Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kada123

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Witam mam 18 lat od kilku miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne . zapisała mi je pani ginekolog z powodu bardzo ale to bardzo bolesnych okresów . Pierwsze 2 pudełka tabletek to KONTRACEPT po którym przytyłam 5 kilo , miałam napady głodu lecz okres nie był bolesny i nie miałam więcej skutków ubocznych . Następnie poszłam do ginekolog zmienic tabletki gdy jej to opowiedziałam ze tyje po tabletkach powiedziała abym i tu zacytuje mniej \*żarła \* , a ja nigdy dużo nie jadłam . Przepisała mi Lesinelle , po pierwszym opakowaniu troche przytyłam ale kres był bolesny i nic nie pomagają nie wiem czy brac kolejne opakowanie Proszę o poradę nie chce tak tyc jestem młoda i w wieku 20 lat bede 150kg jak tak dalej pójdzie Nie wiem od czego to zależy ale żadna z moich koleżanek nie tyje po tabletkach... Prosze o pomoc

Gość nie rozumiem tegoo
Zmień lekarza.

powinnaś miec wykonane badania hormonalne przed przepisaniem tabletek. estradiol prolaktyna testosteron jesli masz problemy z cerą itp.

Gość Karo0olina
Widocznie masz źle dobrane tabletki... Ja próbowałam wcześniej krążka, plastrów aż w końcu trafiłam na Cilest, który Mi podpasował w 100 % !

Za chamstwo zmień lekarza/lekarkę. Tabsy POWINNY być przepisane na podstawie wyników badań hormonalnych, ale większość lekarzy i tak przepisuje je na chybił-trafił lub przepisuję te, które akurat są modne (czyt.zostali "zmotywowani"). Skoro miałaś przepisane piguły na bolesny okres, a przy tych również taki jest to po co chcesz je dalej brać? Idź,zmień lekarza, opisz swój problem nowemu i niech znajdzie optymalne rozwiązanie.

Możesz się upomnieć o badania, ale np.ja usłyszałam od lekarza (swoją drogą fajny facet), że musiałabym sobie za nie zapłacić, ponieważ przychodnia nie ma na to środków (kontrakt nie obejmuje tego).

Mi nawet nikt nie zaproponował badan , ja mogę zapłacic tylko żeby to było skuteczne ;)

Jeszcze nie spotkałam kobiety, której lekarz zaproponowałby te badania (ani w państwowej przychodni, ani podczas prywatnych wizyt). każda moja koleżanka, ja również, to takie swego rodzaju króliki doświadczalne - na zasadzie "zobaczymy jak sie po tym będzie czuła". Taka rzeczywistość. Upomnij się o nie.

Gość czumul
badania powinny być przede wszystkim żeby wykryć co ci dolega. Najłatwiej jest przepisać na bolesne miesiączki tabletki antykoncepcyjne tylko że to nie załatwia sprawy bo tabletki nic w tym przypadku nie leczą a po odstawieniu miesiączki mogą wrócić tak samo bolesne albo możesz mieć jeszcze gorsze problemy. Zmień lekarza a badania to nawet zrób prywatnie.

na bank masz zle dobrane tabletki, tez tak mialam dopoki lekarz nie zlecil mi wszystkich badan. nie wiem co on widział w wynikach ale przepisał mi levomine, nie przytyłam po nich, libido nie spadlo, czuje sie znakomicie.

Ja od pół roku biorę Levomine i jestem bardzo zadowolona spróbuj a nóż i Tobie będą pasowały

Mam do odsprzedania tabletki anty QLAIRA 1 opakowanie z terminem ważności 10/2013, cena 45 zł. Jestem z Krosna na podkarpaciu. Zainteresowanych proszę o telefon pod numer 663 724 549.

Gość ZABCIA23
Na twoim miejscu zmieniłabym lekarza, bo każdy powinien rozmawiać i rozumieć paciędke. Po pierwszych tabletkach też tyłam, ale teraz biorę tabletki Levomine i nie mam po nich żadnych problemów i jeszcze osłonne taka na układ pokarmowy i na nasze drogi rodne i zawsze na wieczór żeby na wszelki wypadek przespać głód hormonalny.

Gość Helio33
no chyba faktycznie musisz zmienić tabletki, lekarz powinien zrobić Ci badania i sprawdzić jakie będą Ci pasować. Ja po swoich nie przytyłam ani grama, żadnych skutków ubocznych i tak powinno być. Pierwsze przepisane też mi nie podeszły, dlatego lekarka mi zmieniła i teraz jest super.

Gość rozaliafun
Mam do sprzedania tabletki antykoncepcyjne Microgynon - 3 listki, za 75 zl w tym przesylka. Mozliwe jest stale zaopatrywanie w tabletki:) Tak naprawdę każde tabletki zawierają te same składniki w identycznych proporciach. Producenci wypuszczają "nowe produkty" i puszczają często na forach plotki, że ich tabletki są "bardziej skuteczne", "mniej trujące", a tak naprawdę to zwykły chwyt żeby namówić młode kobiety do kupowania danego produktu. Jeśli nie wierzysz zapytaj swojego ginekologa. Badania cytologiczne przed przepisaniem tabletek są robione tylko po to by wykluczyć jakiekolwiek przeciwwskazania do przyjmowania tabletek ;) Każde tabletki wywołują skutki uboczne tylko nie każde są przez nas widoczne, np. tabletki niszczą wątrobę przez to że są zażywane doustne inaczej działaja krążki dopochwowe, hormony są uwalniane odrazu do krwi przez co co omijają wątrobę. Tak więc wszystko ma skutki uboczne aczkolwiek nie jest to odrazu zauważalne dla nas, czasami wychodzi to przy dłuższym przyjmowaniu danego preparatu.

Hej dziewczęta. Sprzedam tabletki lesinelle 1 opakowanie za 20zl. albo odbiór osobisty albo za +5zł moge wyslac poczta. Opakowanie jest nienaruszone, w całości i z pełną datą wazności. Pozdrawiam i proszę o kontakt na oll6@vp.pl