Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezentowa

co kupić w UK dla przyszłej teściowej i jej córki - pierwsze spotkanie

Polecane posty

Gość prezentowa

wybieram sie na pierwsze spotkanie z moja przyszla tesciowa. tesciowa jest Portugalka ale przeprowadza sie do Holandii gdzie tez mamy sie spotkac. ja sama mieszkam w UK. co moge kupic jako prezent dla niej i jej 10letniej corki? dodam, ze jak moj facet byl spotkac moich rodzicow to przywiozl dwie butelki bardzo dobrego alkoholu i naszyjnik dla mamy (recznie robiony - bardzo ladny, przyszla tesciowa pomagala wybierac). mi wtedy przyszla tesciowa tez przyzlala bardzo ladny naszyjnik. w ramach podziekowania za prezenty moj facet dostal krawat z polskiego jedwabiu a przyszla tesciowa taka dluga apaszke z polskiego, recznie malowanego jedwabiu.

Gość prezentowa
dodam, ze bizuteria odpada bo ona chodzi tylko w zlocie a angielskie zloto w moim odczuciu jest do niczego

chcialam pisac naszyjnik z bursztynem bo to takie typowo polskie, no ale juz byly... a moze taka ladna butelke wodki? np. pan tadeusz czy debowa? one maja fajne ozdobne butelki. albo album na zdjecia jakis elegancki ze skory, ramke.. a dzieciak to sie ucieszy z malej zabawki. moze zestaw do szkoly typu dlugopisy, olowki, piornik, cos malego raczej nic duzego dziwnie by wygladalo.

Dla dziewczynki kup np zestaw z body shopu ; lip balm , plyn do kapieli i cos jeszcze , oni maja tam takie piekne zapachy , dla takiej dziewczynki kup slodki zapach ; truskawkowy , albo waniliowy , albo jakies pierdoly do wlosow; opaske , spinki, albo portfelik , w Claire's maja duzo fajnych rzeczy. Dla tesciowej nie mam pomyslu .

Gość prezentowa
tylko, ze ja nie jestem w Pl zeby kupowac michalki i taka wodke. poza tym ona nie jest alkoholowa wiec z takiego prezentu sie nie ucieszy. dobry pomysl z tym Body Shopem :) myslalam jeszcze o takiej malej torebeczce przez siebie z Cath Kidston. one nawet mi sie podobaja :P

Gość czasami biore jakies
na podobnym topiku polecalam kosmetyki ze sklepu Lush. Zarowno dla dziewczynki jakies kolorowe i pachnace jak i dla osoby doroslej. Wszystkie recznie robione "Made in Britain" :) Warte polecenia sa tez Sanctuary Spa z Bootsa. Jesli chodzi o zloto to zerknij na kolekcje walijskiego zlota Clogau Gold (wydobywanego z tutejszych zloz w XX wieku)) . Maja bardzo ciekawe wzory, bardzo oryginalne. Znajdzie sie cos na kazda kieszen - czy to srebro z kropla walijskiego zlota, czy to 9-karatowe zloto, jak rowniez 18-karatowe, diamenty,szafiry... Do wyboru do koloru :)