Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaa890

nie mam już sił ( bol przy stosunku )

Polecane posty

Gość onaaaaaa890

Witam was :( moja historia jest taka że poznałam chłopaka 4 lata temu bylismy ze soba 2 lata zdecydowalismy sie na 1 raz na wakacjach .. próby nieudane krew wogole nie poleciała chociaz błone straciłam wczesniej kiedyś kąpiąc sie zauwazylam strzępki krwi i to była błona .. teraz jestesmy juz ze soba 4 lata i dalej nie mozemy wspolzyc gdy on lekko mi wsadzi mnie wszytsko rwie bol jest nie do opisania !! byłam juz chyba u 15 lekarzy wydaŁAM multum pieniedzy leczyli mnie lekami na zapalenia,grzybice,otarcia,torbiele itp u innych mowiono mi ze mam wąską pochwe tyłozgiecie macicy ze powinnam sobie wibrator wkładac chcieli mi robic zastrzyki z lidokainą ...gdy trafiłam do jednej pani doktor zobaczyla cos w macicy odrazu skierowała mnie do szpitala na histeroskopie słuchajcie przezyłam tam horror znieczulenie wogole mi nie zaczelo działac lekarze sie spieszyli do domu bo było juz za 15 szesnasta wkladali narzedzia przez moją ciasna pochwe az do macicy myslałam ze umre przecinali nozycami to co napotkali na drodze krew sie lała ja juz przymdlewałam mowilam nie moge juz zostawcie a oni dalej po zabiegu lekarz do mnie przepraszam panią ale musiałem :( pielegniarki mnie polewały wodą bo juz nie mogłam z bolu na tej histeroskopi wyszło ze mam fragmenty endometrium fazy proliferacyjnej poszłam ponownie do pani doktor ona bez niczego mowi ma pani endometrioze dała mi lek za 300 zł VISANNE i mowi niech sie pani zgłosi za 3 miesiace wykupiłam tylko 1 opakowanie podczas brania zaczelam krwawic dzowniłam do niej ale mnie olała poszłam wiec do nastepnego lekarza on mowi nie ma pani endometriozy .. i znow zaczal swoje leki antykoncepcyjne żele i na bol czopki .. nic nie pomagało ... mijały kolejne miesiace znalazłam lekarza w innym mieście sądząc po opiniach wszytskich donbrych to ze jest ordynatorem w duzym miescie ma swoja klinike i przed nazwiskiem prof.dokt.hab.n.medycznych postanowiłam sie zapisac na wizyte wysłuchał mnie skierował na badania w czystosci pochwy wyszła grzycica ale mowi ze to nie problem z nastepna wizyta mowi ze powinnam sie rozluznic itp mowie mu ze mnie rwie wszytsko nie ma mozliwosci wprowadzenia członka i ze od zawsze mam bole nigdy nie było dobrze nie odczuwałam przyjemnosci a on ze to moze byc endometrioza ale ze damy mi szanse dajac leki dał mi czopki przeciwbolowe tabletki harmonet i za dwa miesiace przyjde to zobaczymy ,oprocz tego mam bardzo bolesne miesiaczki ze mdleje az i obfite . Dziewczyny nie wiem juz co myslec zapytałam a jesli to endometrioza to czy bole przy stosunku beda zawsze a on ze tak :( nieiwem juz co robic wybrałam te leki nic to nie dało

Gość 12345u473490
ja tez mam podobnie tylko ze dziwne jest to ze kiedys moglam normalnie wspolzyc a teraz juz nie... najgorzej jesty zaczac wkladanie to isnty koszmar... ale pozniej juz jets ok nie mam pojeciadlaczego tak jest pierwsze poltora roku kochalismy sie po 3- 4 razy dziennie bez żadnych żeli itd a teraz katastrofa....

Gość plotkarka-manarka
gratulacje wygrywasz nagrodę w konkursie na najdluższe zdanie :D

Idzcie dziewczyny do dobrego seksuologa - terapeuty ( ważne żeby był to też terapeuta a nie lekarz), bo byc może problem wcale nie ma podłoża organicznego tylko jest psychogenny

Gość 12345u473490
nie wydaje mnie się mi sie wydaje ze wynia to z budowy- tyło zgiecie tylko ie rozumiem ze to sie zmienia na gorsze nawet tampona nie moge wlozyć

12345u473490 Owszem pewne pozycje mogą być bolesne, ale samo tyłozgięcie nie uniemożliwia normalnego stosunku. W przeciwnym razie wiele kobiet z taką budową w ogole by nie współżyło. A przeciez tak nie jest.

