Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monkiska

Shiza? Czy ciąża?

Polecane posty

Gość Monkiska

Witam, współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia 8 dnia cyklu na dwa dni po ustąpieniu krwawienia, cykle mam ok 29 - 30 dniowe nie są do końca regularne dzisiaj mija 9 dni od daty spodziewanego okresu, nie mam żadnych objawów ciążowych, czuję się normalnie, boli mnie tylko jajnik raz jeden raz drugi, nie są to intensywne bóle, poza tym że już od dłuższego czasu stresuję się tym, że mogę być w ciąży, dodam, że cały miesiąc miałam nerwowy i stresujący ( kolokwia, egzaminy) + stres odnośnie tego, że mogę być mamą. Czy prawdopodobieństwo tego, że jestem w ciąży jest duże ?

Jeżeli był to seks bez zabezpieczenia to szanse na ciążę oczywiście są.

Gość Monkiska
o Tym wiem, aczkolwiek był to ósmy dzien cyklu czyli teoretycznie bezpłodny, zazwyczaj wiem kiedy są moje dni płodne i jestem pewna, że nie wystąpiły w przeciągu trzech dni od stosunku. na chwile obecna wszystko jest w normie temperatura taka jak zwykle 36.5, śluz taki sam jak zwykle przed okresem, bóle jajników niezbyt mocne aczkolwiek odczuwalne. Poza tym nie czuję się jakos ,,inaczej", ale boję się testu...

Gość Monkiska
Proszę was kobitki o jakieś odpowiedzi. Powinnam już mieć jakieś objawy gdybym była w ciąży?

Gość Anita298
Hej :) do dziś miałam podobny problem, okres spóźnia mi się od 5 dni. Również miałam stresujący miesiąc, jeszcze ten strach przed ciążą :/ bardzo bałam się wyniku testu ale przełamałam się, ten niepokój uniemożliwił mi normalne funkcjonowanie ;/ Na szczescie wyszedl negatywny! :) Stres od razu opadł, teraz czekam za okresem juz na pelnym "luzie" ;) cos czuje po "kosciach" ze jutro rano sie pojawi :)

Gość Monkiska
Dziękuje Anitko :) też muszę się przełamać dziś wieczorem albo jutro rano pójdę po test. :)

Moim zdaniem przestan sie stresowac i okres sam przyjdzie. Stosunek byl w dni nieplodne wiec najprawdopodobniej NIE jestes w ciazy..a stres jaki sama sobie robisz tylko opoznia okres.. uspokoj sie :)

Gość Monkiska
Mam taką nadzieję :) Powiedzcie mi jeszcze moje drogie, czy te bóle jajników mogą być oznaką ciąży? Oraz czy jest możliwe, że jestem w ciąży mając normalną jak zawsze tempke? Oraz, czy możliwe jest, że po prostu wypadł mi miesiąc bezowulacyjny?

Gość anna_kora
polecam strone 28dni.pl jakbyś była w ciąży to temp utrzymuje sie podwyższona przez 3 miesiące

bol jajnika moze byc oznaka zbilzajacego sie okresu a nie ciazy..:P

byłaś u lekarza z tymi bólami jajników ? Bardzo możliwe, że masz torbiele na jajniku, a to jest również główną przyczyną opóźnienia miesiączki. Ja właśnie przez to cholerstwo stresowałam się bo okres spoźniał mi się tydzień, jednak całe szczęście przyszedł ;)

Gość izobarka
Szczerze mówiąc jest duże... Ja zaszłam w ciążę w ostatni dzień okresu, czyli 7 dnia cyklu przy cyklu 28-dniowym - ekstremalnie regularnym... Zrób test.

Gość izobarka
Ból jajników raczej nie jest objawem ciąży, ale bóle (kłucia w okolicach jajników) już tak, kiedy rozciągają się więzadła maciczne. Ja zorientowałam się, że jestem w ciąży (drugiej) właśnie po kłuciu brzucha i napiętych piersiach zanim spóźnił mi się okres, czyli w niecałe 3 tygodnie po zapłodnieniu...

Przy cyklach 29-30 dniowych owulacja wypada między 13 dniem cyklu a 15 dniem cyklu ale również może być później czasem zdarza się, że kobiety mają owulację na 10-12 dni przed spodziewaną miesiączką. Plemnik jest zdolny przeżyć na pewno do 3 dni po stosunku i przeczekać na komórkę jajową. Choć najnowsze badania mówią o nawet o 7 dniach w sprzyjającym środowisku. Więc jeśli owulacja najwcześniej mogła by wystąpić 13dnia cyklu to współżycie w 8 dniu cyklu może nieść jakieś ryzyko zajścia w ciążę. Precyzyjniej nie można odpowiedzieć. Mogą sobie na to pozwolić kobiety które regularnie obserwują swoje cykle, regularnie miesiączkują, mierzą temperaturę codziennie rano, obserwują śluz itp. najlepiej zrobić test dla pewności