdjęcia widoczne są tylko dla zalogowanych, a w razie czego zawsze można swoją wrzutkę usunąć. Komentarze pojawiają się szybko, bo przeglądamy katalog "od najnowszego" Dobre marki mające 70B i 70C to Audelle (Lepel), Pour Moi, Discover Mademoiselle, polska marka Effuniak. Niektóre modele Panache Cleo są też chyba w mniejszych miseczkach. Jeżeli zapoznasz się z tematem, będziesz znała swój rozmiar i wiedziała czego potrzebuje Twój biust, to możesz polować w internecie na kanadyjskie La Senzy, czasem trafiają się naprawdę udane modele dla małych biustów, to samo zdarza się w Marks&Spencer, ale w La Senzie znacznie częściej :)

Gość eeeeeeee????????
Ejoanna, sama jesteś "nietypowy rozmiar" :o

Gość Olive_pl
Kobiety kupując biustonosz najczęściej wybierają zbyt duży obwód biustonosza, dlatego później okazuje się, że biustonosz nie trzyma się mocno w obwodzie, wędruje raz w górę raz w dół. Podczas mierzenia obwodu pod biustem wynik zaokrągla się w dół do pełnej „piątki, oznacza to, że przy obwodzie pod biustem 74 cm powinnaś wybrać biustonosz 70, dlatego, że materiał bielizny nigdy nie jest idealnie sztywny i odznacza się pewną rozciągliwością. Dodatkowo większość biustonoszy posiada trzystopniową regulację zapięcia, aby można było lepiej dopasować biustonosz w obwodzie. Jeśli zapinasz się na ostatnią haftkę i dalej czujesz luz oznacza, to, że z pewnością wybrałaś za duży biustonosz. Wymiary, które podałaś wskazują, że powinnaś nosić biustonosze w rozmiarze 70B. Nie zapomnij także o wyregulowaniu ramiączek tak, aby piersi były lekko uniesione w górę. Ramiączka nie powinny być ani zbyt luźne ani zbyt ciasne. Zwróć także uwagę na sposób prania biustonoszy, gdyż jest to bardzo delikatna część damskiej garderoby, która wymaga specjalnego traktowania, powinno się unikać prania w pralce zastępując je praniem ręcznym z użyciem delikatnych środków piorących lub płatków mydlanych. www.olive.pl - pokusa dla zmysłów

Gość gęsi prać nie potrafią
upupupupu