Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brekfaet

jak oduczyć niemowlę jedzenia w nocy?

Polecane posty

Gość brekfaet

córka ma 5 mies i 2 razy budzi sie na jedzenie o 1 i o 5. jest na nutramigenie. co robic?

Gość noami..
Nic. Dawać jeść. Jeśli chce, to znaczy, że potrzebuje. To jest jeszcze maleńkie dziecko. Moja trójka długo jadła w nocy, do 2 lat, są zdrowe i maja sliczne zęby, jeśli o to chodzi.

Gość brekfaet
moze jakas kaszka? tylko jaka bo dziecko ma atopowe zapalenie skóry?

Gość Niewidoczny dla innych
A co mają zęby do jedzenia w nocy :o ?

Moim zdaniem Twój synek jest jeszcze mały i ma prawo budzić się w nocy. Nie ma co oduczać.

Gość moja kolezanka
dosc szybko oduczyla swoja corke jedzenia i picia w nocy,tez chyba jakies pol roku wtedy miala,najpierw dawala jakies herbatki zamiast mleka,a potem czesto mala nawet nie chciala jesc tylko potrzebowala bliskosci mamy wiec nie dawala jej picia tylko glaskala kilka minut po pleckach poki nie usnela znowu,i dosc szybko sie ouczyla.Z kolei moja siostra nauczyla swojego synka jesc ciagle i pic w nocy,ma ponad 5 lat i nadal ciagnie z butelki,niczego innego nie ruszy,musi byc butla mleka o 1 wnocy i herbatka o 5 rano,maly ma koszmarne zęby!Jako 2 latek mial piekne biale zabki a teraz wiekszosc czarnych od spodu,wiec i ja nie jestem zwolenniczka dawania jedzenia w nocy.

Gość moja kolezanka
poza tym polroczne dziecko jest juz dosc duze by wprowadzac powoli zupki i inne przeciery,porozmawiaj z lekarzem moze jest jakas kaszka ktora nasyci malego zaraz przed snem,na tyle by pil ewentualnie jakas herbatke raz w nocy.

moja kolezanka - nie popadajmy w skrajności, 5 latek oczywiście nie powinien jeść w nocy ale my tu mówimy o 5 msc niemowlęciu, który ma mały brzuszek i nie jest w stanie tyle zjeść wieczorem, żeby nie musieć już jeść w nocy.

też bym chciał wiedzieć :/ nasz synek ma 2 lata i 6 miesięcy i wstaje przynajmniej 2 razy na jedzenie lub picie (ostatnio daję mu tylko raz pić - i się przyzwyczaił - pije więcej wieczorem i rano, bo wcześniej wolał w dzień (prawie) nic nie pić i nadrabiać w nocy. Generalnie chyba trzeba dziecku jasno dać do zrozumienia, że noc jest od spania - ale oczywiście takiemu które już przestało być karmione z piersi - puki je z piersi, powinno się mu dawać tyle ile razy chce. Tak przynajmniej twierdzi żona, bo ja tam nie wiem ;) __ http://www.tanie-podrozowanie.net/

Gość nie oduczać
tak malutkie dziecko potrzebuje pokarmu w nocy. mój synek mając 5 miesięcy budził się nawet do 6 razy w nocy na posiłek. i nie odmawiałam mu tego. skoro jego organizm domaga się jedzenia to mu je podawaj.

Gość ferww
mój synek ma 7.5 miesiąca i potrafi zjeść w nocy 200 ml mleka, sama mam mieszana uczucia; skoro zjada tak duzó to chyba tego potrzebuje....

Gość ptasiek nastroszony
Nie dać żreć, a dać politykom z PO? Dokarmiaj Donka :)

Gość mama x 4
Ale wy głupoty piszecie. 5 miesięcznie dziecko doskonale rozpoznaje pory dnia i jeśli je odpowiednio dużo w dzień to można a wręcz należy uczyć je, że noc jest do spania, a nie do jedzenia. Rytuały doby są dziecku bardzo potrzebne i właśnie w 5 i 6 miesiącu przychodzi pora na ich konsekwentne wprowadzenie. To się tyczy zarówno nocnego karmienia, smoczkow, spania we własnym lozeczku itp. Pół roczne dziecko, które dobrze przybiera na wadze nie musi i dla dobra swojego i rodziców nie powinno jeść w nocy. Polecam sposób z wodą. Po pewnym czasie maluchowi nie będzie opłacało się robić krzyku o wodę. A budzić się będzie jak każdy człowiek kilka razy w nocy. Nauczy się jednak samemu ponownie zasypiac. Jak słyszę o dwulatkach które dostają w nocy mleko, albo jak widzę trzylatka ze smoczkiem to jestem w szoku, że rodzicom nie chce się zwalczyć o dobre nawyki dziecka.

Gość MajaiMama
witam. moja córeczka ma 8,5miesiąca, i nadal budzi się w nocy na jedzenie. Pobudki są różnie, mniej więcej co 3,5-5godzin, i malutka ewidentnie jest głodna. Dodam, że Maja nie jest w stanie zjeść więcej niż 150ml mleka- po prostu tyle i dość, czytałam gdzieś normy, ze takie dziecko powinno wypijać jednorazowo 220ml - Maja nigdy tyle nie wypiła i nie chce więcej jednorazowo. Ale pobudki w nocy są regularne. Po zjedzeniu mleka daję ją do łóżeczka i zasypia sama - jak zawsze zresztą. Nie mam pewności ale intuicja podpowiada mi, że skoro się budzi i zjada wszystko, to znaczy, ze potrzebuje. jak przestanie potrzebować, to nie będzie się budzić.

Gość gość
oduczyc jesc? czy wy w ogole nadajecie sie na matki? Dupa nie jest wasza jego mac wyspana? nosz k***a jak czytam takie bzdury to sie rzygac chce. Dosyp pol kilko kaszy mannej to na pewno sie nie obudzi. glupia baba

Gość mamaiMaja
czy ten wpis był pod moim adresem...?

Gość gość
Facet we wsi miał konia, którego nie karmił przez jakiś czas. W końcu koń padł z głodu. Facet na to: "Jeszcze 2 dni by nie zjadł i by się całkiem odzwyczaił."

Gość gość
22.48 :D bardzo trafny komentarz. :D :D :D