Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tajemnicza358

Studia (uniwersytety) - przed rekrutacją. Można tak?

Polecane posty

Jest taka możliwość, żeby w trakcie jeszcze roku szkolnego przejść się na jakiś uniwersytet, który mnie interesuję i posłuchać wykładów na temat zachęcania absolwentów szkół do podjęcia studiów w danym uniwerku?

Czyli wtedy, bez żadnych zapisów można iść na to co się chce? Zazwyczaj takie informacje zawarte są na stronach internetowych tych uniwersytetów czy gdzieś indziej trzeba szukać?

Gość dziś na pomarańczowo
od tego są dni otwarte., każda uczelnia organizuje coś takiego, przeważnie w maju. można przyjść, dostać jakieś materiały informacyjne, czasami organizuje się takie mini wycieczki po wydziałach, w sumie warto się wybrać. a jeśli chodzi Ci o konkretny kierunek i chcesz się przejść na wykład, jak studentka, to wyszukaj plan zajęć dla konkretnego kierunku i po prostu idź. mnóstwo różnych ludzi przychodzi na wykłady, nie wszyscy znają siebie nawzajem, a wykładowcy to już najmniej kojarzą swoich studentów.

No własnie bylam już dwa razy na takiej wycieczce klasowej na dwie uczelnie, ale niestety większość znajomych woli jechać coś zjeść niż pobyć dłużej na wykładach dlatego interesuje mnie samodzielne wybranie się :) Jako studentka dobry pomysł ;p tylko gorzej jak jednak wykładowca skapnie się, że ja przyszłam zwiedzać :P Teraz udało mi się wszystko znaleźć na stronach, dziękuję :)

Gość ncdnvkwgefnsvkbi
na wykładach zwykle jest coś koło setki osób więc nie sądzę, żeby wszyscy się kojarzyli ;) także spokojnie, nikt listy tam nie sprawdza, ani nie zauważy "obcego elementu" ;)

"obcego elementu" hehe :D takie wejście w sumie byłoby najlepsze, bo przynajmniej zobaczy się jak naprawdę wyglądają wykłady, a nie słuchanie w kółko tego w czym i dlaczego dana uczelnia i kierunek jest najlepszy.