Gość 12345u473490
no przeciez napisalam ze moge uprawiac seks wiec nie uniemozlwia mi tylo jest bolesne i to sa objawy tylozgiecia i napieciamiesni co idzie w parze z taka budową

Gość sofieeee
do autorki - jak to mozliwe, ze blona dziewicza sama ci odpadla podczas kapieli? :O Cos nie chce mi sie wierzyc.

Gość koloroo0waaa
ja jak straciłam dziewictwo to tez krew sie pojawila na drugi dzien..

Gość czikibambobucza
mhm ja na poczatku tez tak mialam ze bardzo mi bolalo i tez pierwsze proby byly nie udane dopiero po dlugich miesiacach staran jakos to ogarnelismy. Po pierwsze przy wchodzeniu najwazniejsza jest pozycja i MEGA nawilzenie, Polecam aby rozgrzal sie palcami i pieszczeniem piersi i oczywiscie dobry zel nawilzajacy chociaz ja uzywam zwyklego kremu do buzi liren bodajze:D bo jakos najbardziej mi pasuje. Jesli chodzi i pozycje to mi na poczatku pomagalo kiedy on ma pozycje lezaco siedzaca czyli nogi wyciagniete ale siedzi na wpol podparty i wtedy ty probojesz na niego siasc ale pamietaj o nawilzeniu!!! chwale tez sobie pozycja na lezaco, od tylu ale musisz byc do niego mocno przytulona plecami. Na poczatku lekki dyskomfort ale potem to juz marzenie:D Mozesz sprobowac podniesc jedna noge i oprzec na nim. Bardzo wazna jest pozycja obu partnerow!!!

Gość czikibambobucza
kurcze teraz doczytalam twoj post a nie masz przypadkiem tylozgiecia macicy? jak co 5 kobieta?

Gość takajedna_ona
ja mam tyłozgięcie macicyi faktycznie jest tak , ze pozycja od tyłu jest czasem bolesna , czasem w pozycji leżącej pierwsze wejscie członka jest bolesne , ale potem juz mija.. ale wizyta u seksuologa tez jest wskazana , moze przed kazdym współczuciem sama podwiadomie sie nakrecasz , ze bedzie bolało i tak wkoło..

Gość poiolkjoa
hah mam dokładnie tak samo tyle tylko że ja byłam tylko u dwóch ginekologów którzy mnie wyśmiali i powiedzieli że to raczej z psychiki się bierze a mnie kurwa tak boli że mam ochotę wyć z bólu. Okresy mam strasznie bolące, mdleje wymiotuje. Niedawno poszłam do endokrynologa przez te bolące okresy, przez wypadanie włosów i pryszcze mimo że już dawno skonczyła naście lat. Wszystkie badania hormonalne wyszły mi źle i teraz czekam na wizytę u ginekologa endokrynologa może on mi coś pomoże bo ja już nie mogę.

Gość dfgdfg545545
Może to dlatego że gra wstępna jest za krótka? a jakie pozycje?

to sie nie jeb i tyle proste i logiczne .............. zeby przezywac takie meczarnie tylko po to by moc dawac dupy swojemu facetowi bo on chce ruchac to trzeba miec masakrae w glowie

Gość 12345u473490
a mysliszze my nie mamy checi?;/

dobra wiem ze macie ale widocznie NIE mozesz i tyle no jezu zreszta rob jak chcesz , pewnego razu wejdzie w ciebie nie tak jak trzeba , rozjebie ci w srodku cos i jeszcze ci macica wypadnie i dopiero bedziesz miala przejebane :O zostalo ci masturbacja po lechtaczce albo anal

Gość onaaaaaa890
tyłozgiecie macicy mam ale to chyba nie od tego tak boli ;(

Gość 12345u473490
ale jestes tepa:)

