Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kati =)

LECIUTKA DRUGA KRESECZKA ...

Polecane posty

Gość Kati =)

tak jak w temacie, dzis test ciazowy...po poludniu i patrze uff jest jedna..ale tak sie przyglądam ..chyba widze druga, ale odgonilam te mysli twierdzac,ze mam omamy. po kilku minutach podeszlam jeszcze raz...i ta druga jest jakby wyrazniejsza....ale bardzo lekka.... kurcze niewiem co o tym myslec...robilam juz kilkanascie testow w swoim zyciu i nigdy ale to nigdy dotąd nie mialam cienia drugiej kreski... pomozcie

wynik odczytuje sie po 5 minutach (czy jak tam jest podane na instrukcji), powyżej tego czasu wynik jest nieważny i może sie tam pojawić wszystko, JEDNAK dla pewności powtórzyłabym test i zrobiła go tym razem z pierwszego porannego moczu, we wczesnej ciąży wynik może wychodzić niewyraźny

Gość a ja sądzę że
zależy po ilu "kilku minutach", bo w instrukcji testu masz zawsze napisane, że np po 10 wynik jest nie ważny (wtedy może pokazać fałszywie dodatni), ale jeśli były to 2-3 minutki to może być ciąża, proponuję powtórzyć test, najlepiej kupić innej firmy i zrobić z pierwszego porannego moczu (jeśli ten robiłaś później to wynik mógł być mniej widoczny), najczęściej nawet bladziutka kreseczka oznacza ciążę

Gość a ja sądzę że
ale szczerze? jeśli od razu zobaczyłas choćby cień drugiej to wydaje mi się, że jesteś w ciąży (ja miałam tylko taki cień i ciąża)

Gość Kati =)
Hmm mysle ze uplynelo pewnie ok 5 minut, nie dluzej...

Gość Kati =)
jeszcze nigdy nie mialam tak ze wydawalo mi sie ze widzialam druga kreske...zawsze wybijalam to sobie z glowy, ale teraz ja widze...powtorze test za kilka dni, choc nie chce mi sie w to wierzyc...napisalam tu, bo mialam nadzieje, ze podzielicie sie ze mna swoimi doswiadczeniami...dziękuje!

Gość justinchen
Kati nie wiem czy sobie tego zyczylas , ale nawet slabiutka kreska to najprawdopodobniej ciaza , a ktory to dzien , jesli przed @ ,to moze sie zdazyc , ze jeszcze dostaniesz @ , czesto bywa ze zarodek ma wady genetyczne i mimo zagniezdzenia dochodzi do poronienia samoistnego , odczekaj ze 2 dni i powtorz jesli kreska bedzie mocniejsza to ciaza !

Gość Kati =)
No wlasnie dlatego nie dowierzam....minelo 11 dni od stosunku, bez zabiezpeczenia....ale wydaje mi sie ze to za krotko aby wynik wogole jakis byl.no ale test byl niby na tyle czuly ze wykrywa 7dnowa ciaze...ja juz neiwiem

Gość aleee
Mi wyszło po 8 dniach od zapłodnienia, właśnie taka leciutka kreseczka ;) Im później test robiony tym wyraźniejsza

bardzo wcześnie zrobiłaś test, należy pamiętać, że od stosunku do zagnieżdżenia zarodka (kiedy to zaczyna się wydzielać wykrywany przez test hormon hcg) mija około 6 dni, dlatego najlepiej odczekać co najmniej 14 dni od stosunku, i zrobić test z pierwszego porannego moczu, także powtórz za parę dni

Gość justinchen
Kati , a Ty chcesz tej ciazy czy nie ? Jesli jedenascie dni , to mozesz tylko na blada kreske liczyc, wedlug mnie to ciaza , ale nie wiem czy sie utrzyma !!!

Gość Kati =)
Jestem po slubie pol roku...jesli jestem w ciazy to super, jesli nie to tez ok :) niewiem co z tego wyniknie ale zaczelam sie troche martwic...

Gość Kati =)
w piatek bylam na imprezie...wypilam dwa drinki...ehhh ta nieweidza jest straszna! na wszelki wypadek bede teraz uwazac

Gość justinchen
Drinkami sie nie przejmuj , za wczesniej ,by mogly dziecku zaszkodzic , tylko teraz do wyklarowania sytuacji zadnych uzywek ! Ale jak mowie raczej jestes , niewiele srodkow moze zafalszowac test , a nie sadze bys cos hormonalnego brala !

Gość Kati =)
nie nie...obecnie nie biore nic...kurde wlasnie sobie przypomnialam ze kilka dni temu wymiotowalam....ani sie niczym nie zatrulam....ale myslalam ze to moze od bolu glowy, obudzilam sie nad ranem bylo mi bardzo nie dobrze i bolala mnie glowa....ale jak wspomnialam wyzej nie chce tego laczyc...na jakiekolwiek objawy jest za wczesnie...choc slyszalam ze z tym to wlasnie jest roznie....

Gość justinchen
A czym sie martwisz ? Jak sie ma stres , to wzrasta prolaktyna i mozesz stracic , tylko czemu bys miala - kup w poniedzialek test ( mniej czuly przynajmniej od 25 ) i sprawdz we wtorek rano jeszcze raz - musialby wyjsc i nie martw sie , bo czym :)

Gość Kati =)
tak zrobię... dziękuje :*

Gość justinchen
racja na objawy bylo za wczesniej , ale czasem organizm reaguje dziwnie po zagniezdzeniu ;) , wyluzuj , wyspij sie i najwazniejsze : nie traktuj kazdej drobnostki jak objawu , najprawdopodobniej jestes!

Gość Kati =)
ciekawa jestem czy ktoras ta miala...ze po takim krotkim czasie pojawila sie druga lekka pawie niewidoczna....i potem okazalo sie ze to jednak ciaza...

Gość Kati =)
nie nie! spokojnie! wlasnie nie chce popasc w obled i wmawiac sobie ze wszytsko co sie wokol dzieje to napewno objaw ciazy ;) za duzo tu takich przypadkow! spokojnie poczekam, choc mysli mi wiruja...

Gość justinchen
Ja mialam raz stracilam w 2 miesiacu , drugi spi w pokoju obok , zawsze tak wczesniej ledwie widoczne kreski :) Ej slonce juz sie nie nakrecaj wypocznij :)

Gość justinchen
Dobranoc Kati spij dobrze i spokojnie i pozytywnego testu ! Daj znac jak wyszlo !

Gość Helgaa1
Ja tak miałam, ale dostałam @ z tyg opóźnieniem :( Ja jednak jestem cały czas na hormonach, staramy się z mężem już długo. Ale setki razy słyszałam, że ciąża - nawet jak blada kreska. Najlepiej powtórz test :) Pozdrawiam

Gość Kati =)
jeju jak ja sie denerwuje

Gość ann//
Jak tak katii powtórzyłas test???

Gość Kati =)
nie, nie mam juz zadnego w domu dopiero po poludniu bede w centrum i kupie, powtorze jutro rano