Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marina901

Problemy z przysadka mózgowa!!!!

Polecane posty

Gość marina901

witam mam powazny problem,dzisiaj byłam u lekarza endykrynologa po pokazaniu mu wynikow badan stwierdziła ze mam NIEWYDOLNOSC POWZGÓRZOWO-PRZYSADKOWA prawdopodobnie w przebiegu anoreksi. Przyznam jestem szczupła osoba bo przy wzroscie ok 156cm waze 43 kg,ale nie choruje na anoreksje nie mam jadłowstretu . nigdy nie miałam. jem normalnie a nawet czasami za duzo. Stwierdził tak na podstawie wyników. CZy lekarz mógł sie pomylic w diagnozie????

Tak, lekarz mógł sie pomylić w diagnozie. Co więcej lekarze cały czas się mylą...przecież większość z nich nie zna się na swoim fachu i jest niezbyt dociekliwa. Lekarz to człowiek jak każdy inny, a z tego co zdążyłem zauważyć, opieka zdrowotna w tym kraju jest na żenującym poziomie.

Z resztą powiedział, PRAWDOPODOBNIE w wyniku anoreksji, więc równie dobrze może to być czym innym spowodowane. A tak, to pewnie spojrzał na ciebie, zobaczył, że chuda i zaszufladkował.

Gość idź do innego lekarza
na podstawie jednego badania nie można stwierdzić że masz jakieś niedomogi czy niezdolności. Czasami zaburzenia hormonalne pojawiają się co jakiś czas pod wpływem różnych czynników zewnętrznych, stresów chorób, problemów ze snem i podobnie jak osoba wyżej myślę że lekarz cię zaszufladkował. Ja miałam współlokatorkę 170 cm, 48 kg, która jadła na potęgę wciąż jęczała że jest "za chuda" i szukała sposobów na przytycie, a jak chodziła do lekarzy to bagatelizowali jej problemy i szufladkowali ją jako anorektyczkę. Ciągle tylko dostawała sugestie żeby przytyła parę kilo albo żeby więcej jadła to jej problemy miną. Diagnoza może być dobra ale jej przyczyna nie musi byc wcale tam gdzie lekarz ją widzi. Nawet jeśli masz problem z hormonami to pamiętaj że to nie musi byc od razu coś groźnego i trwałego od czasu do czasu każda dziewczyna je ma tylko nie każda zauważa.

Gość marina901
Wszystkie wyniki chormonalne wyszły za niskie. Lekarka powiedziała ze wrecz sa tragiczne...

kwestia jest jeszcze taka czy były robione w dobrych dniach cyklu? czy nie miałaś dużo stresu itp?