Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula15

Technikum fryzjerskie Białystok

Polecane posty

Gość Paula15

Witam. Mam 15 lat i jestem w 3-ciej klasie gimnazjum. Mieszkam w Białymstoku. W tym roku chciałabym pójść do technikum fryzjerskiego. W tym problem, że niewiem do którego. Wybieram między dwoma: ZDZ (Zakład Doskonalenia Zawodowego) na ulicy Sienkiewicza 77 oraz ZSTiO (Zespół Szkół Technicznych i Ogólniokształcących z Oddziałami Integracyjnymi) na ulicy Sienkiewicza 57. Może ktoś się tam uczył i powie mi do której szkoły lepiej? Dziękuje za wszystkie rady.

Gość Iżkaaa.
Moja koleżanka uczy się w (Zespół Szkół Technicznych i Ogólniokształcących z Oddziałami Integracyjnymi)na ulicy Sienkiewicza 57 . i mowi że to bardzo dobra szkola . Moim zdaniem tam jest lepiej.

Gość Iżkaaa.
Ja też się tam wybieram . ; ) .

ogólnie te szkoły to nie jest nic wysokich lotów, nie oszukujmy się, ale na bank się dostaniesz i trochę nauczysz się zawodu, a co do której to nie wiem, na Świętojańskiej chyba jeszcze jest Zespół szkół zawodowych nr 2

Gość eloooo!
hej , nie wiem czy ktoś tu jeszcze jest, ale chciałam was zapytać czy wybrałyście tą szkołę i jak jest? fajnie? cięzko było się dostać?

Gość Paula15
Ja jednak nie poszłam. Zmarnowałabym się tam po prostu. Z tego co mi wiadomo to nie jest wcale ciężko się dostać jeśli chodzi o ZSTiO. Tak wogóle to odradzam bo niski poziom tam i wogóle. A jeśli chodzi o ZDZ to jest to szkoła prywatna choć darmowa. To jest chyba na takiej zasadzie że składasz tam papiery i już tam istniejesz. Tak było podczas rekrutacji w tamtym roku. Ja jednak wybrałam Technikum Ekonomiczne o profilu hotelarskim na Bema które szczerze polecam. Szkoła jest bardzo bogata. W czwartek są dni otwarte. W tamtym roku dawali pendrivy i mp4 więc zapraszam. Po świętach hotelarze jadą na darmową wycieczkę na 5 dni do Kołobrzegu i okolic. Będziemy zwiedzać 5* hotele i w nich mieszkać.. Polecam bo warto :)

Gość eloooo!
hmm, na dni otwarte wpadnę, bo akurat wtedy też sa w zstio ;> ogólnie myślałam nad fryzjerskim, bo znam tam dziewczynę i mówiła że jest spoko ;> papiery złożę i tak, na wypadek żebym się nigdzie nie dostała, bo przyznam że nie jestem jakąś dobrą uczennicą. a na ekonomicznym jest ciężko? bo wszyscy matmą i fizyką straszą...

Gość Paula15
Z tego co wiem to narazie nie ma żadnych rozszerzonych przedmiotów. Fizyka się w tym roku kończy więc fizyka to tylko w pierwszej klasie i każdy ma taki sam materiał. Tylko jedna babka uczy fizyki i jest luzik. Kartkówki z otwartymi zeszytami a jak nie ja zawsze z telefonu ściągam i ona nic nie widzi. Na ekonomi to wiem że jest np. przedmiot: prawo w ekonomi, potem dojdzie chyba marketing, rachunkowość i wszystkie takie matematyczne. Ja polecam hotelarstwo. Teraz mam 3 przedmioty zawodowe: organizacja pracy w hotelu, techniki pracy w hotelu (uczymy się wypełniać dokumenty klientów, wystawiać faktury i jest jeszcze działalność recepcji. Potem w 2 klasie dojdzie obsługa konsumenta, żywienie, markieting, ekonomia, prawo i wiele wiele innych. To jest tak że po technikum fryzjerskim będziesz mogła być tylko fryzjerką. A po technikum hotelarskim np. to będziesz mogła i w hotelu, i w biurze podróży, być pilotem wycieczkowym. Wszystko to co turystyczne. Nauczyciele też fajni, co jest dziwne :) Zapraszam :)

Gość Adziaaa
Hej wszystkim. Mam pytanie czy ktoś moze uczy sie na Świętojańskiej 1 o profilu fryzierskim wybieram sie tam wiec chcialabym jak najwiecej sie dowiedziec ;p

Gość gość
Witam, W tym roku złożyłam podanie do technikum fryzjerskiego na Świętojańskiej 1 i chciałabym dowiedzieć się więcej o tej szkole. Czy ktoś mógłby napisać pare zdań, czy to był dobry wybór, jak nauczyciele są w stosunku do uczni i po prostu czy fajna szkoła. Z góry dziękuje. :)