Nie jestem ginekologiem, ale nie wydaje mi się, żeby to było spowodowane tyłozgięciem macicy. U mnie jeden lekarz tez to stwierdził, drugi natomiast nie potwierdził, więc się nie przejmuje:) Ale do rzeczy: nawet jeśli to tyłozgięcie mam, to nie powoduje ono u mnie takich objawów, o jakich piszesz. Po drugie, skoro skierowano Cię do szpitala na zabieg, to chyba to jest znacznie poważniejszy problem niż samo tyłozgięcie. Po trzecie: tyłozgięta jest macica i ewentualnie zmienia się kąt nachylenia szyjki, ale nie samej pochwy. Przy tyłozgięciu ból może się pojawić podczas stosunku w pozycji od tyłu, ale nie w każdej! Szacuje się, ze co 5 kobieta ma tyłozgiętą macicę, ale chyba nie maja one aż takich objawów. Ja bym się raczej zaczęła poważnie zastanawiać nad tą endometriozą. Fragmenty endometrium mogą "wrastać" w różne miejsca w narządach rodnych kobiety. Jajowody, jajniki, pochwa, a nawet jama brzuszna i odbyt. Tak, to możliwe. Może u Ciebie te wrośnięte fragmenty śluzówki dają takie objawy, tym bardziej, że jak piszesz, "coś" Ci tam przecinali podczas zabiegu. W "zdrowej" pochwie nie ma co przecinać, oprócz błony dziewiczej. Obfite i bolesne miesiączki także są objawem endometriozy. I na koniec, jeśli stwierdzono u Ciebie tą tylozgiętą macicę, to pamiętać trzeba, że bywa ona taka właśnie często z powodu endometriozy. Poczytaj sobie: http://www.endometrioza.net.pl/

Gość a moze....???
a to nie jest tak, ze bolą cie wargi sromowe najbardziej? tak jakby nozykami cie kroili podczas wkladania penisa lub wziernika podczas badania ginekologicznego? Ostatnio ogladalam program, w ktorym wypowiadaly sie kobiety chore na jakąs tam chorobe (ie pamiętam nazwy), ale wlasnie tym sie to charakteryzowalo... Ogromnym bólem sromu, niemożnością uprawiania sexu i wszystkiego co wiąże się z tym jesli chodzi o srom i pochwe... podobno nawet znieczulenia na nie nie dzialaly, bo robi sie na to operacje wywlekajac pochwe i niszczac cala flore bakteryjne itd, po to, aby nie bylo tam czucia... czesto taka operacja nie przynosi rezultatow , a kobiety mecza sie cale zycie... moze jestes jedna z tych kobiet?

Gość onaaaaaa890
no ok ale jesli to ta endometrioza to pytanie moje brzmi czy da sie to usunąć jakos ?

Gość onaaaaaa890
a co to był za program?? byc moze ja mam ten sam problem

Gość poiolkjoa
mnie nie bolą wargi sromowe mnie rozrywa wszystko w środku!

Gość a moze....???
nie znam nazwy, włączyłam w połowie, ale puszczali go na discovery albo na tlc.... stawialabym na tlc... "trudne przypadki medyczne" czy cos w tym stylu...

Wkleiłam Ci link do trony na temat endometriozy. To jest raczej "trudna" choroba, ciężko ją rozpoznać i ciężko leczyć. A komplikuje bardzo dużo: oprócz bólu i innych objawów, dochodzą często problemy z zajściem w ciążę. Także naprawdę radziłabym się lepiej temu przyjrzeć.

Gość Jabardzo
Oglądałam ten program na TLC, twoja choroba to pewnie vulvodynia bądź pochwica, albo jedno i drugie. Poszukaj sobie na necie np http://vulvodynia.pl/psyche/seksualnosc/ Lekarz w tym programie przepisał takie szklane "fiolki" o różnych rozmiarach. Dziewczyna wkładała sobie je od najmniejszej i co jakiś czas zwiększała rozmiar. Chodzilo o to by przyzwyczaić i powiększyć pochwę. Są fora o lekarzach, którzy to leczą, sprawdź sobie. W tym programie była mowa o tym, że niestety ciężko i długo się to leczy, ale można bardzo poprawić sytuację. Pozdrawiam i życzę poprawy.

Gość Jabardzo
Aha i nie daj sobie wmówić, ze to endometrioza. Ja mam endo najwyższego stopnia i nie odczuwam bólu przy stosunku.

Gość onaaaaaa890
a mozna to całkowicie wyleczyc zeby miec przyjemnosc z seksu ? dziekuje wam za info

Gość Jabardzo
Wiem, że u tej dziewczyny w TLC nastąpiła bardzo duża poprawa, także jest nadzieja :)